OTS: UNIVERSITY DAY vás pozve do školy 21. storočia

TASR, 11. septembra 2018 16:34

Bratislava 11. septembra (TASR-OTS) - Ako zreformovať vysoké školstvo na Slovensku a zastaviť odliv slovenských študentov do zahraničia? Ako reagovať na skutočné potreby a záujmy mladej generácie? Aké sú možnosti na zatraktívnenie výučby a prepojenie vzdelávania s požiadavkami trhu práce? To sú priority stretnutia University Day 2018, ktoré sa koná 13. septembra v Jasnej a spolu s globálnymi technologickými lídrami ho organizuje spoločnosť DATALAN.

Viac než stovka hostí z väčšiny slovenských univerzít a odborníci z branže predstavia najnovšie možnosti a technologické nástroje, ktoré posunú vzdelávanie do 21. storočia. Cieľom stretnutia je však v prvom rade na konkrétnych príkladoch ukázať, ako môžu školy využiť tieto nástroje na zlepšenie komunikácie so študentmi, na interaktívnejšiu výučbu a zatraktívnenie univerzitného prostredia na Slovensku. „Kvalitnejšia výučba nie je len o digitalizácii, ale práve o spájaní študentov so školou, prepájaní odborníkov vo vede a výskume a sprístupňovaní poznatkov," uviedol Marek Paščák, generálny riaditeľ DATALANu. Ako partneri konferencie sa pridali aj globálni lídri IBM, CISCO, ALEF Distribution a EPSON, a so zástupcami univerzít sa podelia o know-how v oblasti sieťových riešení, internetu vecí, analytiky, cyber security, real-time monitoringu, chatovacích aplikácií, či mobilných technológií. UNIVERSITY DAY tiež prezradí, čo pre školy znamená nové nariadenie GDPR, ako môže vyzerať scoring vzdelávania, či elektronické služby univerzít.

Na konferencii budú predstavené aj výsledky prieskumu iniciatívy To dá rozum, ktorá sa dlhodobo snaží o reformu slovenského vysokého školstva. Prieskumu sa zúčastnilo viac než 16 000 respondentov a môže teda ukázať cestu, ktorou by sa naše univerzity mohli a mali do budúcnosti vybrať. Identifikovať problematické miesta slovenského vzdelávania a nájsť spôsob, ako ich zlepšiť, sa podujmú nielen zástupcovia univerzít a študentov, ale aj generálny riaditeľ sekcie Vysokých škôl MŠVVaŠ SR. „Rozprávať sa budeme aj o tom, prečo študenti odchádzajú do zahraničia a ako tento trend zvrátiť. Pozrieme sa aj na problém nízkeho záujmu mladých ľudí o technické univerzity, čo už dlhodobo trápi slovenské firmy. Nezabudneme ani na otázku zvyšovania digitálnej gramotnosti,“ približuje Marek Paščák.

Vďaka interaktívnym diskusiám a konkrétnym návrhom a príkladom tak nebude toto podujatie „len“ odbornou konferenciou, ale aj festivalom inšpirácií a nápadov, ktoré majú potenciál významne ovplyvniť ďalšie smerovanie vzdelávania na slovenských vysokých školách.

UNIVERSITY DAY 2018 sa koná 13. septembra v Hoteli Grand v Jasnej. Pre viac informácií kliknite na www.universityday.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu