OTS: Union ZP sa dohodla na nových zmluvách s ambulantnými lekármi, poistenci...

TASR, 11. septembra 2018 12:06

OTS: Union ZP sa dohodla na nových zmluvách s ambulantnými lekármi, poistenci dostanú vyššiu kvalitu a dostupnosť

Bratislava 11. septembra (TASR-OTS) - Union zdravotná poisťovňa a Združenie ambulantných poskytovateľov sa dohodli na navýšení úhrad za poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Dnešná dohoda tak prináša nový systém odmeňovania za plnenie ukazovateľov efektivity a kvality, ktoré súvisia s racionálnou preskripciou, návštevami lekárov, prístrojovým vybavením ambulancií, ako aj prevenciou.

„Som presvedčená, že dnešná dohoda so zástupcami ambulantných lekárov prinesie pre poistencov Union zdravotnej poisťovne ešte väčšiu kvalitu, ako aj dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Chceme, aby naši poistenci mali dostupné úplne všetko na čo majú nárok, k čomu lekárov bude motivovať práve podpísaná dohoda,“ povedala členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne Elena Májeková.

„V každom segmente dôjde k navýšeniu úhrad minimálne na úrovni 10%, v niektorých prípadoch až 15 %. Táto ponuka bola pre nás toho času akceptovateľná. Veríme, že v ďalšom období budeme pokračovať v trende ďalšieho navyšovania a prerozdeľovania prostriedkov do ambulantného sektora, ktorého stav je v danom období doslova alarmujúci,“ uviedol Miroslav Kotek, predseda Správnej rady Zväzu ambulantných poskytovateľov.

Od 1. októbra tak Union zdravotná poisťovňa rozširuje spektrum výkonov preplácaných nad rámec kapitácie u všeobecných lekárov pre deti a dospelých, ako aj u gynekológov. Rozširujú sa tým kompetencie primárneho sektora. Nová dohoda medzi Union zdravotnou poisťovňou a Zväzom ambulantných poskytovateľov pokrýva aj rok 2019.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring