OTS: Spoločnosť NovuMind prezentuje svoj prvý čip umelej inteligencie...

TASR, 15. januára 2018 11:13

OTS: Spoločnosť NovuMind prezentuje svoj prvý čip umelej inteligencie NovuTensor počas výstavy CES

Las Vegas 15. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Na výstave spotrebiteľskej elektroniky v Las Vegas, spoločnosť NovuMind pútala pozornosť návštevníkov svojim prvým čipom umelej inteligencie NovuTensor.

„NovuTensor bol navrhnutý pre umelé neurónové siete len s použitím veľmi malých (3x3) konvolučných filtrov, jeho výkon je 15 teraflops (ToP) a jeho spotreba nepresahuje 5 wattov." Mike Li, technický viceprezident spoločnosti NovuMind povedal: „S takým špičkovým výkonom sa očakáva, že v blízkej budúcnosti bude technológia umelej inteligencie skutočne prítomná všade."

V stánku CES spoločnosti NovuMind sú ľudia ohromení prezentáciou technológie NovuTensor. Prostredníctvom umelej inteligencie dokáže NovuMind premeniť ľubovoľný zdrojový obrázok do podoby super kvalitného 8K. Jej aplikácia super-rozlíšenia dokáže inteligentne vytvárať aj mikrodáta, redukuje obrazový šum a zosvetľuje ho prostredníctvom hlbokých neurónových sietí. Mnohí známi medzinárodní výrobcovia už oslovili spoločnosť NovuMind kvôli spolupráci.

Ďalším dôležitým míľnikom je, že vďaka podpore plnohodnotnej technológie umelej inteligencie od NovuMind mohla západná nemocnica Sečuánskej univerzity v polovici roku 2017 uviesť do praxe prvý globálny endoskop umelej inteligencie. Podľa údajov zverejnených touto nemocnicou dosiahla miera presnosti detekcie vysokú úroveň 92 % - 96 %, čo je výsledok lepší ako dosahujú bežne lekári.

S cieľom zabudovať energeticky úspornú umelú inteligencie všade založil Dr. Ren Wu, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti NovuMind, predtým významný vedec spoločnosti Baidu, v auguste 2016 spoločnosť NovuMind. Teraz s viac ako 50 špičkovými vedcami a inžiniermi v tíme NovuMind prináša nový čip na výstavu CES 2018.

NovuMind má na svojom konte nielen vysoko výkonný a nízko výkonný čip umelej inteligencie, ale aj NovuStar, superpočítač špeciálne navrhnutý pre umelú inteligenciu a NovuForce, distribuovanú tréningovú platformu umelej inteligencie, ktorá prináša takmer lineárnu škálovateľnosť, špičkový výkon a presnosť podľa najsúčasnejších trendov. „Naše výrobky sú ako mozgy, ktoré cítia, spracovávajú, reagujú a prispôsobujú sa životnému prostrediu a interagujú so zvyškom sveta - inteligentne," povedal Dr.Wu. Na najväčšej výstave spotrebnej elektroniky na svete vytŕča spoločnosť NovuMind z radu mnohých špičkových technologických firiem vďaka svojmu čipu umelej inteligencie, ktorý bol ocenený médiami ako nová generácia inovácií v oblasti integrovaných obvodov špecifických pre aplikáciu (ASIC).

Po získaní 15,2 milióna dolárov vo financovaní série A v decembri 2016 vstupuje spoločnosť NovuMind do nového kola. Spoločnosť zverejnila informáciu, že svoj FinFET ASIC spustí v polovici roku 2018.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/628244/NovuMind_AI_Chip_great_power_efficient_performance.jpg

Kontakt:

Ingrid Liu, +1-415-939-8658,  ingridliu@novumind.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu