OTS: Spoločnosť Spotify ohlasuje strategickú akvizíciu spoločnosti Megaphone...

TASR, 11. novembra 2020 13:08

Spoločnosť Spotify ohlasuje strategickú akvizíciu spoločnosti Megaphone, lídra v oblasti podcastovej technológie

New York 11. novembra (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Spotify Technology S.A. (NYSE: SPOT), najobľúbenejšia predplatná služba streamovania zvuku na svete, dnes oznámila, že spoločnosť uzavrela definitívnu dohodu o kúpe spoločnosti Megaphone, jednej z najinovatívnejších podcastových reklamných a vydavateľských platforiem na svete. Spoločnosti Spotify a Megaphone pomôžu inzerentom a vydavateľom podcastov realizovať plný potenciál podcastov. Obe spoločnosti to dosiahnu prostredníctvom sily trhu zameraného na megafón a prostredníctvom prvého sprístupnenia streamovacích reklám pre vydavateľov podcastov tretích strán.

Touto akvizíciou spoločnosť Spotify pokračuje v plnení svojho cieľa stať sa vedúcou zvukovou platformou na svete a zamerať sa na rastúce speňaženie zvuku v celom priemysle. Táto akvizícia nadväzuje na uvedenie spoločnosti Streamify Ad Insertion, inovatívnej technológie podcastových reklám, ktorá dodáva intimitu a kvalitu tradičných podcastových reklám s presnosťou a transparentnosťou moderného digitálneho marketingu.

Inzerenti teraz budú môcť aktivovať reklamu cez originálne a exkluzívne podcasty Spotify a zväčšiť dosah prostredníctvom služby Megaphone Targeted Marketplace. Pre vydavateľov podcastov akvizícia odomkne inovatívne nástroje, ktoré im pomôžu viac zarobiť na svojej práci. Zahŕňa to možnosť prihlásiť sa na speňaženie ich obsahu, čo spojí ich poslucháčov s ešte väčším dopytom inzerentov. Po uzavretí transakcie spoločnosť Spotify čoskoro sprístupní vkladanie streamovaných reklám všetkým vydavateľom podcastov na serveri Megaphone. Prvýkrát bude táto technológia sprístupnená tretím stranám. Vďaka vkladaniu streamovaných reklám budú môcť vydavatelia podcastov ponúknuť inzerentom hodnotnejšie publikum počúvajúce podcasty na základe potvrdených zobrazení reklamy.

„Stále sme v prvých kapitolách príbehu streamovaného zvukového priemyslu, ale je úplne zrejmé, že tento potenciál je značný,“ uviedla Dawn Ostroff, vedúca obchodná riaditeľka pre obsah a reklamu v spoločnosti Spotify. „Tešíme sa, že sa spoločnosť Megaphone pripojí k spoločnosti Spotify na našej misii zameranej na urýchlenie inteligentnejšej monetizácie podcastov pre inzerentov a vydavateľov podcastov a to vďaka škálovateľnému publiku a najmodernejšej technológii.“

„Sme nesmierne nadšení, že sa môžeme pripojiť k spoločnosti Spotify, aby sme pomohli zlepšiť podcasty pre vydavateľov aj inzerentov,“ uviedol Brendan Monaghan, generálny riaditeľ spoločnosti Megaphone. „Veríme, že zdieľaná hodnota spoločnosti Megaphone a Spotify v oblasti inovácií posunie ekosystém podcastov dopredu po celom svete.“

Uzavretie transakcie podlieha zvyčajným regulačným schváleniam. O spoločnosti Spotify Technology S.A. Služba Spotify po svojom založení v roku 2008 navždy zmenila počúvanie hudby. Objavte, spravujte a zdieľajte viac ako 60 000 000 skladieb, vrátane viac ako 1 900 000 podcastov, zadarmo, alebo upgradujte na Spotify Premium, aby ste získali prístup k exkluzívnym funkciám pre hudbu vrátane vylepšenej kvality zvuku a počúvania na požiadanie, offline a bez reklám . Dnes je Spotify najobľúbenejšou predplatenou službou na streamovanie zvuku na svete s 320.000.000 používateľov, vrátane 144.000.000 predplatiteľov, na 92 trhoch.

Na zverejnenie podstatných informácií o spoločnosti používame naše webové stránky Investors a For the Record, ako aj ďalšie sociálne médiá uvedené ako „Zdroje - sociálne siete (Resources - Social media)“ na našej webovej stránke v sekcii Investors. Ak chcete získať viac informácií, obrázkov alebo kontaktovať tlačový tím, prejdite na adresu https://newsroom.spotify.com/.

O spoločnosti Megaphone

Megaphone je spoločnosť s zaoberajúca sa podcastovou technológiou, ktorá vydavateľom poskytuje možnosti hosťovania a vkladania reklám a cielený predaj reklám pre obchodných partnerov. Platforma Megaphone spája podnikateľov podcasterov a mediálne spoločnosti s najlepšími nástrojmi vo svojej triede na publikovanie, speňaženie a meranie ich zvukového obsahu. Megaphone Targeted Marketplace (MTM) predstavuje revolúciu v podcastovej reklame tým, že ponúka značkám nebývalý dosah poslucháčov, skutočné meranie, efektívne prevedenie a zaručenú bezpečnosť značky. Spoločnosť Megaphone Creative Solutions (MCS) poskytuje komplexné kreatívne služby pre inzerentov a vyvíja prielomové zvukové reklamy, ktoré obklopujú používateľa a dosahujú výsledky.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005725/en/

Kontakty

Press Contact:

Spotify Communications

press@spotify.com

Zdroj: Spotify Technology S.A.

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring