OTS: Spoločnosť Trina Solar bude dodávateľom fotovoltických modulov s výkonom...

TASR, 13. augusta 2018 10:18

OTS: Spoločnosť Trina Solar bude dodávateľom fotovoltických modulov s výkonom 167 MW pre najväčší európsky projekt zo sféry fotovoltiky v Európe

Changzhou, Čína, 13. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - 9. augusta oznámila spoločnosť Trina Solar Limited (ďalej len ako „Trina Solar" alebo „spoločnosť"), že bude dodávateľom fotovoltických modulov s výkonom 167 MW pre najväčšiu solárnu elektráreň v Európe.

ACS Group a jej dcérska spoločnosť Cobra, špecializujúca sa na výstavbu energetickej infraštruktúry na kľúč, začínajú v meste Mula, provincii Murcia v Španielsku stavať solárnu elektráreň, ktorá sa bude rozprestierať na území 1 000 hektárov a jej celková výrobná kapacita bude 500 MW. Prvé dodávky je možné očakávať už v treťom a štvrtom štvrťroku 2018 a na začiatku roku 2019. Do konca roku 2019 by mala byť celá elektráreň už v prevádzke.

Trina Solar dodá do projektu 496 000 multikryštalických modulov TSM-PE14H s výkonom medzi 335 a 340W. Poločlánkový dizajn dokáže zabezpečiť vyššiu účinnosť a nové reťazové rozloženie článkov znižuje energetické straty zapríčinené tienením medzi jednotlivými radmi. Okrem toho je potrebné dodať, že certifikované moduly s výkonom 1 500 V sú priam ideálne pre veľké inštalácie, nakoľko náklady na vyváženosť systémov (BOS) sa znižujú prepojením viacerých modulov v reťazci.

„Sme nadšení, že môžeme tento gigantický fotovoltický projekt realizovať práve so spoločnosťou Trina Solar a spolu vystavať najväčšiu solárnu elektráreň v Európe", uviedol Gonzalo de Vińa, riaditeľ pre európske dodávky modulov spoločnosti Trina Solar. „Veríme, že naše obchodné vzťahy s firmou Cobra čaká svetlá budúcnosť. Napriek paralýze na španielskom fotovoltickom trhu v ostatnom období, je táto spolupráca dôkazom, že slnečné lúče už opäť vykúkajú spomedzi oblakov v oblasti solárnej fotovoltiky, nakoľko naša technológia je konkurencieschopná už teraz aj bez subvencií."

Gonzalo la Vińa dodal: „Okrem neustáleho rastu na tradičných európskych trhoch sa naše produkty od začiatku tohto roku tešia stále väčšej popularite aj na Strednom východe, v Latinskej Amerike a v krajinách ázijsko-pacifického regiónu. S narastajúcim úspechom na novovznikajúcich trhoch sa nám objednávky kumulujú neočakávaným tempom."

Dnes už etablovaný výrobca solárnych modulov Trina Solar si vybudoval silný obchodný tím venujúci sa predaju a prevádzkam vo viac ako 100 krajinách. Do konca roku 2017 predstavovali kumulované dodávky modulov výkon 32 GW, čo firmu radí na prvé miesto spomedzi výrobcov solárnych modulov na celom svete.

V roku 2017 dosahovali moduly dodané spoločnosťou Trina Solar výkon viac ako 9 GW a viac ako 60 percent z nich bolo inštalovaných v zahraničí. Aj v nadchádzajúcom treťom štvrťroku 2018 sa spoločnosť Trina Solar môže tešiť na dobré vyhliadky v predaji svojich modulov na celom svete, preto všetky výrobné kapacity podniku či už v Číne alebo v zahraničí bežia na plné obrátky. Trina Solar rozširuje svoje dodávateľské možnosti s cieľom uspokojiť stále rastúci počet objednávok.

O spoločnosti Trina Solar Limited

Trina Solar je popredný globálny poskytovateľ komplexných riešení pre oblasť výroby solárnej energie. Vznikla v roku 1997 a jej hlavným poslaním je prichádzať na trh s inteligentnými fotovoltickými technológiami pre veľké elektrárne a tiež komerčnými a rezidenčnými riešeniami, systémami slúžiacimi ako energetické úložiská a fotovoltickými modulmi. Ako popredný svetový dodávateľ integrovaných systémov výroby solárnej energie, sa spoločnosť Trina Solar vypracovala na podnik udávajúci tempo rozvoja v odvetví spájajúcom internet vecí a energetiku a v tomto novovznikajúcom sektore sa plánuje aj ďalej etablovať. Viac informácií nájdete na: www.trinasolar.com.

Kontakt:

Sandra Valverde

Trina Solar Europe

+34-911-335-935

sandra.valverde@trinasolar.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring