OTS: Spoločnosť Proya venuje viac ako 90 000 tvárových masiek vyhovujúcich

TASR, 5. februára 2020 11:58

Spoločnosť Proya venuje viac ako 90 000 tvárových masiek vyhovujúcich normám EÚ zakúpeným v Európe zdravotníckemu personálu prvého kontaktu v čínskej provincii Chu-pej

KUANG-ČOU, Čína, 5. februára (TASR/OTS/PRNewswire) -- Výrobca kozmetiky Proya zakúpil v Európe viac ako 110 000 tvárových masiek a 4. februára ich doručil zdravotníckemu personálu prvého kontaktu v čínskej provincii Chu-pej. Masky, vrátane približne 90 000 kusov vyhovujúcich európskym normám (FFP3/FPP2, ktorý prevyšuje účinnosť masiek N99/N95 z hľadiska účinnosti filtrácie) a 20 000 jednorazových masiek, boli doručené predstaviteľmi spoločnosti Proya v sprievode miestnych policajných dôstojníkov pod dohľadom vládnych úradníkov provincie Chu-pej, nakoľko miesto určenia obmedzuje vstup vozidiel, ktoré nemajú lokálnu registráciu. K dnešnému dňu vedúci pracovníci spoločnosti Proya úspešne dodali 68 000 tvárových masiek do 2. ľudovej nemocnice Si-šuej (Xishui) v meste Chuang-kang (Huanggang) a ďalších 43 880 masiek do Charitatívnej federácie Chu-pej.

Wu-chan, epicentrum prepuknutia vírusu 2019-nCoV, bolo v predvečer Nového roka v Číne zablokované. V ten istý deň spoločnosť Proya vytvorila špeciálnu skupinu odozvy na epidémiu. Na podnet spoluzakladateľa a generálneho riaditeľa Fanga Jü-joua, spoločnosť tiež formálne zriadila charitatívny verejný fond vo výške 15 miliónov RMB (približne 2,2 milióna USD) s cieľom zvýšiť úsilie o kontrolu a zabrániť ďalšiemu šíreniu vírusu 2019-nCoV. Proya venovala 4 milióny jüanov mestám Wu-chan, Wen-čou a Le-čching spolu so 110 000 tvárovými maskami určenými príjemcom. Firma sa bude naďalej usilovať o to, aby uspokojila domáci dopyt a pomohla predchádzať ďalšiemu šíreniu vírusu.

Nákup zásob z Európy pre konkrétne miesta určenia

Podľa Fang Jü-joua mali predchádzajúce dary najmä podobu hotovosti. Skutočnosť, že vírus 2019-nCoV neočakávane prepukol práve v predvečer Nového roku v Číne spôsobila vážny nedostatok zdravotníckych potrieb v celej Číne. Práve preto sa spoločnosť Proya okrem peňažných darov viac zameriavala na nákup spotrebného materiálu.

Spomedzi viac ako 110 000 tvárových masiek, ktoré firma Proya zakúpila z Európy, darovala 2. ľudovej nemocnici Si-šuej v Chuang-kangu približne 68 000, pretože mesto čelilo závažným nedostatkom v súvislosti s prepuknutím vírusu a vážnosť problému sa tu blížila k úrovni vo Wu-chane. K 3. februáru oznámila spoločnosť 1422 potvrdených prípadov, z ktorých 210 bolo v meste Si-šuej, druhom najľudnatejšom okrese v meste.

Nákup tvárových masiek bol náročnou úlohou. Ihneď po zablokovaní mesta Wu-chan zadala spoločnosť Proya úlohu Panovi Siangovi, riaditeľovi európskej pobočky značky, vytvoriť nákupné tímy. Vzhľadom na nedostatok zdravotníckych ochranných pomôcok v Európe museli nákupné tímy zháňať zásoby v mnohých európskych krajinách. Úloha nákupcov bola ešte o to náročnejšia, že firma Proya musela zabezpečiť, aby nakupované položky spĺňali štandardy darcovstva a používania v domácich nemocniciach v Číne.

"Navštívili sme niekoľko výrobcov tvárových masiek v Európe. Strávili sme viac ako desať hodín na ceste z Paríža do Milána, aby sme si splnili svoju nákupnú úlohu. Navyše sme kvôli časovým rozdielom často pracovali aj v noci, ak sme potrebovali diskutovať s našimi domácimi kolegami," hovorí Pan.

Hladká preprava na zabezpečenie včasného doručenia

Ďalšou výzvou sa ukázala byť dodávka zásob zdravotníckemu personálu prvého kontaktu v provincii Chu-pej.

Súčasťou úsilia spoločnosti Proya bolo požiadať domáce a hongkonské banky o rýchlu cestu k odberu darov, viesť rokovania s príjemcami darov o problémoch s dodávkami a zabezpečiť let so zdravotníckymi potrebami do Číny. Na letisku boli v pohotovosti logistickí pracovníci firmy, aby zabezpečili čo najrýchlejšie colné odbavenie. Wang Ťien-žung, generálny riaditeľ výrobného závodu spoločnosti Proya, sprevádzal dodávku v priebehu celej jej trasy, aby zaistil hladké doručenie. Zamestnanci spoločnosti Proya pracovali vo dne i v noci na každom úseku doručovacieho procesu, aby zabezpečili včasné odovzdanie dodávok.

Každá firma sa inštinktívne ujala svojej spoločenskej zodpovednosti a v tejto naliehavej situácii robí maximum. Proya opätovne potvrdzuje svoj pretrvávajúci záväzok okamžitou reakciou, poznamenal Fang Jü-jou.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1085954/1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1085955/2.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1085956/3.jpg

KONTAKT: Yu Xiaoling, Tel: +86-15868481509, Email: yuxiaoling@proya.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring