OTS: Spotify oznamuje pridelenie člena do predstavenstva

TASR, 17. februára 2021 16:06

New York 17. februára (TASR-OTS)-(BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Spotify (NYSE: SPOT) dnes oznámila, že Mona Sutphen sa stane členkou predstavenstva Spotify v apríli 2021 na základe súhlasu akcionárov. Pani Sutphen je poradkyňou v oblasti private equity a spoluzakladateľkou/poradkyňou pre niekoľko začínajúcich technológií. Počas Obamovej administratívy bola vysokou úradníčkou Bieleho domu. Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005146/en/

Mona Sutphen (Fotografia: Business Wire)

„Mona si vybudovala kariéru v súkromnom aj verejnom sektore a radí lídrom v oblasti domácej politiky, technológií, makroekonomiky a obchodu a ľudských práv v USA a... a to je len vrchol ľadovca,“ uviedol Daniel Ek, zakladateľ spoločnosti Spotify, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva. „Mona prinesie predstavenstvu nový a veľmi cenný pohľad, pretože sa zameriavame na posunutie našej stratégie v čase výnimočných zmien na celom svete.“

„Veľmi sa teším na vstup do predstavenstva Spotify,“ povedala pani Sutphen. „Spoločnosť Spotify bola revolučnou silou a pôsobivým inovátorom v audio priemysle, ktorý globálne transformoval obsah. Som nadšená, že môžem byť súčasťou jej neustáleho vývoja a rozširovania.“

Pani Sutphen je v súčasnosti senior poradkyňou v spoločnosti The Vistria Group, chicagskej private equity spoločnosti, a je rizikovou poradkyňou a spoluzakladateľkou niekoľkých technologických start-upov. Predtým pôsobila ako partner v spoločnosti Macro Advisory Partners (MAP), kde viedla americkú prax spoločnosti a poskytovala poradenstvo popredným globálnym spoločnostiam v oblasti nových rizík a príležitostí v rôznych odvetviach vrátane regulácie technologických platforiem, stratégií vstupu na trh a politickej dynamiky a regulácie rizík v USA, Číne a Európe. Predtým bola pani Sutphen výkonnou riaditeľkou v spoločnosti UBS AG, kde vyvinula nové nástroje na hodnotenie politického rizika ovplyvňujúce kapitálové trhy.

Od roku 2009 do roku 2011 pôsobila ako zástupkyňa vedúceho kancelárie pre Biely dom u prezidenta Baracka Obamu, kde napredovala v politike a regulačnej agende administratívy vrátane politiky v oblasti technológií. Od roku 2013 do roku 2016 pôsobila v prezidentskom poradnom výbore pre spravodajské služby. Pani Sutphen je nezávislá riaditeľka pre vzorovú energiu a správkyňa podielových fondov Putnam. Je členkou Rady pre zahraničné vzťahy, pracovala v radách Medzinárodného záchranného výboru a Výboru pre ľudské práva a je členkou správnej rady Mount Holyoke College.

Vymenovanie podlieha schváleniu akcionármi na výročnom valnom zhromaždení Spotify 21. apríla 2021.

O spoločnosti Spotify Technology S.A.

Spotify je najobľúbenejšia predplatná služba na streamovanie zvuku na svete s komunitou viac ako 345 miliónov aktívnych používateľov mesačne a 155 miliónov predplatiteľov Premium. Vďaka zastúpeniu na 93 trhoch a viac ako 70 miliónom skladieb vrátane 2,2 milióna titulov podcastov zmenila spôsob, akým ľudia pristupujú k hudbe a podcastom a užívajú si ich.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005146/en/

Kontakty:

Investor Relations:

Bryan Goldberg

ir@spotify.com

investors.spotify.com

Public Relations:

Dustee Jenkins

press@spotify.com

Zdroj: Spotify Technology S.A.

Multimédiá

Fotografia

Mona Sutphen (Fotografia: Business Wire)

Logo

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring