OTS: Výrobný závod spoločnosti Haier na výrobu chladiacich zariadení, ktorý...

TASR, 24. februára 2021 10:12

Výrobný závod spoločnosti Haier na výrobu chladiacich zariadení, ktorý firma za 70 miliónov eur vybudovala v Rumunsku, začne výrobu na konci jari 2021

Bukurešť, Rumunsko 24. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Haier Europe oznamuje, že výstavba prvého závodu firmy Haier na chladiace zariadenia v krajinách Európskej únie prebieha podľa plánu, pričom výroba sa má začať na konci jari 2021.

V tomto závode sa budú vyrábať tie najlepšie chladničky všetkých troch značiek firmy Haier Europe - Candy, Hoover a Haier, a to ako vstavané, tak samostatne stojace. Výrobky vynikajú najmä skvelou výdržou a konektivitou.

Tento veľký investičný projekt stál viac ako 70 miliónov eur. Celková výmera výrobných priestorov je 63 000 metrov štvorcových a areál sa rozkladá v priemyselnom parku Allianso Industrial Park v Aricestii-Rahtivani pri meste Ploiesti, 70 km od Bukurešti.

V novom závode nájde prácu takmer 800 ľudí (pri plnej výrobnej kapacite) a očakáva sa že po roku 2022 dosiahne ročná výrobná kapacita až 600 tisíc kusov. Celý závod je založený na modulárnom prístupe, ktorý umožňuje rozšírenie výrobnej kapacity až na 1 milión kusov ročne.

„Sme radi, že sme si pre náš prvý závod na výrobu chladiacich zariadení v Európskej únii vybrali mesto Ploiesti. Vďaka tomuto projektu sa Rumunsko stane pre firmu Haier Europe dôležitým centrom a bude hrať kľúčovú úlohu v našej stratégii stať sa jednou z 3 najväčších firiem v odbore do roku 2023. Vďaka veľkej výrobnej kapacite, transferu technológií a logistickej platforme pevne veríme, že sa tento závod stane prvotriednym projektom pre hospodárnu a produktívnu výrobu v duchu našej filozofie nulovej vzdialenosti k zákazníkovi," hovorí Alessia Ianni, technická riaditeľka firmy Haier Europe pre chladiace zariadenia a generálna riaditeľka Haier Tech Romania.

Rumunský projekt bude miestom výroby špičkovej kvality, v ktorom sa budú uplatňovať tie najlepšie výrobné postupy, know-how a výsledky výskumu a vývoja. Vďaka strategickému umiestneniu, technológiám a produktivite výroby potom tento výrobný závod umožní firme Haier lepšie uspokojovať potreby svojich zákazníkov v tomto regióne. Tento projekt navyše pre firmu predstavuje strategický pilier v konsolidácii jej celosvetových chladiarenských aktivít a je kľúčovou súčasťou napĺňania vízie firmy Haier Europe, stať sa prvou voľbou pre zákazníkov, ktorí dopytujú produkty pre smart domácnosť.

Továreň Haier Tech v číslach:

Investícia viac ako 70 miliónov eur

Rozloha 63 000 metrov štvorcových

Výmera pozemku 130 000 metrov štvorcových

800 nových pracovných miest

Výrobná kapacita do 1 milióna kusov chladničiek

O spoločnosti HAIER Europe 

Haier Europe je súčasťou skupiny Haier Smart Home, najväčšieho svetového výrobcu domácich spotrebičov, ktorý patrí medzi 500 najväčších svetových firiem podľa rebríčka Fortune Global 500. Firma Haier Smart Home je od roku 1993 kótovaná na Šanghajskej burze (burzový index SHA: 600690) a pôsobí na 5 kontinentoch, kde prevádzkuje 25 priemyselných parkov a 10 výskumných a vývojových centier. Spoločnosť zamestnáva okolo 100 000 zamestnancov. Ročné tržby firmy za rok 2019 dosiahli 25 miliárd eur a firma svoje výrobky predáva vo viac ako 160 krajinách sveta prostredníctvom globálnej predajnej siete.

Vízia spoločnosti Haier je stať sa globálnou jednotkou v oblasti internetu vecí pre smart domáce spotrebiče. Haier Smart Home je prvou čínskou firmou, ktorá vstúpila na akciový trh D-Share Market burzy China Europe International Exchange (CEINEX D-Share Market) vo Frankfurte. Stalo sa tak v októbri 2018 a cieľom je podporiť značku a podnikanie spoločnosti v medzinárodnom i európskom meradle, kde firma predáva tovar značiek Candy, Hoover, Haier, Rosičres, GE Appliances a Fisher & Paykel. Európska centrála firmy sa nachádza v talianskom meste Brugherio v Lombardii. Viac informácií zistíte na: https://corporate.haier-europe.com/en/group/.

Kontakt: Karim Bruneo, media@haier-europe.com, +3903920861

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring