OTS: Spoločnosť Seegene vyvinula prvý variantný test na COVID-19 na svete...

TASR, 18. februára 2021 11:24

Spoločnosť Seegene vyvinula prvý variantný test na COVID-19 na svete schopný identifikovať pôvod variantov vírusu • SPOLOČNOSŤ SEEGENE UVÁDZA PRVÝ TEST SCHOPNÝ IDENTIFIKOVAŤ MUTÁCIE KORONAVÍRUSU • VÝROBCA TESTOV NA COVID-19 POKRAČUJE V SLEDOVANÍ VARIANTOV • JUHOKÓREJSKÁ FIRMA SA ZAVÄZUJE PRACOVAŤ S VLÁDAMI

Soul 18. februára (TASR/OTS/PRNewswire) -- Juhokórejská biotechnologická firma Seegene (KQ096530) v pondelok uviedla, že vyvinula prvý diagnostický variantný test COVID-19 na svete, ktorý je schopný testovať COVID-19 a identifikovať mutáciu vírusu v rámci jedného testu.

Nový variantný test spoločnosti Seegene, Allplex™ SARS-CoV-2 Variants I Assay, dokáže zistiť a odlíšiť variácie vírusu, vrátane tých, ktoré sú považované za nákazlivejšie a smrtiacejšie.

Nový variantný test nielenže detekuje COVID-19, ale dokáže identifikovať aj hlavné genetické variácie, u ktorých sa javí, že pochádzajú z Veľkej Británie, Južnej Afriky a ďalších oblastí vrátane Japonska a Brazílie.

Ďalej môže predbežne testovať podozrivý nový variant, keďže poskytuje prehľad o ďalších variáciách, čo je tiež kľúčová vlastnosť technológie Seegene.

Nový produkt spoločnosti Seegene integruje najmenej desať jej vlastných technológií, vrátane multiplexnej metódy PCR v reálnom čase mTOCE™, čo je špičková technológia, ktorú poskytuje iba spoločnosť Seegene. Táto inovatívna technológia umožňuje v rámci testu zistiť cieľové špecifické miesto, kde dochádza k mutácii, a umožňuje presnú detekciu a diferenciáciu koronavírusu, ako aj jeho mutovaných verzií, pomocou jednej skúmavky s roztokom.

Ďalším kľúčovým prvkom využívajúcim jedinečnú technológiu Seegene je jeho vnútorná kontrola, ktorá dokáže overiť celý testovací proces vrátane správneho odberu vzoriek.

Vďaka využitiu in silico systému automatického sledovania veľkých dát od spoločnosti Seegeneje možné pozorne sledovať a analyzovať celosvetovú databázu COVID-19 a jej variantov, čo spoločnosti umožňuje rýchlo reagovať vývojom nových produktov.

V súčasnosti sú vlády a zdravotnícke úrady po celom svete nútené spoliehať sa na filtrovanie variantov vírusov z pozitívnych prípadov COVID-19 cez individuálne sekvenovanie vzoriek, ktoré nie je vhodné na rozsiahle testovanie. Predstaviteľ zo spoločnosti Seegene uviedol, že "nový diagnostický variantný test COVID-19 významne zvýši masívne testovacie schopnosti v boji proti globálnemu šíreniu mutovaných vírusov, keďže čas je kľúčom na zvládnutie pandémie".

Súčasná diagnostika sa pri diagnostike infekcie COVID-19 alebo existencie protilátok spolieha na test PCR alebo rýchly antigénový/protilátkový test. Súčasné diagnostické metódy majú ale obmedzenia v skríningu variantov vírusov, ktoré brzdia účinnú prevenciu epidémie. Iba PCR metóda môže testovať a identifikovať varianty, ale to nebolo možné v jednej skúmavke s roztokom, až dokým spoločnosť Seegene nevyvinula nový variantný test.

Podľa predstaviteľa spoločnosti, Seegene plánuje "dodať svoje variantné testy COVID-19 globálnym organizáciám a vládam a považuje to za svoju prioritu". Predstaviteľ dodal, že spoločnosť bude pokračovať v práci na "plnení povinnosti poprednej globálnej spoločnosti v oblasti molekulárnej diagnostiky prostredníctvom úzkej spolupráce so zdravotníckymi úradmi po celom svete".

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1357790/Seegene_logo_Logo.jpg

KONTAKT: Ashlee Semin Shin, smshin@seegene.com, +82-2-2240-0685

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring