OTS: Spoločnosť Project Management Institute prekonala sľúbený cieľ, dobrovoľ...

TASR, 20. augusta 2019 17:14

Aug. 13, 2019 15:00 UTC

Spoločnosť Project Management Institute prekonala sľúbený cieľ, dobrovoľníci z celého sveta darovali 100 000 hodín práce pri príležitosti 50. výročia organizácie

Asociácia oceňuje globálne snahy využívajúce riadenie projektov zdarma pre verejné dobro

PHILADELPHIA--(BUSINESS WIRE) (TASR-OTS) - Spoločnosť Project Management Institute (PMI) s radosťou oznámila, že sa jej podarilo zdvojnásobiť jej pôvodný cieľ a jej akcionári prisľúbili, že prispejú sto tisíc hodinami dobrovoľníckej práce, aby podporili projekty súvisiace s programom Ciele udržateľného rozvoja OSN. V rámci celoročného projektu spoločnosti Global Celebration of Service, odborníci z celého sveta prispejú svojimi znalosti v oblasti riadenia projektov, aby pomohli miestnym organizáciám a posilnili ich komunity.

Záväzný cieľ spoločnosti PMI v rámci jej 50. výročia a projektu Global Celebration of Service je súčasťou celkového rozširovanie kampane asociácie s názvom Made Possible, ktorá spája úsilie odborníkov na riadenie projektov z celého sveta o spoločenské zmeny. Iniciatíva Made Possible, ktorá sa začala na jeseň roku 2018, sa zameriava na zapojenie rôznorodých akcionárov spoločnosti PMI, od členov a akreditovaných držiteľov, po vedúcich pobočiek a dobrovoľníkov a ďalších, ktorí majú záujem o realizáciu zmien, umožňuje im sústrediť sa na spoločnú víziu realizácie pozitívneho vplyvu na spoločnosť.

"Nemohli by sme vymyslieť lepší spôsob, ako pripomenúť naše 50. výročie, ako ponúknuť ľuďom príležitosť využiť ich zručnosti a znalosti v oblasti riadenia projektov na riešenie niektorých najnaliehavejších spoločenských problémov," povedal Sunil Prashara, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti PMI. "Vieme, že riadenie projektov je kľúčom pre realizáciu zmien, zabezpečenie strategických výstupov a premeny nápadov do reality, uskutočnenie snov a my sme veľmi radi, že môžeme predviesť, aké veľké rozdiely môžu vďaka týmto zručnostiam nastať, rovnako ako posilniť spoločnosť."

Pozývame všetkých akcionárov spoločnosti PMI, aby sa zúčastnili tým, že sa zaviažu, že využijú svoje skúsenosti s riadením projektov pre dobrú vec v rámci programov, ktoré súvisia s cieľmi udržateľného rozvoja na stránkach Global Celebration of Service spoločnosti PMI.

"Made Possible" pomocou riadenia projektov

Pre akcionárov spoločnosti PMI nie je pojem posilňovanie spoločnosti ničím novým. Napríklad ekvádorská divízia spoločnosti PMI využila skúsenosti s riadením projektov, aby pomohla obyvateľom spamätať sa z devastujúceho zemetrasenia o sile 7,8 stupňa v roku 2016, pri ktorom zahynulo najmenej 676 ľudí, viac ako 16 000 utrpelo zranenia a zvyšných 700 000 ľudí potrebovalo okamžitú pomoc a zemetrasenie zničilo 90 percent infraštruktúry v mnohých oblastiach.

Projektový manažér Santiago Cartagena z ekvádorskej divízie PMI nadviazal spoluprácu s miestnou mimovládnou organizáciou, ktorá už mala siete v ekvádorskej provincii Esmeraldas, ktorá bola jednou z najviac postihnutých oblastí. Santiago a jeho kolegovia z pobočky poskytli špecifické preškolenie a podporu zameranú na projektové riadenie miestnej organizácii ako aj ženám podnikajúcim v tomto regióne.

"Je zodpovednosťou nás všetkých, aby sme vrátili životu to, čo nám bolo dané," povedal Santiago. "Vďaka nášmu úsiliu sme podporili a preškolili viac ako 200 žien v provincii Esmeraldas a to je len začiatok. Pokiaľ ide o mňa, riadenia projektov je viac ako nástroj, je to podpora, bytie s ľuďmi."

Pre spoločnosť PMI je cťou podporovať dobrovoľnícke projekty, ako je tento a bude sa aj naďalej deliť o vplyvy globálnych projektov a ich vplyv na miestnu komunitu prostredníctvom iniciatívy Made Possible a jej programu Global Celebration of Service.

Podpora cieľov v oblasti udržateľného rozvoja

Okrem dobrovoľníckych hodín a ocenenia tých, ktorí majú vplyv, realizuje spoločnosť PMI kroky ako organizácia, ktorá formalizuje snahu stať sa silou pre spoločenské dobro. Spoločnosť PMI nedávno podpísala iniciatívu OSN Global Compact, ktorá spája sieť viac ako 9 500 organizácií so sídlom vo viac ako 160 krajinách a zahŕňa takmer všetky sektory. Partneri programu OSN Global Compact pracujú na zladení svojich stratégií a činností so všeobecne akceptovanými princípmi v oblasti ľudských práv, práce, životného prostredia a boja proti korupcii a usilujú sa o realizáciu akcií na plnenie spoločenských cieľov. Prostredníctvom tejto spolupráce bude spoločnosť PMI hľadať spôsoby aplikácie projektov, programov a riadenia portfólia, aby pomohla splniť Ciele udržateľného rozvoja do roku 2030.

"Snaha o plnenie programu OSN Ciele udržateľného rozvoja vyžaduje od všetkých organizácií starostlivé plánovanie a riadenie projektov," povedal Prashara. "Mnohé tieto ciele možno splniť len prostredníctvom komplexnej multidisciplinárne a skutočne globálnej spolupráce. Z tohto dôvodu sa spoločnosť PMI verejne zaväzuje využiť svoje odborné znalosti, aby pomohla organizáciám efektívne napĺňať tieto ciele."

Ďalšie informácie o 50. výročí spoločnosti PMI, prísľube podpory a aktuálne informácie o kampani Made Possible, nájdete na stránkach PMI.org/Anniversary.

Iniciatívy spoločnosti PMI v rámci napĺňania Cieľov udržateľného rozvoja OSN môžete sledovať na Twiteri na @PMInstitute a na Facebooku a sieti LinkedIn.

O spoločnosti Project Management Institute (PMI)

Project Management Institute (PMI) je popredná svetová asociácia pre všetkých, ktorí uvažujú o tom, vniesť do svojej profesie projektové a programové riadenie alebo správu portfólia. Organizácia PMI bola založená v roku 1969 a ponúka svoje služby viac ako 3 miliónom odborníkov, ktorí pracujú prakticky vo všetkých krajinách sveta, a to prostredníctvom globálneho poradenstva, spolupráce, vzdelávania a výskumu. Pomáhame v kariérnom raste, zlepšujeme úspech organizácií a ďalej zdokonaľujeme profesiu projektového manažéra prostredníctvom svetovo uznávaných štandardov, certifikácie, komunity, nástrojov, akademického výskumu, publikovania, kurzov profesionálneho rozvoja a príležitostí k stretávaniu. Spoločnosť ProjectManagement.com ako súčasť skupiny PMI vytvára online globálnu komunitu, ktorá prináša viac zdrojov, lepšie nástroje, rozsiahlejšie siete a širšej perspektívy. Navštívte nás na www.PMI.org, www.projectmanagement.com, www.facebook.com/PMInstitute alebo na sieti Twitter @PMInstitute.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190813005172/en/

Kontakty

Mary Ortega, +1 610 356 4600 X7030

mary.ortega@pmi.org

Zdroj: Project Management Institute

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring