OTS: Spotify spúšťa svoje služby v Rusku a v ďalších 12-tich európskych kraji...

TASR, 16. júla 2020 11:48

Spotify spúšťa svoje služby v Rusku a v ďalších 12-tich európskych krajinách

Rozšírením poskytovania svojich služieb do ďalších krajín, s dnešným prírastkom ide už celkovo o 92 krajín po celom svete, je najpopulárnejší poskytovateľ predplatených audio - streamingových služieb na svete teraz dostupný ďalším 250 miliónom ľudí v Európe

Spotify je dostupné zadarmo, pričom ponúka bezkonkurenčné objavovanie hudby šité na mieru zákazníka

Moskva--(BUSINESS WIRE)(TASR-OTS)-- Spotify (skratka na New Yorskej burze: SPOT) dnes spustila poskytovanie svojich služieb v 13-tich nových krajinách naprieč Európou vrátane spustenia svojich služieb na jednom z 20-tich svetovo najväčších trhov pre streamingové služby, v Rusku. Na základe uvedeného k dnešnému dňu Spotify, najpopulárnejší poskytovateľ predplatených audio - streamingových služieb na svete, poskytuje svoje služby v 92 krajinách.

Medzi 13 nových krajín, kde Spotify začalo poskytovať svoje služby, patria: Albánsko, Bielorusko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Kazachstan, Kosovo, Moldavsko, Čierna Hora, Severné Macedónsko, Rusko, Srbsko, Slovinsko, Ukrajina.

Nakoľko Spotify je poprednou platformou, ktorá sa na rozdiel od iných poskytovateľov zameriava na vyhľadávanie hudby na viacerých druhoch zariadení, rozširovanie poskytovania služieb Spotify v Európe prichádza v čase, kedy spotrebitelia v týchto regiónoch streamingové služby privítajú. Podľa Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu je Rusko v poradí 17-tou krajinou s najväčším dopytom po streamingových službách a týmto tempom bude do konca roka 2030 na 10-tom mieste. Momentálne viac ako 87% fanúšikov v Rusku počúva hudbu využívaním streamingových služieb, hoci vo svete je to 61% a v USA 68%. Od dnešného dňa Spotify v každej z týchto 13-tich nových krajín ponúka tak svoju Free verziu, ako aj Premium verziu.

“Dnešné spustenie poskytovania služieb v ďalších krajinách otvára dvere takmer 250 miliónom fanúšikov, ktorý môžu na Spotify objavovať novú hudbu z celého sveta, a umelcom v daných regiónoch sa otvárajú možnosti osloviť stále viac prepojené publikum fanúšikov po celom svete,” povedal Gustav Gyllenhammar, zástupca generálneho riaditeľa Spotify, oddelenie so zameraním na trhy a predplatiteľov a ich nárast. “Spustenie služieb v týchto 13-tich krajinách je pre Spotify dôležitým miľníkom, obzvlášť keď radi privítame fanúšikov a umelcov z krajiny s rozvíjajúcim sa hudobným trhom, ako je Rusko, kde sa začali streamingové služby vo veľkom rozširovať a kde vidíme pre Spotify obrovský potenciál.”

Pri dnešnej príležitosti rozšírenia poskytovania svojich služieb do ďalších krajín Spotify predstavili 200 nových playlistov v spolupráci s umelcami naprieč regiónom, kde sú služby Spotify dostupné. Spotify napríklad s cieľom spropagovať ruskú bohatú hudobnú kultúru, pridalo takmer 100 playlistov, vrátane redakčne vytvorených playlistov ako je Hip-Hop Cannon a New Music Friday Russia, a “This Is” playlisty v spolupráci s populárnymi ruskými umelcami. Personalizované playlisty na Spotify ako je Release Radar, Daily Mix, a Discover Weekly, ktoré sa aktualizujú na základe návykov jednotlivých fanúšikov pri počúvaní hudby, sú teraz taktiež dostupné aj v ruštine.

Aplikácia Spotify je dostupná na stiahnutie zdarma alebo ako inovovaná aplikácia Spotify Premium, kde si môžeš vybrať poskytovanie služby podľa toho, či si jednotlivec, rodina, študent (možnosť výberu) alebo pár. Ak si chceš už dnes užiť hudbu po svojom, stiahni si aplikáciu Spotify už dnes cez Android alebo iOS app store alebo cez webovú stránku www.spotify.com/free.

Pre ďalšie zobrazenie klikni sem.

O firme Spotify Technology S.A.

Spotify navždy zmenilo počúvanie hudby v roku 2008, kedy sme spustili svoje služby. Naším poslaním je odomknúť potenciál ľudskej kreativity tým, že dáme miliónom kreatívnych umelcov možnosť živiť sa svojím umením a miliardám fanúšikov možnosť vychutnať si toto umenie a nechať sa ním inšpirovať. Všetko, čo robíme, je inšpirované našou láskou k hudbe a podcastom.

Objavuj, počúvaj a zdieľaj viac ako 50 miliónov pesničiek, vrátane viac ako 1 milióna podcastov zdarma alebo získaj prostredníctvom vylepšenej verzie Spotify Premium prístup k lepším funkciám vrátane lepšej kvality zvuku alebo požiadaj o počúvanie hudby offline, či bez reklám.

Dnes sme najpopulárnejším poskytovateľom audio-streamingových predplatených služieb na svete s komunitou viac ako 286 miliónov používateľov, vrátane 130 miliónov predplatiteľov Spotify Premium a to v 92 krajinách.

Na zverejnenie dôležitých informácií o spoločnosti používame webové stránky Investors a For the Record, ako aj ďalšie sociálne média menované v “Resources - Social Media” na webovej stránke Investors. Pre viac informácií, obrázkov alebo za účelom kontaktovania tímu pre tlač, navštív https://newsroom.spotify.com/.

Pozri zdroj na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200714005912/en/

Kontakty

Dustee Jenkins

press@spotify.com

Zdroj: Spotify Technology S.A.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring