OTS: Spoločnosť Shanghai Electric získala zákazku EPC na piatu fázu projektu...

TASR, 4. augusta 2020 17:04

Spoločnosť Shanghai Electric získala zákazku EPC na piatu fázu projektu solárneho parku v Dubaji

Šanghaj 4. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Shanghai Electric Group bola vybraná spoločnosťou ACWA Power zo Saudskej Arábie ako dodávateľ v oblasti inžinierstva, výstavby a obstarávania (EPC) na dodávku projektu piatej fázy solárneho parku Mohammed Bin Rashid Al Maktoum v Dubaji s kapacitou 900 MW. Zheng Jianhua, predseda spoločnosti Shanghai Electric Group, a Muhammed Abunayyan, predseda ACWA Power, podpísali dohodu o spolupráci pri slávnostnom online podpisovaní 28. júla.

Projekt Solar Park je najväčšiu jednotlivou solárnou elektrárňou na Strednom východe. Zahŕňa fotovoltaické aj koncentrované technológie solárnej energie a po dokončení sa môže pochváliť celkovou kapacitou okolo 5 GW.

Obe skupiny spolu navzájom spolupracovali na projekte 700 MW koncentrovanej solárnej energie (CSP) a 250 MW fotovoltaickej energie, ktoré sú štvrtou fázou solárneho parku. Shanghai Electric Group spolupracovala so spoločnosťou ACWA Power na predložení ponuky v poslednej fáze 900 MW a nakoniec vyhrala.

Globálny solárny priemysel v posledných rokoch prosperuje. Po tejto novej fáze partnerstva spoločnosť Shanghai Electric Group posilnila svoju expanziu v novom energetickom sektore na Blízkom východe a očakáva sa, že sa nakoniec rozšíri po celom svete.

„Spoločnosti ACWA Power a Shanghai Electric sú uznávané ako dôležití účastníci globálnej energetickej oblasti. Podpis zmluvy o projekte Solar Park 900MW je ďalším míľnikom na ceste spolupráce našich dvoch spoločností. Dúfam, že nadchádzajúca elektráreň bude ďalším meradlom v regióne, ako aj na celom svete," uviedol Zheng na slávnostnom ceremoniáli.

Abunayyan na udalosti uviedol, že od založenia partnerstva v roku 2008 urobili ACWA Power a Shanghai Electric Group veľa prielomov, čím demonštrovali svetu, že sú spoľahlivým a dôveryhodným partnerom. „Pri rýchlom napredovaní v implementácii predstavuje podpísanie zmluvy EPC medzi spoločnosťami ACWA Power a Shanghai Electric pre piatu fázu projektu Solar Park zásadný míľnik spolupráce medzi týmito dvoma spoločnosťami," uviedol Abunayyan. Dodal, že Skupina prinesie viac priekopníckych technológií a vytvorí väčšiu hodnotu ako doteraz.

Solárny park Mohammed Bin Rashid Al Maktoum bude kľúčovým pilierom pri plnení Dubajskej čistej energetickej stratégie do roku 2050, ktorej cieľom je zvýšiť podiel čistej energie Dubaja na 75 percent. Projekt stanovuje referenčnú hodnotu pre zvyšok sveta prostredníctvom využívania modelu verejno-súkromného partnerstva (PPP) a uskutočňovaním rozsiahlych, nákladovo konkurencieschopných projektov.

Pre viac informácií navštívte www.shanghai-electric.com

Video - https://mma.prnewswire.com/media/1222980/900MW.mp4

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1190744/Logo.jpg

Kontakt: Shen Jin, +86-138-1790-9115, shenjin@shanghai-electric.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring