OTS: Spoločnosť Zepp predstavila prémiového partnera pre zdravie

TASR, 19. novembra 2020 10:23

Zepp Z - klasický dizajn v spojení s modernou technológiou

SHENZHEN 19. novembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Zepp, profesionálna značka zameraná na digitálny manažment zdravia dnes usporiadala živé online vysielanie, kde zrekapitulovala informácie o svojich hodinkách radu Zepp E a súčasne predstavila svoje najnovšie smart hodinky Zepp Z. Hodinky radu Zepp Z vychádzajú z dizajnu klasických hodiniek a vynikajú špičkovým spracovaním. Pri ich výrobe boli použité tie najkvalitnejšie materiály a výsledkom sú tak prémiové, elegantné smart hodinky. Smart hodinky radu Zepp Z pomáhajú ľuďom udržať si duševnú a telesnú pohodu a zlepšovať kvalitu života.

Prémiový dizajn vytvára modernú klasiku

Hodinky Zepp Z sú vyrobené z jedného kusu leštenej zliatiny titánu a sú neuveriteľne ľahké a súčasne veľmi odolné. Vďaka povrchu z nanovlákien NTC sú tiež veľmi odolné voči poškriabaniu. Vynikajú hladkou štruktúrou a majú luxusný vzhľad s gravírovaným číselníkom a tlačidlami a stávajú sa tak neoddeliteľnou súčasťou osobnosti užívateľa.

Vďaka funkcii Always-On Display [1] umožňujú hodinky Zepp Z používateľom zistiť čas jedným pohľadom a praktické tlačidlo Health Key [2] zabezpečuje okamžitý prístup k obľúbeným zdravotným meraniam. Displej s rozlíšením 326 ppi ponúka skvelý obraz v 100 % NTSC farebnej kvalite s neuveriteľnými detailmi.

Všestranný zdravotný partner

Smart hodinky Zepp Z merajú najdôležitejšie zdravotné ukazovatele nepretržite (24 hodín denne, 7 dní v týždni), a to vďaka pokročilej umelej inteligencii a technológii pre spracovanie biometrických dát [3]. Sú vybavené optickým snímačom BioTrackerTM 2.0 PPG, ktorý sleduje srdcový tep [4] a v prípade abnormálne vysokých hodnôt odošle upozornenie.

Hodnota saturácie krvi kyslíkom (SpO2) [5] je ďalším dôležitým zdravotným ukazovateľom, ktorý hodinky Zepp Z vedia merať priamo zo zápästia.

Pre lepšie pochopenie biometrických údajov sú hodinky Zepp Z vybavené systémom PAITM Health Assessment System [6], ktorý namerané hodnoty tepovej frekvencie, aktivity a ďalších zdravotných parametrov prevedie na jedno intuitívne a ľahko zrozumiteľné číslo.

Smart hodinky Zepp Z tiež vedia monitorovať kvalitu spánku, a to fázu hlbokého spánku ako aj fázu ľahkého spánku a REM fázu [7]. Navyše, hodinky sledujú tiež dobu bdelosti a prípadné krátke popoludňajšie spánky v čase od 11:00 do 18:00 a na základe zistených údajov potom vyhodnocujú celkové skóre kvality spánku. Vďaka nášmu vlastnému algoritmu vedia smart hodinky Zepp Z monitorovať taktiež hladinu stresu u užívateľov.

Váš smart fitness spoločník a asistent

Vďaka športovým funkciám hodinky Zepp Z monitorujú srdcovú frekvenciu aj v priebehu väčšiny druhov cvičení či športových aktivít a posielajú vám informácie o stupni zaťaženia organizmu a srdca počas cvičenia [8]. A ak športujete a chcete pritom počúvať muziku, môžete vaše obľúbené pesničky na hodinkách Zepp Z spúšťať cez mobilný telefón.

Na jedno nabitie hodinky Zepp Z vydržia pri bežnom používaní dlhšie ako dva týždne [9] a v prípade, že využívate len základné funkcie, tak dokonca dlhšie ako 30 dní [10].

Prostredníctvom hlasového ovládania Alexa [11] môžete vaše hodinky Zepp Z ovládať z mobilného telefónu, nastavovať si budík, sledovať počasie, a pod. Zabudovaný hlasový asistent [12] taktiež podporuje 58 hlasových povelov, takže s hodinkami Zepp Z môžete ľahko komunikovať a ovládať ich odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Zepp - v každej chvíli s vami

Značka Zepp vznikla v Silicon Valley v roku 2010 a rýchlo sa stala obľúbenou značkou športovcov, ktorí chceli zlepšovať svoju výkonnosť. Teraz, v roku 2020, firma Zepp otvorila novú kapitolu svojej existencie, vďaka novým technológiám na báze umelej inteligencie pomáha ľuďom zlepšovať ich zdravie a využíva potenciál internetu vecí. Firma Zepp neustále vyvíja nové technológie, zariadenia a aplikácie, ktoré pomáhajú používateľom riadiť svoje zdravie.

Samotná aplikácia Zepp App je platformou pre sledovanie vlastného zdravia a pohody a prostredníctvom cloudu je prepojená aj so sesterskou značkou Amazfit, ktorá ponúka rôzne značkové produkty, ako sú smart hodinky, náramky a ďalšie doplnky.

Od 17. novembra 2020 prichádzajú na trh smart hodinky Zepp Z s ľahkým prémiovým telom z kovovej zliatiny, mnohými funkciami pre monitorovanie zdravotného stavu a nastaviteľným displejom. Tieto hodinky si môžete zakúpiť na oficiálnych webových stránkach firmy Zepp (www.zepp.com) za cenu od 349 dolárov.
[1] Funkcia "Always-On Display - Displej vždy zapnutý " umožňuje zobrazenie systémových informácií na hodinkách vždy, keď je displej zapnutý a ak je vypnutý, zobrazí len čas. Ak chcete túto funkciu aktivovať, nastavte ručne režim AOD.
[2] Funkcia bude podporovaná po aktualizácii OTA. Tlačidlo Health Key je možné aktivovať iba z hlavnej obrazovky na displeji. Toto tlačidlo môžete nastaviť buď na aktiváciu merania tepovej frekvencie, saturáciu krvi kyslíkom (SpO2) alebo hladiny stresu....
[3] Tento produkt nie je zdravotnícke zariadenie. Namerané hodnoty a výsledky majú len orientačný charakter a neslúžia na lekársku diagnostiku ani monitorovanie životných funkcií.
[4] 24-hodinové meranie tepovej frekvencie možno aktivovať zapnutím funkcie "heart health detection - sledovanie zdravia srdca"; aplikácia podporuje 24h meranie tepovej frekvencie a minimálnu hodnotu možno nastaviť na 1 minútu; táto funkcia nesmie byť používaná na zdravotnícke účely ani neslúži k lekárskej diagnostike. Namerané hodnoty majú iba informatívny charakter. Ak sa necítite dobre, vyhľadajte lekársku pomoc.
[5] Hodnota saturácie krvi kyslíkom (SpO2) ovplyvňuje koncentráciu kyslíka v rôznych orgánoch. V prípade nízkej saturácie sa môžu objaviť príznaky, ako sú napríklad závraty, bolesti hlavy alebo zástava srdca. Tento produkt nie je zdravotnícky prostriedok. Namerané hodnoty a výsledky majú len orientačný charakter a neslúžia na lekársku diagnostiku ani monitorovanie životných funkcií. Navyše má na presnosť merania vplyv aj tetovanie a pigmentácia pokožky. Pri meraní saturácie krvi kyslíkom (SpO2) nehýbte pažou, kde meranie vykonávate.
[6] Štúdia HUNT Fitness Study naznačuje, že ľudia, ktorí majú hodnotu PAI 100 alebo vyššiu majú nižšie riziko hypertenzie, ochorenia srdca a cukrovky druhého typu. HUNT Fitness Study: Túto štúdiu vykonal profesor Ulrik Wisloff na lekárskej fakulte Nórske univerzity pre vedu a technológie. Trvala viac ako 35 rokov a zúčastnilo sa jej 230 tisíc účastníkov.
[7] Fáza spánku označovaná ako REM (rýchle pohyby očí) je základom normálnych biorytmov cicavcov. Trvá zhruba 20 - 25 % z celého nočného spánkového cyklu. Je charakterizovaná rýchlymi pohybmi očí, nízkou EEG aktivitou mozgu so zmiešanou frekvenciou a uvoľnením svalového napätia. Pre správne monitorovanie REM fázy musí byť zapnutý režim spánkového asistenta (sleep assistant) a merania srdcového tepu (heart rate tracking). [8] Neplatí pre cvičenie pod vodou.
[9] Podmienky testovania: zapnuté meranie tepovej frekvencie a monitorovanie spánku a meranie saturácie krvi kyslíkom (SpO2) dvakrát denne. Každý deň sa displej zapne pri zobrazení 150 správ a užívateľ zdvihne zápästie celkom 30-krát za účelom zobrazenia času. Ostatné operácie netrvajú dlhšie ako 5 minút. Užívateľ cvičí trikrát týždenne a behá zakaždým 30 minút so zapnutou funkciou GPS. Výdrž batérie na jedno nabitie závisí na rôznych faktoroch a skutočná doba prevádzky zariadenia na jedno nabitie sa tak môže líšiť od udávanej nominálnej hodnoty.
[10] Udávaná výdrž batérie na jedno nabitie platí pre nasledujúce podmienky: vypnutý bluetooth, meranie tepovej frekvencie a ďalšie funkcie. Priemerný počet zdvihnutí zápästia za deň pre zistenie času 100x za deň. Výdrž batérie na jedno nabitie závisí na mnohých rôznych faktoroch a skutočná doba prevádzky zariadenia na jedno nabitie sa tak môže líšiť od udávanej nominálnej hodnoty.
[11] Podpora systému Alexa bude k dispozícii po aktualizácii OTA. Systém Alexa nebude dostupný vo všetkých krajinách/regiónoch. Zoznam krajín/regiónov, kde bude systém Alexa dostupný, vrátane podporovaných jazykov a podrobných informácií o tom, ako systém Alexa na vašom zariadení Zepp Z používať, nájdete na webových stránkach support.zepp.com.
[12] Offline hlasový asistent podporuje len povely v anglickom jazyku.
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1335158/Zepp_Z_A_Brand_New_Icon_with_a_titanium_alloy_body.jpg

CONTACT: Yunya Liu, liuyunya@huami.com, +86-15999658480

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring