OTS: Svetoví lídri sa napriek obavám z koronavírusu stretli na mierových...

TASR, 7. februára 2020 12:02

Svetoví lídri sa napriek obavám z koronavírusu stretli na mierových rozhovoroch v Ázii

Univerzálna mierová federácia usporiadala svetový samit 2020

SOUL, Južná Kórea, 6. februára (TASR/OTS/PRNewswire) -- Napriek globálnej panike v súvislosti s prepuknutím epidémie koronavírusu sa 7000 hláv štátov, podnikateľov, akademických pracovníkov, zamestnancov médií a náboženských vodcov stretlo na výstavisku KINTEX v Kórei od 3. do 5. februára, aby odbornými znalosťami prispeli k riešeniu konfliktov na všetkých úrovniach spoločnosti.

Univerzálna mierová federácia (UPF) udržiava tradíciu týchto rozhovorov s najdôležitejšími hráčmi už 14 rokov. UPF je mimovládna organizácia so všeobecným poradným statusom v rámci Hospodárskej a sociálnej rady OSN. Univerzálnu mierovú federáciu založili Sun Myung Moon a Dr. Hak Ja Han Moon v roku 2005 ako globálnu sieť jednotlivcov a organizácií, ktorá sa venuje budovaniu mieru so zameraním na univerzálne duchovné a morálne hodnoty.

Viac ako 2000 národných a 5000 regionálnych predstaviteľov vlád, parlamentov, cirkví, médií, akademickej obce, súkromného sektora a občianskej spoločnosti, ktoré zastupujú 171 krajín, diskutovalo o tom, ako byť lepším správcom nášho sveta a obhajcom mierových riešení mnohých problémov, ktorým čelíme.

Bývalý generálny tajomník OSN Pan Ki-mun na svojom úvodnom plenárnom zasadnutí ocenil mnoho inkluzívnych programov a aktivít organizácie UFP, ktoré spájajú ľudí rôzneho pôvodu a viery a vyzývajú k mierovým riešeniam komplexných problémov sveta.

Newt Gingrich, bývalý predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA, uznal jedinečnosť tejto príležitosti: "Toto podujatie nám pripomína, ako sme všetci prepojení. Všetci sme spolu zviazaní spoločným záujmom. Nedávne prepuknutie epidémie koronavírusu a požiare v Austrálii sú pripomienkou toho, prečo potrebujeme spoločné mierové úsilie všetkých ľudí."

Moonová vo svojom vyhlásení zakladateľky uviedla, že prvým krokom k mieru je "pochopiť Božiu podstatu a nasledovať Jeho vôľu". Pokračovala: "Spôsob, ako riešiť kritické problémy sveta, je stať sa skutočnými synmi a dcérami Boha, nášho Nebeského rodiča."

Medzi ďalšími rečníkmi bol súčasný premiér Kambodže Hun Sen, viceprezident Filipín, súčasný podpredseda Kórejského národného zhromaždenia Lee Joo Young, Leni Robredo, bývalé hlavy štátov a vlád Goodluck Jonathan z Nigérie, Stephen Harper z Kanady, Chuichi Date z Japonska, Felipe González zo Španielska, Dominique de Villepin z Francúzska, Carl Bildt zo Švédska, Enda Kenny z Írska, Enrico Letta z Talianska a José Manuel Barroso z Portugalska.

"Bez vízie, vodcovstva a absolútneho nasadenia matky Moon - jej lásky k Bohu, lásky k ľudstvu - by práca UPF nebola možná," povedal Dr. Thomas Walsh, predseda UPF International.

Na zaistenie bezpečnosti a zdravia všetkých účastníkov boli prijaté zásadné preventívne opatrenia.

Ďalšie informácie nájdete na: www.upf.org

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1087082/UPF_World_Summit.jpg

KONTAKT: UPF Press Relations Peter Zoehrer, +43 664 523 8794, media@europe.upf.org.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring