OTS: Spoločnosť Rain Carbon zastavuje do roku 2020 prevádzku holandského...

TASR, 7. augusta 2019 10:58

OTS: Spoločnosť Rain Carbon zastavuje do roku 2020 prevádzku holandského podniku na výrobu živíc

Stamford, Connecticut 7. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - Rain Carbon Inc., popredný svetový výrobca výrobkov na báze uhlíka, dnes oznámil, že jeho správna rada schválila zastavenie prevádzky podniku na výrobu živíc v Uithoorn, Holandsku do konca marca 2020.

„Vzhľadom na klesajúcu ziskovosť uhľovodíkových a aromatických živíc C9, najmä pre účely tlačiarenských farieb a lepidiel, zastaví naša dcérska spoločnosť RÜTGERS Resins B.V. výrobu v Uithoorne do konca prvého štvrťroka budúceho roka," uviedol prezident spoločnosti Rain Carbon Gerry Sweeney.

„Takéto rozhodnutie nie je nikdy ľahké, pretože ovplyvňuje zamestnancov, rodiny a okolitú komunitu," dodal Sweeney. „Po intenzívnom prehodnocovaní dostupných možností v ostatných kvartáloch sa však ukázalo, že nepretržitá prevádzka závodu už nie je možná. Zvýšená konkurencia lacných živíc vyrábaných v Ázii a vývoj alternatívnych produktov a technológií znižujú dopyt po živici pochádzajúcej zo závodu v Uithoorne."

Sweeney poznamenal, že spoločnosť dosiahla dohodu so zástupcami zamestnancov o zodpovednom sociálnom pláne pre 60 pracovníkov spoločnosti Uithoorn, ktorí prídu o prácu zatvorením závodu. „Chceme zabezpečiť spravodlivé zaobchádzanie s našimi zamestnancami a dať im najavo, že si skutočne vážime ich lojalitu a dlhoročnú službu spoločnosti," uviedol.

Pre zákazníkov živíc vyrábaných v závode v Uithoorn: „Až do marca 2020 budeme fungovať ako obvykle, závod bude v plnej prevádzke a zaväzujeme sa plniť zákazky klientov na uhľovodíkové a aromatické živice C9 dodávkami zo závodu v Uithoorn až do augusta 2020," uviedol Kris Vanherbergen, výkonný viceprezident pre destiláciu uhlíka a progresívne materiály.

Spoločnosť Rain Carbon tiež pripravuje plány na pomoc zákazníkom pri prechode na živice, ktoré sa budú vyrábať v novej továrni na hydrogenovanú uhľovodíkovú živicu spoločnosti v Castrop-Rauxel v Nemecku a v závode Duisburg v Nemecku, kde sa pripravuje projekt modernizácie vo výške 10 miliónov dolárov s cieľom zvýšiť kvalitu a spoľahlivosť dodávok.

„Budeme úzko spolupracovať so svojimi zákazníkmi pri zvládaní prechodného obdobia. Rozšírili sme tímy technických služieb a vývoja produktov, aby sme zaistili zákazníkom nepretržité dodávky lokálne vyrobených vysokokvalitných živíc DCPD C9 na základe našich novo vyvinutých technológií," dodal Vanherbergen.

O spoločnosti Rain Carbon Inc.

Spoločnosť Rain Carbon Inc. je popredným vertikálne integrovaným svetovým výrobcom uhlíkových výrobkov a progresívnych materiálov, ktoré tvoria základ pre napĺňanie každodenných potrieb nášho života. Pôsobíme v dvoch obchodných segmentoch: uhlík a progresívne materiály. Náš segment obchodu s uhlíkom premieňa vedľajšie produkty rafinácie ropy a výroby ocele na vysoko hodnotné výrobky na báze uhlíka, ktoré sú základnými surovinami pre výrobu hliníka, grafitových elektród, sadze, produktov na ochranu dreva, oxidu titaničitého, žiaruvzdorných materiálov a ďalšie priemyselné odvetvia. Náš obchodný segment s progresívnymi materiálmi rozširuje dodávateľský reťazec spracovania uhlíka prostredníctvom inovácií a transformácie uhlíka a iných surovín na ďalšie vysoko hodnotné, ekologické a progresívne materiály, ktoré sú základnými surovinami pri výrobe špeciálnych chemikálií, náterov, v stavebníctve, automobilovom, ropnom a niekoľkých ďalších svetových priemyselných odvetviach. Viac informácií nájdete na: www.raincarbon.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/709243/Rain_Carbon_Logo.jpg 

Kontakt:

Alan Chapple, Rain Carbon Inc., Ten Signal Road, Stamford, CT USA, Tel +1 203 517 2818, alan.chapple@raincarbon.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring