OTS: Spoločnosť Zymo Research uvádza na trh sekvenačnú službu pre COVID-19...

TASR, 12. februára 2021 16:33

Spoločnosť Zymo Research uvádza na trh sekvenačnú službu pre COVID-19 na detekciu a dohľad nad vznikajúcimi variantmi SARS-CoV-2

Rýchle hlásenie pri vysokej priepustnosti umožňuje detekciu potenciálnych variantných kmeňov unikajúcich zo záberu vakcíny

Irvine (Kalifornia) 12. februára (TASR/OTS/PRNewswire) -- Spoločnosť Zymo Research dnes oznámila uvedenie svojej služby sekvenovania variantov COVID-19. Táto nová globálna služba rozširuje komplexné riešenia pre SARS-CoV-2 od spoločnosti Zymo Research, ktoré zahŕňajú odber vzoriek, extrakciu RNA a detekciu SARS-CoV-2. Detekcia mutácií rýchlo pomáha zabrániť šíreniu nových typov vírusových kmeňov a môže poskytnúť včasné varovanie pred možným vyčlenením zo záberu vakcíny.

Spoločnosť Zymo Research, poskytovateľ sekvenčných služieb certifikovaný spoločnosťou Illumina, používa pracovný tok Illumina COVIDSeq™ NGS. Komplexná služba zahŕňa potrebné zberné zariadenia a technológiu automatickej extrakcie, pričom sekvenovanie RNA je dokončené na platformách Illumina. DNA/RNA Shield™ od spoločnosti Zymo Research sa používa na odber, prepravu a konzerváciu vzoriek. Konzervačná látka deaktivuje vírus SARS-CoV-2 a stabilizuje jeho RNA, čo umožňuje bezpečný transport pri izbovej teplote pre robustnú prípravu a sekvenovanie do knižnice.

"Zymo Research naďalej hrá významnú úlohu v boji proti pandémii COVID-19," uviedol Dr. Keith Booher, vedúci Zymo Research Services. "Pretože vírus SARS-CoV-2 mutuje, zaviazali sme sa k vývoju produktov a služieb v našom testovacom portfóliu na COVID-19, aby sme pomohli miestnym a federálnym vládnym laboratóriám a zdravotníckym organizáciám pri identifikácii nových variantov koronavírusu, vrátane tých, ktoré sa nedávno objavili v Spojenom kráľovstve (B.1.1.7), Juhoafrickej republike (B.1.351) a Brazílii (P.1)."

Pracovný postup pre sekvenovaciu službu na varianty COVID-19 pozostáva zo zberu, spracovania, sekvenovania a vykazovania vzoriek. Pozitívne vzorky sa odoberajú z testovacích centier a prepravujú sa na spracovanie do spoločnosti Zymo Research a jej pridružených spoločností. Automatická extrakcia RNA zo zhromaždených vzoriek sa vykonáva pomocou robotickej platformy KingFisher™ Flex. Sekvenovanie sa uskutočňuje pomocou technológie sekvenovania podľa syntézy Illumina a potom sa analyzuje pomocou hardvérovo akcelerovaného analytického potrubia DRAGEN™ COVIDSeq™. Záverečná správa obsahuje identifikáciu kmeňa SARS-CoV-2, pokrytie sekvenovania genómu, potvrdené mutácie, konsenzus genómu a súbory surovej sekvencie.

Ďalšie informácie a ceny nájdete na webovej stránke spoločnosti Zymo Research alebo môžete spoločnosť kontaktovať e-mailom na adrese covid19requests@zymoresearch.com.

O spoločnosti Zymo Research Corp.

Zymo Research je súkromná spoločnosť, ktorá slúži vedeckej a diagnostickej komunite s najmodernejšími nástrojmi molekulárnej biológie od roku 1994. Ich mottom je "Na vede je krásne to, že veci zjednodušuje", ktorá sa odráža vo všetkých jej produktoch, od epigenetiky po technológie čistenia DNA/RNA. Spoločnosť Zymo Research, ktorá je historicky uznávaná ako líder v oblasti epigenetiky, prekonáva hranice pomocou nových riešení pre odber vzoriek, mikrobiomické merania, diagnostické prístroje a technológie NGS, ktoré sú vysoko kvalitné a ľahko použiteľné. Sledujte Zymo Research na sociálnych sieťach Facebook, LinkedIn, Twitter, a Instagram.

Ďalšie informácie o produktoch pre COVID-19 od spoločnosti Zymo Research nájdete na nasledujúcich odkazoch:

Zymo Research Releases Free Software to Streamline COVID-19 Test Reporting

Zymo Research Obtains CE IVD Mark for its Quick SARS-CoV-2 Multiplex Kit

Zymo Research Obtains Emergency Use Authorization from FDA for Their Quick SARS-CoV-2 rRT-PCR Kit

Zymo Research Receives CE IVD Mark for its Quick-DNA/RNA™ Viral MagBead Kit

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1437224/Zymo_COVID_19_Variant_Identification_Service_PR.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/364743/Zymo_Research_Corp_Logo.jpg

KONTAKT: Marketing Department, Zymo Research Corp., 949.679.1190, marketing@zymoresearch.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring