OTS: Vládny kabinet SAE sa stretol uprostred 1,5 milióna knižných titulov na ...

TASR, 10. novembra 2017 14:33

Vládny kabinet SAE sa stretol uprostred 1,5 milióna knižných titulov na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šarjahu

Kultúra v centre pozornosti snáh SAE o rozvoj národa

ŠARJAH, Spojené arabské emiráty --(BUSINESS WIRE) (TASR-OTS) -- Mnohé veci o kultúrnych hodnotách národa a o vízii jeho lídrov pre ľud sa stanú zrejmými, keď sa veľtrh kníh zmení na miesto konania diskusií na vysokej úrovni. Bola to prvá udalosť svojho druhu na svete, keď členovia vládneho kabinetu Spojených arabských emirátov opustili svoje kancelárie, aby usporiadali stretnutie uprostred 1,5 milióna titulov, tisícov študentov škôl a univerzít a milovníkov literatúry na 36. Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šarjahu - v súčasnosti tretím najväčším na svete.

Táto správa obsahuje multimediálny obsah. Úplné znenie správy nájdete na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20171109005593/en/

Počas stretnutia s členmi vládneho kabinetu Spojených arabských emirátov na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šarjahu 2017 (Fotografia: Dubai Government Media Office)

Stretnutie na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šarjahu, ktoré viedla jeho výsosť Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, viceprezident a predseda vlády Spojených arabských emirátov a vládca Dubaja, jasne odzrkadľovalo nielen dôležitosť samotného veľtrhu ako prestížnej platformy, ktorá inšpiruje diskusiu o národných záujmoch, ale aj fakt, že SAE uznávajú, že kultúra je priemysel, ktorý bude budovať svetovú budúcnosť.

Základnou témou stretnutia bolo pokračovanie v snahe poskytnúť ľuďom v Spojených arabských emirátoch to, čo vedenie štátu neustále uznáva za najhodnotnejší majetok svojho národa, a síce plnohodnotné životy prostredníctvom budovania spoločnosti založenej na vedomostiach, v ktorej môžu generácie prosperovať v prostredí obohatenom knihami, kultúrou, literatúrou a umením.

Súčasný ročník veľtrhu už tradične prelomil svoj predchádzajúci rekord v návštevnosti tým, že za prvých päť dní pritiahol 728 000 ľudí. Veľtrh pokračuje až do soboty 11. novembra a má na programe 393 autorov, intelektuálov a umelcov zo 48 krajín, ktorí sa zúčastnia na viac ako 2 600 aktivitách. Pôvodné znenie správy nájdete na stránke businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171109005593/en/

Kontakty National Network Communications (NNC) Fadia Daouk Mobil: +971 52 617 2111

Zdroj: Šarjah

Multimédiá Fotografia Počas stretnutia s členmi vládneho kabinetu Spojených arabských emirátov na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šarjahu 2017 (Fotografia: Dubai Government Media Office) Fotografia Počas stretnutia s členmi vládneho kabinetu Spojených arabských emirátov na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šarjahu 2017 (Fotografia: Dubai Government Media Office)

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring