OTS: Stanovisko prevádzkovateľa TP2, s.r.o. k odkalisku Poša

TASR, 13. septembra 2019 15:02

Bratislava 13. septembra (TASR-OTS) - Spoločnosť TP2, s.r.o. ako prevádzkovateľ odkaliska Poša vníma a berie na vedomie záujem dotknutých obcí a širšej verejnosti na riešení environmentálnych aspektov odkaliska. Náš návrh predpokladá procesné riešenie, vytvárajúce predpoklady pre zastavenie prevádzky odkaliska. Súčasťou tohto riešenia je zneškodňovanie popolovín suchou cestou v súlade so zákonom o odpadoch. Vyčistené odpadové vody budú vypúšťané do recipientu Ondava v zmysle vydaných povolení orgánov štátnej správy.

Ďalším možným riešením bude nevyhnutná investícia do čistiarne odpadových vôd, ktorá bude súčasťou inovačných rozvojových projektov. Cieľom plánovanej investície bude účinnejšia technológia, zabezpečujúca požiadavky BAT legislatívy. Navrhnuté opatrenia sú v súlade s legislatívnymi podmienkami, konzultovanými s dotknutými orgánmi štátnej vodnej správy a ochrany životného prostredia.

Sme presvedčení, že náš cieľ - zastavenie prevádzkovania odkaliska Poša - je v súlade s názormi občanov dotknutých obcí. Ponúkané riešenie má potenciál zlepšiť životné prostredie v regióne a je súčasťou programu environmentálneho manažérstva skupiny ENERGOCHEMICA. Zároveň umožní zavedenie systémového prístupu riešenia výziev v oblasti starostlivosti o životné prostredie a dopĺňanie nových nástrojov environmentálnej politiky.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring