OTS: Trina Solar je prvým výrobcom fotovoltaických výrobkov, ktorý získal...

TASR, 15. januára 2021 17:33

Trina Solar je prvým výrobcom fotovoltaických výrobkov, ktorý získal dvojitú certifikáciu v ochrane životného prostredia

Changzhou, 15. januára (TASR-OTS) (PRNewswire) - Spoločnosť Trina Solar Co., Ltd. (ďalej len „spoločnosť Trina Solar" alebo „spoločnosť"), popredný globálny poskytovateľ celkových riešení pre fotovoltaiku a inteligentnú energiu, nedávno získala duálny certifikát „Environmental Product Declaration" (EPD) od UL, globálneho nezávislého inštitútu pre bezpečnostnú vedeckú certifikáciu, a od EPDItaly. Ide o prvý prípad, kedy UL a EPDItaly spoločne uznávali EPD vo fotovoltaickom priemysle, čo dokazuje environmentálne vlastnosti a udržateľnosť spoločnosti. Slávnostné uznanie sa konalo 13. januára v Changzhou v provincii Jiangsu. Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnili CAO Bo, zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Trina Solar a SHI Jun, generálny riaditeľ spoločnosti UL-CCIC Company Limited.

V súlade s priemyselnými normami ISO 14025 a EN 15804 je certifikácia EPD bezpečnostnou validáciou udržateľných výrobkov. Sledovaním dopadu celého procesu na životné prostredie, ako je získavanie, výroba a spracovanie surovín, preprava, výroba a recyklácia surovín, poskytuje certifikácia EPD fotovoltaickým investorom a vlastníkom autoritatívne environmentálne vlastnosti solárnych produktov alebo služieb, aby tak zjednodušila svoje rozhodnutie. Každá EPD je platná päť rokov a je použiteľná na európskom, severoamerickom a globálnom trhu, čo naznačuje, že výrobky spoločnosti Trina Solar zodpovedajú globálnym udržateľným štandardom.

Na európskom trhu poskytuje spoločnosť Trina Solar fotovoltaické produkty mnohým medzinárodným zákazníkom v oblasti verejnoprospešných služieb. S rastúcimi obavami o globálne zmeny podnebia sa zvyšujú očakávania týkajúce sa trvalo udržateľného rozvoja. Očakáva sa, že certifikácia EPD sa stane v budúcnosti nevyhnutnosťou pre ponuky v celej Európe a na ďalších trhoch. Pokiaľ ide o konečných zákazníkov, podľa posledných výskumov má viac ako 60% európskych spotrebiteľov obavy o stav životného prostredia. Nezávislá certifikácia EPD od tretej strany poskytuje zákazníkom vysoko kvalitné informácie o ekologických výrobkoch a podporuje nepretržité úsilie spoločnosti Trina Solar o ochranu životného prostredia.

Globálny dopyt po obnoviteľnej energii, akou je solárna energia, stúpa, najmä v Európe a Severnej Amerike. Podľa odhadov Medzinárodnej energetickej agentúry bude výroba solárnej FVE do roku 2030 tvoriť jednu tretinu celkovej energie na svete. Spoločnosť Trina Solar, ako popredný svetový poskytovateľ zelenej energie pre integrované inteligentné energetické riešenia, sa snaží vytvoriť futuristický, čistejší a udržateľnejší systém zásobovania energiou, aby zo solárnej energie profitovalo celé ľudstvo.

„Získanie certifikátov EPD bude ďalej podporovať ochranu a inovácie spoločnosti Trina Solar v oblasti životného prostredia. Spoločnosť Trina Solar sa neustále venuje vývoju solárnych PV modulov s vyššou účinnosťou a ohľaduplnosťou k životnému prostrediu. Spoločnosť Trina Solar tiež vynaloží úsilie na ďalšie riešenie rozporu medzi technologickým rozvojom a spotrebou zdrojov, aby preskúmala nové cesty udržateľného rozvoja a zavedenia čistejšieho a udržateľného systému dodávok energie pre celé ľudstvo," uviedol pán Bo Cao, zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Trina Solar.

Jun Shi, generálny riaditeľ spoločnosti UL-CCIC Company Limited, tiež uviedol, že je veľkou cťou byť svedkom úsilia a úspechov spoločnosti Trina Solar v oblasti rozvoja udržateľnosti. Získané certifikáty EPD tiež predstavujú záväzok spoločnosti Trina Solar voči ľudskej spoločnosti.

O spoločnosti Trina Solar

Spoločnosť Trina Solar, ktorá bola založená v roku 1997, je popredným svetovým poskytovateľom fotovoltických a inteligentných energetických riešení. Spoločnosť sa zaoberá výskumom a vývojom, výrobou a predajom FV výrobkov. Medzi činnosti spoločnosti patrí vývoj FV projektov, EPC, O&M; vývoj a predaj inteligentných mikrosietí a multienergetických doplnkových systémov, ako aj prevádzka energetickej cloudovej platformy. V roku 2018 uviedla spoločnosť Trina Solar na trh značku Energy IoT, založila Alianciu priemyselného rozvoja Trina Energy IoT spolu s poprednými podnikmi a výskumnými ústavmi v Číne a na celom svete a založila nové priemyselné inovačné centrum pre energiu IoT. Týmito udalosťami sa Trina Solar zaviazala spolupracovať so svojimi partnermi na budovaní energetického IoT ekosystému a vývoji inovatívnej platformy na preskúmanie Novej energetickej IoT, pretože sa snaží byť lídrom v globálnej inteligentnej energii. V júni 2020 bola spoločnosť Trina Solar uvedená na trh STAR na šanghajskej burze cenných papierov. Viac informácií nájdete na stránke www.trinasolar.com

Kontakt: Katherine GE, +86-21-6057-5302, hqmarketing@trinasolar.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring