OTS: Výbor mierovej ceny Sunhak prijíma od marca do mája 2019 nominácie ...

TASR, 21. marca 2019 11:14

Výbor mierovej ceny Sunhak prijíma od marca do mája 2019 nominácie 4. ročníka mierovej ceny Sunhak

Výzva na predkladanie nominácií 4. ročníka mierovej ceny Sunhak

Predkladanie nominácií: marec až máj 2019

SOUL 21. marca (TASR/OTS/PRNewswire) -- Mierová cena Sunhak je určená pre významných jednotlivcov alebo organizácie, ktoré význačne prispeli k mieru a prosperite budúcich generácií na celom svete. Cena sa zameriava na tri hlavné oblasti: trvalo udržateľný rozvoj ľudskej spoločnosti, riešenie konfliktov a ochrana životného prostredia. Medzinárodný výbor každý druhý rok vyberá laureátov, ktorí získajú cenu vo výške jedného milióna dolárov.

Dr. Hak Ja Han Moon založil tradíciu odovzdávania mierovej ceny Sunhak, aby tak pokračoval v odkaze a vízii reverenda Dr. Sun Myung Moona, ktorý založil Rodinnú federáciu pre svetový mier a zjednotenie a zasvätil svoj život podpore svetového mieru a budovaniu sveta, v ktorom všetci ľudia dokážu spolunažívať v harmónii. Prvé ocenenie bolo odovzdané v roku 2015 a v roku 2020 sa bude konať už 4. ročník slávnostného odovzdávania cien na počesť storočnice od narodenia svojho zakladateľa, reverenda Dr. Sun Myung Moona.

Kritériá spôsobilosti: • Jednotlivci alebo organizácie, ktoré prispeli k trvalo udržateľnému rozvoju, riešeniu konfliktov alebo ochrane životného prostredia • Jednotlivci alebo organizácie, ktoré dokázali pozitívne ovplyvniť život ľudí rôznych národností, rás, vierovyznania a kultúr s cieľom posilniť mier

Vyplnené nominačné formuláre kandidátov spolu s podpornými materiálmi uvádzajúcimi podrobnosti o dosiahnutých úspechoch kandidátov je potrebné predložiť sekretariátu výboru mierovej ceny Sunhak do 31. mája.

Výbor mierovej ceny rozhodne o finalistoch mierovej ceny Sunhak v októbri 2019 a čoskoro na to oznámi mená laureátov. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční vo februári 2020 v Južnej Kórei. Formulár pre nomináciu si môžete stiahnuť z oficiálnej webovej stránky (sunhakpeaceprize.org).

Prvú mierovú cenu Sunhak si v roku 2015 odniesol bývalý prezident Kiribati Anote Tong a Dr. Modadugu Vijay Gupta, ktorému sa podarilo zvýšiť produktivitu rybolovu prostredníctvom metód akvakultúry.

Druhé ocenenie získal v roku 2017 chirurg Dr. Gino Strada a Dr. Sakina Yacoobiová v súvislosti s globálnou utečeneckou krízou.

V roku 2019 sa mierová cena Sunhak zameriava na mier a rozvoj Afriky. Laureátmi boli Dr. Adesina, prezident Africkej rozvojovej banky a Waris Dirieová, zakladateľka nadácie Púštny kvet.

Kontakt:

Sekretariát výboru mierovej ceny Sunhak

sunhakpeaceprize@gmail.com

TEL: +82-2-3278-5158, FAX: +82-02-3278-5198

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring