OTS: Vďaka formuláru ESTA v slovenčine je cestovanie jednoduchšie

TASR/Veronika Rosputinská, 5. februára 2020 14:43

Bratislava 5. februára (TASR/OTS) - Vďaka formuláru ESTA v slovenčine je cestovanie do USA pre Slovákov jednoduchšie.

Cestovanie do USA je veľmi obľúbené a každý rok za široký oceán cestuje množstvo Slovákov za zábavou, dovolenkou a poznaním prírody a kultúry. Niet sa čomu čudovať, Spojené štáty americké sú lákadlom nielen vďaka množstvu obrovských miest, ale aj nádhernej prírode či dlhým plážam a rôznym rozprávkovým zábavným parkom. V našom článku vám poradíme ako si ľahko poradiť s vybavením formalít, ak neovládate anglický jazyk.

Vybavovanie formalít
Do USA nám na vycestovanie občiansky preukaz nestačí. Častokrát musíte zájsť na webstránku ministerstva, na ktorej nájdete formulár, v anglickom jazyku. Avšak my sme pre vás dohľadali formulár aj v slovenskom jazyku, o ktorom si neskôr povieme. Taktiež veľa dodatočných informácii nie je stále v slovenčine dostupných. A to je zvyčajne hlavný dôvod, ktorý prekazí niektorým z nás americké cestovateľské plány. Buď sa bojíte, nerozumiete alebo sa vám nechce potrebné formality vybavovať. Totižto na vycestovanie potrebujete pas alebo cestovateľské oprávnenie, ktoré vám povoľuje vstup na palubu lietadla smerujúceho do USA. Takýmto povolením môže byť turistické vízum alebo cestovné povolenie ESTA.

Cestovné povolenie ESTA môžete použiť v prípade, ak cestujete na cestu kratšiu ako 90 dní. Výhodou tohto povolenia je jeho cena, zabezpečenie je lacnejšie oproti vízam a okrem toho si ho zabezpečíte z pohodlia domova. Nemusíte sa báť žiadnych zdĺhavých vybavovačiek, stačí vyplniť online formulár, odoslať a počkať na potvrdenie, ktoré vám príde emailom.

Formulár ESTA viza v slovenčine
Toto potvrdenie nájdete na stránke https://estavisa.sk/formular-esta-visa/ aj v slovenskom jazyku. Vďaka čomu cestovanie do USA už jednoduchšie byť nemôže.

Okruhy otázok vo formulári ESTA USA:
- Osobné údaje (meno, priezvisko, pohlavie, dátum narodenia, mená rodičov..)
- Informácie o cestovnom pase (číslo pasu, dátum vydania, dátum expirácie...)
- Kontaktné informácie (adresa, e-mail, kde je vás možné kontaktovať...)
- Kontaktné informácie pre prípad núdze v U.S.A alebo v zahraničí (meno, priezvisko, telefón, email)
- Informácie o vašej ceste
- Sociálne médiá (voliteľné)
- Pracovné informácie (informácie o vašej práci)
- Členstvo v GE (Global Entry)
- Pár otázok na záver o vás (odpovedá sa formou áno/nie)

Cesty do USA sa skutočne báť nemusíte. Na to, aby ste mohli vycestovať do USA je potrebné si len zabezpečiť cestovný pas/vyplniť online formulár v slovenskom jazyku, počkať na potvrdenie, ktoré vám príde na email vytlačiť si ho k letenkám a môžete sa vydať na neopakovateľný výlet bez obáv.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring