OTS: Spoločnosť Shanghai Electric urýchľuje výstavbu integrovaného projektu...

TASR, 24. augusta 2020 13:26

Spoločnosť Shanghai Electric urýchľuje výstavbu integrovaného projektu ťažby uhlia a elektrárne Thár Blok-1

Šanghaj, Čína 24. augusta (TASR-OTS) (PRNewswire) - Prvý charterový let vypravený spoločnosťou Shanghai Electric a leteckou spoločnosťou Air China vzlietol zo šanghajského medzinárodného letiska Pchu-tung a prepravil prvú časť tímu pracovníkov, inžinierov a manažérov spoločnosti Shanghai Electric do Pakistanu, kde má pomôcť urýchliť výstavbu integrovaného projektu Thár Blok-1 (Thar Block-1), ktorý v sebe spája uhoľné bane a elektrárne. Spoločnosť Shanghai Electric plánuje do tejto oblasti vyslať stovky odborníkov, aby pomohli pri budovaní tohto najvýznamnejšieho energetického projektu v Čínsko-pakistanskom ekonomickom koridore (CPEC).

Výstavba projektu bola prerušená kvôli obmedzenému cestovania v dôsledku pandémie, pretože pracovníci sa nemohli dostať do krajiny, čo viedlo k nedostatku pracovných síl na stavenisku a k celkovému spomaleniu výstavby. Podobným problémom čelia stavebné projekty v Dubaji a Pančeve.

S pomocou šanghajských úradov firma Shanghai Electric, v spolupráci s leteckou spoločnosťou Air China, vypravila niekoľkých charterových letov, ktoré na miesto prepravia tisícky technikov a manažérov na urýchlenie výstavby všetkých troch hlavných projektov. Všetky lety sa uskutočnia za prísnych bezpečnostných opatrení tak, aby bola po celú cestu zaistená bezpečnosť a ochrana zdravia pracovníkov. Na miesto už bola dopravená prvú časť materiálu s hmotnosťou viac ako 4 tony, vrátane osobných ochranných prostriedkov, predmetov dennej potreby, kancelárskeho vybavenia a liekov.

Zástupcovia firmy privítali 4. augusta tím pracovníkov na medzinárodnom letisku Džinnáh a títo odborníci nahradia čínskej inžinierov a manažérov, ktorých návrat bol kvôli pandémii COVID-19 oneskorený. Po príchode budú všetci pracovníci dodržiavať karanténne opatrenia, v súlade s miestnymi platnými predpismi. Stavba musí pokračovať v súlade s opatreniami proti pandémii a v súlade so zásadami ochrany pred nákazou. Preto firma Shanghai Electric vytvorila biologicky bezpečné pracovné prostredie s cieľom chrániť bezpečnosť a zdravie všetkých pracovníkov.

Thár Blok-1 je integrovaný projekt ťažby uhlia a elektrární, ktorý sa rozkladá na ploche viac ako 9 tisíc štvorcových kilometrov v Thárskej púšti. Predpokladá sa, že po ukončení projektu dosiahne celková ročná ťažba uhlia objeme 7,8 miliónov ton a dve uhoľné elektrárne budú vyrábať celkom 660 MW elektrickej energie, čo zaistí spoľahlivé dodávky cenovo dostupnej elektrickej energie pre 4 milióny pakistanských domácností.

"Dokončenie integrovaného projektu ťažby uhlia a uhoľných elektrární Thár Block-1 je prioritou pre iniciatívu "hodvábnej cesty ", ako aj pre celý Čínsko-pakistanský ekonomický koridor (CPEC). Tento projekt zásadným spôsobom pomôže pri rozvoji pakistanského energetického priemyslu. Avšak COVID-19 zásadným spôsobom narušil stavebné práce," povedal pán Song Zaile, výkonný riaditeľ spoločnosti Thar Coal Block-1 Power Generation Company (PVT) Ltd (pobočka spoločnosti Shanghai Electric v Pakistane).

"Aby sme sa s týmito problémami mohli vyrovnať, snažíme sa na mnohých frontoch dohnať meškanie spôsobené touto globálnou pandémiou a súčasne zavádzame prísne bezpečnostné opatrenia tak, aby sme zabránili šíreniu vírusu na pracovisku," dodal pán Song Zaile.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1231784/Shanghai_Electric.jpg Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1190744/Logo.jpg

Kontakt: Shen Jin, +86(21)23196217, shenjin@shanghai-electric.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring