OTS: Spoločnosť Shepherd Color oznamuje novú IR čiernu farbu na recykláciu...

TASR, 18. júna 2020 15:56

Spoločnosť Shepherd Color oznamuje novú IR čiernu farbu na recykláciu čierneho plastu

CINCINNATI 18. júna (TASR/OTS/PRNewswire) -- Zdá sa, že výskumný a vývojový tím v spoločnosti Shepherd Color opäť niečo dosiahol. Slogan "Vytváranie hodnoty, rozjasňovanie životov" je už dlho základnou hodnotou spoločnosti The Shepherd Color Company. Tím výskumu a vývoja sa zameriava na odvetvie náterov a plastov, aby porozumel potrebám svojich zákazníkov: vytvárať kvalitné, inovatívne výrobky, ktoré prinášajú hodnotu nielen zákazníkom, ale sú aj prínosom v oblasti udržateľnosti životného prostredia.

Jedným takýmto výrobkom je nákladovo efektívne IR čierne farbivo na balenie, ktoré dokáže odrážať IR vlnové dĺžky v recyklačných triediacich zariadeniach, takže tieto plasty sa môžu recyklovať. Čierna je populárna farba používaná na plastové obaly, ktorú väčšinou tvorí sadzový pigment. Pigment absorbuje svetlo zo žiariča použitého v strediskách triedenia plastov, čo bráni senzoru v identifikácii použitého polyméru, takže materiál je potom vyradený a nerecyklovaný.

Spoločnosť Shepherd Color strávila posledných 40 rokov vývojom, optimalizáciou a výrobou pigmentov IR čiernej farby. Na základe novej rovnováhy vlastností potrebných pre recyklačné aplikácie boli schopní navrhnúť, prototypovať a zväčšiť IR čierny pigment, aby vyhovoval tejto novej potrebe. Toto vylepšenie IR čierneho pigmentu je Arctic®Black 10P925. Pigment je optimalizovaný pre infračervené triedenie plastov a má nasledujúce vlastnosti: • Má čiernu farbu • Je nemagnetický • Prežije viacnásobné extrúzie • Ide o roztok jedného pigmentu • Uvedený na mnohých chemických registroch pre globálnu dodávku • Súlad s obalmi potravín na kľúčovom trhu EÚ

Black 10P925 nie je vynikajúca iba na farbenie plastových výrobkov používaných na výrobu, balenie a prepravu potravín, ale môže byť použitá aj v iných náteroch. Tento nový pigment je príkladom výskumných a vývojových skúseností spoločnosti Shepherd Color v oblasti vývoja produktov, ktoré poskytujú jedinečné nástroje na riešenie problémov zákazníkov v priemysle náterov a plastov.

O spoločnosti THE SHEPHERD COLOR COMPANY

Spoločnosť Shepherd Color Company, založená v roku 1981, vyrába širokú škálu vysokovýkonných komplexných anorganických farebných pigmentov (CICP) používaných v rôznych priemyselných odvetviach. Tieto pigmenty sú mimoriadnou triedou anorganických pigmentov, ktoré ponúkajú stabilné a dlhotrvajúce zafarbenie pre mnoho aplikácií. Majú neprekonateľnú odolnosť voči poveternostným vplyvom, tepelnú a chemickú odolnosť, nie sú deformujúce a ľahko sa rozptyľujú. Viac skúseností. Lepší výkon. Najlepšia hodnota. To je Shepherd Color. Navštívte nás na adrese www.shepherdcolor.com a www.linkedin.com/company/shepherdcolor.

Kontakt pre médiá:

Mark Ryan, Marketing Manager

513.874.0714

mryan@shepherdcolor.com

Fotografia - https://mma.prnewswire.com/media/1192394/IRBlackRecycle_10P925.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring