OTS: Virtuálne sídlo má svoju volebnú miestnosť. Ako je to možné?

TASR, 15. apríla 2024 8:06

Bratislava 15. apríla (TASR/OTS) - Počas posledných volieb nastala kuriózna situácia, kedy bola vyhradená samostatná volebná miestnosť pre jednu adresu - Karpatské námestie 10A v Bratislavskej Rači. Na tejto adrese poskytuje MojeSidlo.sk virtuálne sídla a trvalé pobyty.

Pýtate sa, ako sa mohlo stať, že bola vytvorená vlastná volebná miestnosť vyhradená len pre zákazníkov z MojeSidlo.sk?

Je to vďaka tomu, že na adrese Karpatské námestie 10A má nahlásený trvalý pobyt viac ako 2 100 ľudí. Počet osôb, ktoré majú trvalý pobyt na jednej adrese je tak vysoký, že by mohli závidieť aj niektoré slovenské mestá. Na základe toho bol vytvorený jeden samostatný okrsok: volebný okrsok číslo 1.

Zákon totiž špecifikuje, že "Volebný okrsok sa vytvorí spravidla tak, aby zahŕňal asi 1 000 voličov.". Vďaka tomu zákazníci MojeSidlo.sk už niekoľko volieb využívajú možnosť hlasovať v miestnosti, ktorá je exkluzívne určená len ľuďom s trvalým bydliskom v MojeSidlo.sk.

MojeSidlo.sk ponúka trvalý pobyt v Bratislave a tiež aj na iných adresách. Okrem Bratislavskej Rače sú to aj ďalšie 3 adresy v Bratislave, či adresa v centre Nitry.

MojeSidlo.sk - https://www.mojesidlo.sk/ - analyzuje dokopy vyše 170 konkurenčných poskytovateľov virtuálnych sídiel a trvalých pobytov na Slovensku a v Českej republike. Vďaka pravidelnej analýze konkurenčných spoločností vnášame bližší pohľad na trh s virtuálnymi sídlami a prinášame zaujímavé zistenia. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 13 400 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny/grafický obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://tlacovespravy.sme.sk/c/23314365/virtualne-sidlo-ma-svoju-volebnu-miestnost-ako-je-to-mozne.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring