OTS: Štúdio Amazon Studios oznámilo, že natáčanie nadchádzajúceho seriálu na...

TASR, 19. septembra 2019 17:15

Štúdio Amazon Studios oznámilo, že natáčanie nadchádzajúceho seriálu na motívy Pána prsteňov sa uskutoční na Novom Zélande

CULVER CITY, Kalifornia.--(BUSINESS WIRE)(TASR-OTS)-- (NASDAQ: AMZN)-Štúdio Amazon Studios dnes oznámilo, že svoj pripravovaný seriál na motívy ikonického fantasy románu Pán prsteňov od J.R.R Tolkiena bude natáčať na Novom Zélande. Prípravné práce na seriáli sa už začali a samotné natáčanie seriálu začne v nadchádzajúcich mesiacoch v meste Auckland.

"Keď sme hľadali miesto pre natáčanie, ktoré by čo najlepšie vystihlo krásy Druhého veku Stredozeme, vedeli sme, že potrebujeme nájsť majestátne miesto, s dokonalým pobrežím, nedotknutými lesmi a horami, kde sú k dispozícii špičkové scény, štúdia, a zruční a skúsení umelci a ďalší odborníci. A sme radi, že môžeme teraz oficiálne potvrdiť, že naším novým domovom pre natáčanie seriálu na motívy fantasy románov Pán prsteňov od J.R.R. Tolkiena, je Nový Zéland," povedali producenti a dramaturgovia pripravovaného seriálu J.D. Payne a Patrick McKay. "Sme vďační ľuďom aj predstaviteľom štátnej samosprávy Nového Zélandu, najmä v Aucklande, za podporu, ktorú nám počas prípravnej fázy poskytli. Vďaka pohostinnosti ľudí z Nového Zélandu, sme sa tu cítili ako doma a tešíme sa našej spolupráci aj v nasledujúcich rokoch."

Televízna adaptácia sa odohráva v Stredozemi v období pred Tolkienovým románom Spoločenstvo prsteňa. Romány z radu Pán prsteňov, patria medzi svetovo známe literárne diela, ktorá získali ceny International Fantasy Award a Prometheus Hall of Fame Award a v roku 1999 sa stali najlepšími knihami milénia v obchode Amazon a v rebríčku The Big Read (najlepšie čítanie) britskej BBC z roku 2003 boli dokonca vyhlásené najobľúbenejšími románmi všetkých čias. Ich filmové spracovanie pod vedením režiséra Petra Jacksona, v produkcii New Line Cinema celosvetovo zarobilo takmer 6 miliárd dolárov a dohromady získalo celkom 17 Cien Akadémie, vrátane ceny pre najlepší film.

Producentom a dramaturgom seriálu sú J. D. Payne a Patrick McKay. Režisér J. A. Bayona, (The Orphanage - Sirotinec, Jurassic Park: Fallen Kingdom - Jurský park: Zánik ríše) bude režírovať prvé dva diely a bude súčasne hlavným režisérom, spolu so svojím partnerkou Belén Atienza. Dramaturgovia a producenti tohto programu sú, okrem iného, Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones - Hra o tróny), Gene Kelly (Boardwalk Empire), Sharon Tal Yguado, Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos) a Justin Doble (Stranger Things).

O službe Prime Video

Amazon Prime Video je špičková streamingové služba, ktorá ponúka zákazníkom obrovskú kolekciu digitálnych videí s ľahkým vyhľadávaním obsahu, ktorý ľudia radi sledujú, a to na jednom mieste.

" Súčasti služby Prime: Sledujte tisíce populárnych filmov a televíznych relácií, vrátane našich kritikou uznávaných Amazon Originals filmov, víťaza ceny Emmy The Marvelous Mrs. Maisel, Tom Clancy 'Jack Ryan, Homecoming, Hanna, Fleabag, Good Omens, The Boys, Guava Island s Donaldom Gloverom, víťazov ceny akadémie Manchester by the Sea a The Salesman, filmu nominovaného na cenu akadémie The big Sick a Cold War a kritikou uznávaného Beautiful Boy, exkluzívnych relácií, živého športu vrátane štvrtkového nočného futbalu a licencovaného a samostatne publikovaného obsahu dostupného vo viac ako 200 krajinách a územiach po celom svete .

" Sledujte viac s prvotriednymi video kanálmi: Predplatitelia služby Prime si môžu v USA pridať viac ako 150 kanálov, ako napríklad HBO, Cinemax, Starz, SHOWTIME, CBS All Access, NBA League Pass a MLB.tv. Ku sťahovaniu nie sú potrebné žiadne ďalšie aplikácie a nie je nutný žiadny kábel. Platíte len za tie kanály, ktoré chcete, a kedykoľvek môžete službu zrušiť. Pre zobrazenie úplného zoznamu dostupných kanálov navštívte amazon.com/channels.

" Prenajmite si alebo kúpte: Užite si stovky tisíc titulov, vrátane nových vydaní filmov a celých sérií aktuálnych televíznych epizód, ktoré sú k dispozícii všetkým zákazníkom Amazonu na zapožičanie alebo kúpu.

" Okamžitý prístup: Sledujte, kde chcete a kedy chcete pomocou aplikácie Prime Video na vašej smart televízii, mobilnom zariadení, Fire TV, tablete Fire, Apple TV, Chromecaste, herných konzolách, Comcast X1 alebo na webe. Úplný zoznam kompatibilných zariadení nájdete na stránkach amazon.com/howtostream.

" Rozšírené skúsenosti: Využite maximum z každého sledovanie pomocou obsahu kompatibilného so 4K Ultra HD a s vysokým dynamickým rozsahom (HDR). Užite si zábery svojich obľúbených filmov a televíznych relácií s exkluzívnym prístupom X-Ray, ktorý využíva IMDb. Uložte si ich na neskôr pomocou vybraných mobilných sťahovaní pre offline prezeranie.

Okrem prístupu k filmom a televíznym programom, ktoré sú súčasťou služby Prime, zahŕňa členstvo v programe Prime neobmedzené možnosti rýchleho zasielania zdarma vo všetkých kategóriách dostupných na Amazone, viac ako dva milióny skladieb a tisícky zoznamov skladieb a staníc s hudbou Prime Music, bezpečné ukladanie fotografií s Prime Fotografias, neobmedzené čítanie s Prime Reading, neobmedzený prístup do digitálneho katalógu audiokníh so zvukovými kanálmi Audible Channels for Prime, rotujúci výber bezplatných digitálnych hier a darčekov v hrách s Twitch Prime, skorý prístup k výberu Lightning Deals, exkluzívny prístup a zľavy na vybrané položky a ďalšie. Ak sa chcete zaregistrovať do programu Prime alebo získať ďalšie informácie, navštívte stránky: amazon.com/prime.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190917006066/en/

Kontakty

Amazon Prime Video Media Kontakty

Alana Russo

Alana.Russo@amazonstudios.com

Tamara Golihew

tamara.golihew@amazonstudios.com

Zdroj: Amazon Studios

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring