OTS: Trina Solar predstavuje TrinaPro Mega, ultra výkonné inteligentné

TASR, 17. júna 2020 20:08

OTS: Trina Solar predstavuje TrinaPro Mega, ultra výkonné inteligentné fotovoltaické riešenie

Changzhou, Čína 17. júna (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Trina Solar Co., Ltd., popredný svetový poskytovateľ riešení v oblasti fotovoltaiky a inteligentnej energie, oznámila globálne spustenie riešenia TrinaPro Mega, inteligentného fotovoltaického riešenia s veľmi vysokým výkonom, ktoré obsahuje moduly s výkonom presahujúcim 500 W. Vďaka ďalšiemu zlepšeniu vo výbere produktu a integrovanému dizajnu toto riešenie zvyšuje celkový výkon systému a znižuje vyrovnané náklady na energiu (LCOE). Po premiére nového vysokovýkonného modulu Vertex s výkonom 500 W vo februári predstavuje riešenie TrinaPro Mega  s výkonom 500 W nastavanie vyššej latky, pretože poskytuje optimalizované riešenie pre aplikáciu modulu Vertex v následných systémoch.

V roku 2018 spoločnosť Trina Solar predstavila inteligentné fotovoltaické riešenie „TrinaPro" pre veľké elektrárne. Riešenie na základe systémových a softvérových algoritmov integruje dvojfázové a vysoko efektívne fotovoltaické moduly, inteligentné sledovacie systémy a spoľahlivé invertory a funkcie, integrované služby a inteligentnú platformu riadenia O&M, čím sa náklady na rovnováhu systému (BOS) znižujú o 8 % - 15 % a zvýšenie výroby energie o 3 % - 8 %.

So solárnou energiou, ktorá sa rýchlo blíži parite siete, TrinaPro Mega vo svojej úlohe vylepšeného inteligentného riešenia s veľmi vysokým výkonom rieši niekoľko výziev v oblasti aplikácií, ktorým čelia existujúce systémy. Na základe riešenia „TrinaPro" inovuje TrinaPro Mega sledovače s dlhými reťazcami pre moduly s výkonom 500 W plus a ďalej integruje moduly Vertex, nezávisle vyvinuté TCU spoločnosti Trina Solar, algoritmy inteligentného sledovania a monitorovacie systémy SCADA. Pre rôzne aplikačné scenáre definované komplikovanou geografiou, nerovnomerným terénom a rýchlosťou vetra poskytuje TrinaPro Mega klientom riešenia na mieru, aby sa zaistila spoľahlivosť a účinnosť systému. DNV.GL doteraz dokončila certifikáciu solventnosti inteligentného riešenia TrinaPro Mega.

Yin Rongfang, generálny manažér a viceprezident spoločnosti Trina Solar, uviedol: „Odvetvie fotovoltaického priemyslu od začiatku roka pokorilo výkon 500 W plus. Ako priekopník v odbore demonštruje modul Vertex silnú schopnosť spoločnosti Trina Solar v oblasti inovácií a poskytuje odvetviu úplne novú technickú platformu. Vertex navyše uľahčuje komercializáciu nových technológií a pripravuje pôdu pre ďalší nárast výkonu modulu na 600 W.

„Na základe modulu Vertex sme uviedli produkt TrinaPro Mega v snahe zvýšiť hodnotu pre našich klientov prostredníctvom inteligentných inovácií pre pokročilejšie systémové riešenia. Zvýšením výkonu modulu a znížením hodnoty LCOE prináša TrinaPro Mega stabilnú návratnosť investícií", dodal Yin Rongfang.

Odkaz na obrázok: https://www.trinasolar.com/sites/default/files/tongchuan.jpg

Titulok obrázka: Čínsky projekt na výrobu energie z fotovoltaického systému v Tongchuane v Shaanxi, ktorý využíva inteligentné riešenie TrinaPro s výkonom 30 MW

O spoločnosti Trina Solar (688599. SH)

Spoločnosť Trina Solar, založená v roku 1997, je popredným svetovým poskytovateľom riešení v oblasti fotovoltaickej energie a inteligentnej energie. Spoločnosť sa zaoberá výskumom, výrobou a predajom fotovoltaických produktov; dodávaním fotovoltaických projektov, EPC, O&M; vývojom a predajom inteligentných mikrosieťových a multi-energetických doplnkových systémov, ako aj prevádzkou energetických cloudových platforiem. V roku 2018 spoločnosť Trina Solar uviedla na trh značku Energy IoT, založila Alianciu priemyselného rozvoja Trina Energy IoT spolu s poprednými podnikmi a výskumnými ústavmi v Číne a na celom svete a založila Nové energetické inovačné centrum IoT. Vďaka týmto činnostiam sa spoločnosť Trina Solar zaviazala spolupracovať so svojimi partnermi pri budovaní ekosystému IoT v oblasti energetiky a rozvíjať inovačnú platformu na skúmanie novej energie IoT, pretože sa snaží byť lídrom v globálnej inteligentnej energii. Spoločnosť Trina Solar vydala 10. júna 2020 prvé akcie typu A na Šanghajskej inovačnej rade Sci-Tech, stala sa prvou spoločnosťou zaoberajúcou sa výrobou fotovoltaických produktov, fotovoltaických systémov a inteligentných energií kótovanou na Šanghajskej burze cenných papierov pre vedecké a technologické inovácie, známou tiež ako STAR MARKET. Viac informácií nájdete na www.trinasolar.com.

Kontakt: Ching Wang, qing.wang04@trinasolar.com, +86 21 60575302

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring