OTS: Spoločnosť Rain Carbon uvádza do prevádzky nový závod na výrobu...

TASR, 15. augusta 2019 15:49

OTS: Spoločnosť Rain Carbon uvádza do prevádzky nový závod na výrobu hydrogenovaných uhľovodíkových živíc v Nemecku

Stamford, Connecticut, 15. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - Rain Carbon Inc., popredný svetový výrobca výrobkov na báze uhlíka, dnes začal úvodnú fázu prevádzky závodu na výrobu hydrogenovaných uhľovodíkových živíc v Castrop-Rauxel, Nemecku. Po uvedení do prevádzky vo štvrtom kvartáli 2019 bude mať moderný závod povolenú výrobnú kapacitu živíc až 50 000 ton ročne a bude slúžiť ako základný kameň produktového segmentu progresívnych materiálov spoločnosti Rain Carbon.

„V priebehu existencie našej spoločnosti nám inovácie a vynaliezavosť umožňujú vyrábať suroviny na báze uhlíka potrebné pri výrobe celého radu výrobkov, na ktoré sa ľudia spoliehajú každý deň," uviedol počas slávnostného uvedenia do prevádzky prezident spoločnosti Rain Carbon Gerry Sweeney. „Dnes pokračujeme v tradícii, ktorá sa začala práve tu v roku 1898, keď bývalý závod RÜTGERS vyrábal suroviny na zachovanie železničných spojení a neskôr podporoval rastúci priemysel výroby BAKELITU. Naše investície vo výške 60 miliónov EUR do tohto podniku umožnia spoločnosti Rain Carbon vyrábať moderné suroviny potrebné na napĺňanie meniacich sa regulačných požiadaviek a rastúceho dopytu spotrebiteľov po čistejších, rýchlejších a ľahších výrobkoch.

„Stavajúc na duchu inovácie, ktorý je súčasťou našej DNA už posledných 120 rokov, je jedným z produktov, ktoré sa budú vyrábať v Castrop-Rauxel, čistá živica NOVARES®," dodal Sweeney. „Tieto „krištáľové" živice zodpovedajú čistote konkurenčných produktov, ktoré sú k dispozícii, a zákazníkom poskytnú čistejšiu alternatívu napríklad pre balenie potravín a hygienických výrobkov. Inovácia sa prejavuje aj v našej vlastnej technológii výroby živíc a v ekologickom závode na výrobu vodíka, ktorý postavila spoločnosť Messer Group.

„Tento vývoj je dôležitý nielen pre firmu Rain Carbon," pokračoval Sweeney. „Je podstatný aj pre celý región, nakoľko prináša pracovné miesta 21. storočia, vrátane 30 nových miest v spoločnosti Rain Carbon a ďalších 45 pracovných miest pre dodávateľov a regionálne pracoviská. Okrem toho ponúka tento podnik Porúriu aj nové produkty a technológie. Rovnako dôležitý je aj potenciál tejto elektrárne prilákať nových zákazníkov do regiónu, pretože jeho strategická poloha v západnom Nemecku ponúka európskym zákazníkom kratší a nákladovo efektívnejší dodávateľský reťazec pre krištáľové živice a iné progresívne materiály predtým dovážané z Ázie."

Andreas Pinkwart, minister hospodárstva, inovácií, digitalizácie a energetiky v Severnom Porýní-Vestfálsku, uviedol: „Podnik na výrobu hydrogenovaných uhľovodíkových živíc, ktorý sme dnes otvorili, poukazuje na inovatívnu silu chemického priemyslu v Severnom Porýní-Vestfálsku. Zároveň je tiež dôkazom efektívnych postupov schvaľovania, ktoré trvali menej ako rok. Je zrejmé, že naša politika odstraňovania administratívnych prekážok, tzv. „uvoľnenie", skutočne funguje a zlepšuje podmienky pre miestny priemysel. Postupy, ktoré sa osvedčia v chemickom priemysle, majú pozitívny vplyv na mnoho ďalších sektorov hospodárstva."

Pokiaľ ide o úlohu spoločnosti Messer Group v rámci projektu výstavby a prevádzky prvého podniku na výrobu vodíka v Nemecku, generálny riaditeľ Stefan Messer uviedol: „Nemecko musí pokračovať v rozširovaní svojho vedúceho postavenia vo výskume a vývoji a musí sa naďalej zameriavať na ciele klimatickej politiky stanovené v parížskych dohodách o klíme. Strategická a ekologická výroba a využitie vodíka je spoločné pre obe témy."

O spoločnosti Rain Carbon Inc.

Spoločnosť Rain Carbon Inc. je popredným vertikálne integrovaným svetovým výrobcom uhlíkových výrobkov a progresívnych materiálov, ktoré tvoria základ pre napĺňanie každodenných potrieb nášho života. Pôsobíme v dvoch obchodných segmentoch: uhlík a progresívne materiály. Náš segment obchodu s uhlíkom premieňa vedľajšie produkty rafinácie ropy a výroby ocele na vysoko hodnotné výrobky na báze uhlíka, ktoré sú základnými surovinami pre výrobu hliníka, grafitových elektród, sadze, produktov na ochranu dreva, oxidu titaničitého, žiaruvzdorných materiálov a ďalšie priemyselné odvetvia. Náš obchodný segment s progresívnymi materiálmi rozširuje dodávateľský reťazec spracovania uhlíka prostredníctvom inovácií a transformácie uhlíka a iných surovín na ďalšie vysoko hodnotné, ekologické a progresívne materiály, ktoré sú základnými surovinami pri výrobe špeciálnych chemikálií, náterov, v stavebníctve, automobilovom, ropnom a niekoľkých ďalších svetových priemyselných odvetviach. Viac informácií nájdete na: www.raincarbon.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/709243/Rain_Carbon_Logo.jpg

Kontakt:

Alan Chapple, Rain Carbon Inc.

Ten Signal Road, Stamford, CT USA

tel.: +1 203 517 2818

mail: alan.chapple@raincarbon.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring