OTS: Spoločnosť NuScale Power oznamuje dodatočné 25% zvýšenie výkonu pre...

TASR, 11. novembra 2020 13:01

Spoločnosť NuScale Power oznamuje dodatočné 25% zvýšenie výkonu pre modul NuScale Power Module™; dodatočné riešenie pre elektrárne Na základe novej analýzy je modul NuScale Power Module™ schopný zvýšiť energetický výkon na 77 MWe

Portland, Oregon 11. novembra (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Spoločnosť NuScale Power dnes oznámila, že prostredníctvom ďalšieho úsilia v oblasti hodnotového inžinierstva a s využitím pokročilých nástrojov na testovanie a modelovanie, analyzovala a dospela k záveru, že modul NuScale Power Module™ (NPM) môže generovať o ďalších 25 percent viac energie na modul (hrubý odhad) v celkovej hodnote 77 MWe na modul, čo bude predstavovať asi 924 MWe pre elektráreň s 12 modulmi, ktorá je vlajkovou loďou spoločnosti. Spoločnosť NuScale navyše ohlasuje možnosti pre menšie riešenia elektrární vo štvormodulových (asi 308 MWe) a šesť-modulových (asi 462 MWe) veľkostiach.

Zvýšenie kapacity na výrobu energie v 12-modulovom modulárnom reaktore NuScale (SMR) o ďalších 25 percent znižuje nočné kapitálové náklady zariadenia na jeden kilowatt z očakávaných 3 600 dolárov na približne 2 850 dolárov. Ďalej sa bude škálovateľná 12-modulová elektráreň blížiť k veľkosti, ktorá z nej robí skutočného konkurenta na trhu s veľkosťou gigawattov. Zvýšený výstupný výkon prichádza bez akýchkoľvek zásadných zmien v technológii NPM.

Riešenia menších elektrární poskytnú zákazníkom NuScale viac možností, pokiaľ ide o veľkosť, výkon, prevádzkovú flexibilitu a náklady. Budú mať tiež menšiu a inovatívnu stopu so zameraním na zjednodušenie výstavby, zníženie doby výstavby (harmonogramu) a zníženie nákladov. Toto nové riešenie umožňuje spoločnosti NuScale podporovať väčší prierez potrebami zákazníkov vrátane napájania pre malé siete, napríklad pre ostrovné krajiny; vzdialené komunity mimo siete; priemyselné a vládne zariadenia; a náhrady za uhoľnú energiu, ktoré vyžadujú menej energie a pomáhajú zákazníkom plniť záväzky týkajúce sa čistého ovzdušia.

Regulačný proces zvyšovania úrovne maximálneho výkonu reaktora, pri ktorom môže fungovať jadrová elektráreň, sa označuje ako zvýšenie výkonu. Zvýšenie výkonu kontroluje Americká nukleárna regulačná komisia ako súčasť žiadosti o schválenie štandardného dizajnu (NuScale's Standard Design Approval (SDA)), ktorú má spoločnosť NuScale predložiť v roku 2022.

Počiatočnými novými produktmi spoločnosti NuScale budú štvor a šesťmodulové riešenia elektrární, aj keď sú možné aj iné konfigurácie. Tieto riešenia menších elektrární sú ekonomicky konkurencieschopné a sú podporované a využívajú špičkovú technológiu a bezpečnosť v oblasti technológií NPM, ktoré už boli schválené americkou nukleárnou regulačnou komisiou. Rovnako ako vlajková loď elektrárne NuScale, aj tieto menšie konfigurácie si zachovajú schopnosť dodávať škálovateľné riešenia elektrární s vlastnosťami, schopnosťami a výkonom, aké sa nenachádzajú v iných SMR. Spoločnosť NuScale bude schopná dodať svoj prvý modul klientovi v roku 2027.

O spoločnosti NuScale Power

Spoločnosť NuScale Power vyvinula novú modulárnu jadrovú elektráreň s ľahkým vodným reaktorom na dodávanie energie na výrobu elektriny, diaľkové vykurovanie, odsoľovanie a ďalšie aplikácie procesného tepla. Táto priekopnícka konštrukcia malého modulárneho reaktora (SMR) obsahuje plne továrensky vyrobený modul NuScale Power Module™ schopný generovať 77 MW elektrickej energie pomocou bezpečnejšej, menšej a škálovateľnej verzie technológie tlakového reaktora. Škálovateľný dizajn NuScale - elektráreň môže pojať až 12 samostatných výkonových modulov - ponúka výhody bezuhlíkovej energie a znižuje finančné záväzky spojené s jadrovými zariadeniami veľkosti gigawatt. Väčšinovým investorom v spoločnosti NuScale je spoločnosť Fluor Corporation, globálna strojárska, obstarávateľská a stavebná spoločnosť so šesťdesiatročnou históriou v oblasti komerčnej jadrovej energie.

Spoločnosť NuScale má ústredie v Portlande v štáte Oregon a kancelárie v mestách Corvallis, OR; Rockville, MD; Charlotte, NC; Richland, WA; a v Londýne, vo Veľkej Británii. Sledujte nás na Twitteri: @NuScale_Power, Facebooku: NuScale Power, LLC, sieti LinkedIn: NuScale-Power a na Instagrame: nuscale_power. Spoločnosť NuScale má nové logo, značku a webovú stránku. Pozrite si krátke video.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005452/en/

Kontakty

Media Contact:

Diane Hughes, Vice President, Marketing & Communications, NuScale Power

dhughes@nuscalepower.com

(C) 503-270-9329

Zdroj: NuScale Power

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring