OTS: Universal Robots oznamuje hladkú integráciu s PLC Siemens

TASR, 23. apríla 2024 15:09

Spoločnosť urýchľuje svoju snahu o „Automatizáciu pre každého, kdekoľvek" poskytnutím podpory pre automatizačné požiadavky globálnych spoločností.

Odense 23. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Universal Robots (UR), popredná svetová spoločnosť zaoberajúca sa kolaboratívnymi robotmi (kobot), aktuálne integrovala do svojho softvéru štandardné príkazové rozhranie Standard Robot Command Interface (SRCI). Spoločnosť UR je hrdá na to, že sa zaradila medzi prvých dodávateľov kobotov, ktorí túto funkcionalitu ponúkajú.

SRCI je nový štandard pre výrobcov robotiky, ktorého cieľom je vytvoriť jednotné rozhranie medzi PLC a robotmi. Plná integrácia SRCI do softvéru UR zvýši možnosti pripojenia kobotov značky UR a zabezpečí zákazníkom bezproblémovú integráciu s PLC Siemens (Programmable Logic Controllers), pretože Siemens je prvým – a v súčasnosti aj jediným – dodávateľom PLC s podporou SRCI na trhu automatizácie.

„Keď sa naše roboty hladko prepoja s globálnym lídrom v odvetví, akým je Siemens, môžeme začať ponúkať našim partnerom a zákazníkom, existujúcim aj budúcim, rýchlejšiu integráciu a jednoduchšie používanie," hovorí Daniel Friedman, globálny riaditeľ pre strategické partnerstvá spoločnosti Universal Robots. „Snažíme sa o čo najjednoduchšiu automatizáciu kobotov pre našich zákazníkov a toto je ďalší krok v našom záväzku poskytovať automatizáciu pre každého a kdekoľvek."

Jednotné dátové rozhranie SRCI pre viacerých výrobcov umožňuje interoperabilitu implementácie robota a štandardizáciu definície a príkazov medzi kobotmi UR a PLC Siemens. To umožňuje jednoduchšie a rýchlejšie nastavenie a zjednodušuje nasadenie robotov UR do existujúcich aj nových výrobných liniek založených na ekosystéme Siemens.

„Je pre nás povzbudzujúce, že koboty od Universal Robots je odteraz možné ovládať prostredníctvom SRCI a môžu ich programovať používatelia Simatic," hovorí Rolf Heinsohn, senior viceprezident, Segment riadenia automatizácie výroby v spoločnosti Siemens. „Chceme urýchliť automatizáciu výroby a rozšíriť využitie robotov v priemysle tým, že ich zjednodušíme a sprístupníme všetkým zamestnancom našich zákazníkov. Pre našich zákazníkov je možnosť jednoducho integrovať a používať roboty UR spolu s PLC Siemens vo výrobe veľkou výhodou."

SRCI je k dispozícii pre produktový rad e-Series značky UR a roboty novej generácie UR20 a UR30. Je možné ho nainštalovať a aktivovať pomocou softvéru PolyScope verzie 5.15 alebo vyššej prostredníctvom doplnkového softvéru URcap. Ak máte záujem o ďalšie informácie, kliknite sem.

Viac informácií o Universal Robots nájdete tu

Viac informácií o Siemens Simatic Robot Integrator nájdete tu

Fotografie

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2333087/4658324/Universal_Robots_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring