OTS: Spoločnosť Shanghai Electric získala vyšší BB rating podľa indexu...

TASR, 19. novembra 2020 11:37

Spoločnosť Shanghai Electric získala vyšší BB rating podľa indexu MSCI EG. Zvýšenie ratingu je dôkazom neustáleho zlepšovania firmy v oblasti EG

Shanghai 19. novembra (TASR-OTS) - (PRNewswire) - Spoločnosť Shanghai Electric (index SEHK: 02727, SSE: 601727), svetová jednotka v oblasti výroby a dodávok energetických zariadení, priemyselných produktov a integračných služieb, získala vyšší BB rating podľa indexu MSCI EG. Udelenie vyššieho ratingu je dôkazom pokroku, ktorý firma dosiahla pri zlepšovaní svojich riešení pre oblasť energetiky a produktivity práce.

Firma Shanghai Electric sa snaží o ďalšie vylepšovanie svojho investičného EG ratingu, ktorý hodnotí trvalú udržateľnosť firiem pre potenciálnych investorov z hľadiska rôznych faktorov, ako sú prístup k ochrane životného prostredia, sociálna a firemná zodpovednosť a ďalšie. V minulom roku firma zriadila výbor pre EG, ktorý sa zameriava na stále vylepšovanie parametrov EG v rámci celej firmy a na ich uplatňovanie vo všetkých oblastiach, kde firma pôsobí.

Organizácia MSCI sa rozhodla zvýšiť EG rating firmy Shanghai Eletric ako ocenenie dlhodobého úsilia tejto spoločnosti v oblasti ochrany životného prostredia a podpory nových technológií, ktoré umožňujú vyrábať elektrickú energiu z čistých, obnoviteľných zdrojov. V hodnotiacej správe MSCI je uvedené, že vzhľadom k aktivite spoločnosti Shanghai Electric v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, technológií na uchovávanie elektrickej energie a smart pripojenia obnoviteľných zdrojov do rozvodných sietí, má táto firma "skvelú príležitosť využiť súčasnú situáciu v Číne, ktorá sa do roku 2030 snaží o zastavenie rastu emisií uhlíka a zabezpečovanie výroby elektriny v čo najväčšej miere z obnoviteľných a čistých zdrojov."

Priebežné výsledky firmy Shanghai Electric naznačujú, že orientácia na EG funguje. Za prvý polrok tohto roka firma zaznamenala 40,75 % medziročný nárast objemu nových objednávok na energetické zariadenia, integračné služby i priemyselné produkty. Pri medziročnom porovnaní rastu objednávok len v odbore energetiky, dosiahla firma Shanghai Electric medziročný nárastu dokonca 505,9%.

Organizácia MSCI kladne hodnotí najmä prístup firmy Shanghai Electric k čistým technológiám. MSCI vo svojej správe uviedla, že firma Shanghai Electric využíva všetky príležitosti na to, aby mohla prispieť k rozvoju trhu s čistou energetikou, čo dokazuje najmä svojimi modernými produktmi pre jadrovú energetiku, uhoľné tepelné elektrárne, plynové turbíny IGCC, veterné a solárne elektrárne a tiež vďaka technológiám umožňujúcim smart pripojenie rôznych typov elektrární do rozvodných sietí a technológiám na likvidáciu odpadu.

Spoločnosť Shanghai Electric vybudovala aj špičkový systém starostlivosti o zamestnancov, ktorého cieľom je zabezpečiť fyzickú aj duševnú pohodu zamestnancov, čo pomáha udržať stabilitu a kvalitu výroby. V rámci boja s pandémiou COVID-19 firma svojim zamestnancom ponúka množstvo výhod, vrátane zaistenia bezpečia na pracovisku, dostatku odpočinku a ubytovania pre zahraničných zamestnancov.

Firma Shanghai Electric tiež dbá na bezpečnosť svojich zamestnancov. Od januára tohto roku spoločnosť Shanghai Electric, v spolupráci so svojimi partnermi, prijala osobitné preventívne opatrenia proti vírusom a zriadila kontrolný tím, ktorý zabezpečuje ochranu zamestnancov pracujúcich vo vzdialených lokalitách, ako sú napríklad Dubaj alebo Bangladéš. Zamestnanci, vrátane miestnych dočasných pracovníkov a brigádnikov, dostávajú praktickú príručku v angličtine a arabčine, kde nájdu všetky podstatné informácie o ochrane zdravia a opatreniach, ktoré by mali dodržiavať, aby predišli nákaze.

Organizácia MSCI vo svojej správe uviedla, že firme Shanghai Electric "hrozí nižšie riziko prerušenia prác z dôvodu nespokojnosti zamestnancov či zníženej produktivity práce."

Firma Shanghai Electric sa tiež snaží aj naďalej pokračovať v digitalizácii svojho podnikania. "Aktívne sa snažíme digitalizovať a meniť naše vnútorné postupy tak, aby sme splnili tie najnáročnejšie medzinárodné normy digitalizácie," povedal Čcheng Len, výkonný a generálny riaditeľ firmy Shanghai Electric Digital Technology Co., Ltd.

Medzi posledné úspechy firmy na poli digitalizácie patrí zmodernizovaná platforma SEunicloud, za ktorú firma na tohtoročnom summite World Artificial Intelligence Conference Summit získala cenu pre najinteligentnejšiu priemyselnú technológiu. Táto platforma ponúka smart riešenia pre správu dodávateľského reťazca, vzdialenú správu tepelných a veterných elektrární, nástroje na údržbu strojov a zariadení a nástroje pre správu a riadenie technológií pre distribúciu a uchovávanie elektrickej energie.

V rámci svojej stratégie pre trvalo udržateľný rozvoj sa firma Shanghai Electric bude aj naďalej snažiť uplatňovať postupy EG a dosiahnuť aj v nasledujúcich rokoch ďalších zlepšení v oblasti ochrany životného prostredia, sociálnej a firemnej zodpovednosti.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1159638/LOGO_Logo.jpg

Kontakt: Shen Jin, +86(21)23196217 shenjin@shanghai-electric.com 

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring