OTS: Spoločnosť Microsoft prináša pred konferenciou Microsoft Build nové...

TASR, 6. mája 2019 10:56

Spoločnosť Microsoft prináša pred konferenciou Microsoft Build nové prvky v rámci platformy Azure od cloudu až po konečného používateľa Microsoft naďalej dodržiava svoj záväzok vybudovať najproduktívnejšiu platformu pre vývojárov a umožňuje im využívať výhody najnovších trendov vo výpočtovej technike

Redmond, Washington 3. mája (TASR-OTS) /PRNewswire/ - Vo štvrtok spoločnosť Microsoft Corp. oznámila nástup nových služieb a technológií pre vývojárov v rámci platformy Azure, medzi ktoré patria také vyspelé nástroje ako je umelá inteligencia, zmiešaná realita, internet vecí a blockchain. Microsoft bude prezentovať tieto a ďalšie novinky pre vývojárov z oblasti hybridného počítačového prepojenia od cloudu až po konečného používateľa na konferencii Microsoft Build.

„Je skvelé byť vývojárom v tejto dobe. Ich zručnosti a vplyv rýchlo rastie, od budovania umelej inteligencie a zmiešanej reality až po o aplikácie a využitie blockchainu pri riešení komerčných obchodných problémov," povedal Scott Guthrie, výkonný viceprezident spoločnosti Microsoft divízie cloudu a umelej inteligencie. „Dnes prinášame inovatívne služby v rámci platformy Azure pre vývojárov, ktorí chcú vybudovať novú generáciu aplikácií. 95% spoločností na rebríčku Fortune 500 využíva platformu Azure, takže tieto novinky môžu mať ďalekosiahly vplyv."

Napĺňanie záväzku spoločnosti Microsoft budovať najproduktívnejšiu platformu umelej inteligencie

Spoločnosť Microsoft oznámila príchod nového súboru technológií umelej inteligencie v rámci platformy Azure, ktorej cieľom je pomôcť vývojárom a dátovým vedcom aplikovať umelú inteligenciu na akékoľvek riešenie.

-Kognitívne služby platformy Azure sú hnacou silou aplikácií, ktoré umožňujú napríklad vidieť, počuť, reagovať, prekladať či argumentovať. Spoločnosť Microsoft uvádza na trh novú kategóriu kognitívnych služieb nazvanú „rozhodnutie", ktorá poskytuje používateľom špecifické odporúčanie pre informovanejšie a efektívnejšie rozhodovanie. Táto kategória zahŕňa moderátor obsahu, nedávno ohlásený detektor anomálií a novú službu nazvanú Personalizer, ktorá využíva učenie posilnenia poskytujúce užívateľom špecifické odporúčanie na rýchle a informované rozhodovanie.

-Spoločnosť Microsoft prináša službu Azure Search na báze umelej inteligencie so všeobecnou dostupnosťou možností kognitívneho vyhľadávania umožňujúcich zákazníkom aplikovať algoritmy kognitívnych služieb na získanie nových poznatkov zo štruktúrovaného a neštruktúrovaného obsahu. Okrem toho ponúkame prvý náhľad na novú možnosť, vďaka ktorej môžu vývojári uchovávať informácie získané prostredníctvom umelej inteligencie pri kognitívnom vyhľadávaní uľahčujúcom tvorbu skúseností na báze vedomostí s využitím vizualizácií Power BI alebo modelov strojového učenia.

Novinky v modeli strojového učenia platformy Azure zjednodušujú proces budovania, školenia a zavádzania modelov strojového učenia:

- Možnosti MLOps (strojové učenie) prostredníctvom integrácie nástrojov Azure DevOps umožňujú vývojárom zabezpečiť reprodukovateľnosť, kontrolovateľnosť a automatizáciu životného cyklu komplexného strojového učenia.

- Pokročilé automatizované riešenia strojového učenia a intuitívne užívateľské rozhranie umožní vývojárom jednoduchšiu tvorbu vysokokvalitných modelov.

- Rozhranie vizuálneho strojového učenia umožňuje vytvárať a implementovať model bez použitia kódu len s pomocou počítačovej myši.

- S cieľom umožniť extrémne nízku latenciu a nákladovo efektívne inferencie spoločnosť Microsoft oznamuje všeobecnú dostupnosť modelov urýchlených hardvérom, ktoré fungujú na báze FPGA, ako aj podporuONNX Runtime pre NVIDIA TensorRT a Intel nGraph pre vysokorýchlostné inferencie na čipových sadách NVIDIA a Intel.

Rozširovanie možností využitia inteligentných riešení u koncových používateľov

Spoločnosť dnes predstavila niekoľko nových produktov a riešení, ktoré poskytujú odpoveď na existujúce a vznikajúce potreby hybridného cloudu a výpočtovej techniky u koncových používateľov:

- Microsoft predstavil Azure SQL Database Edge na podporu celého spektra výpočtových potrieb koncových používateľov. SQL engine optimalizovaný pre nižšie výpočtové požiadavky so vstavanou umelou inteligenciou je produkt kombinujúci dátový tok so strojovým učením a tvorbou grafov, ktorý umožňuje inteligentný výkon na strane koncového používateľa. Azure SQL Database Edge zdieľa programovaciu plochu s databázou Azure SQL a SQL Serverom, a tak môžu vývojári jednoducho preberať aplikácie u používateľa bez toho, aby sa museli učiť nové nástroje a jazyky, čím zabezpečujú konzistentné programovacie skúsenosti.

- Spoločnosť Microsoft tiež oznámila, že IoT Plug and Play je nový otvorený modelovací jazyk na bezproblémové pripojenie zariadení internetu vecí ku cloudu, čo umožňuje vývojárom čeliť takej výzve ako je zvýšenie rozsahu nasadenia riešení internetu vecí. V minulosti musel byť softvér špeciálne vytvorený pre konkrétne pripojené zariadenie, ktoré podporoval, čím sa obmedzil rozsah nasadenia internetu vecí. IoT Plug and Play ponúkne zákazníkom veľký ekosystém zariadení certifikovaných partnermi, ktorý sa dokáže rýchlo pripojiť.

- Pre vývoj zmiešanej reality spoločnosť Microsoft uľahčuje vytváranie HoloLens 2 s HoloLens 2 Development Edition, ktorá poskytuje komunite vývojárov zmiešanej reality prístup k riešeniam umožňujúcim tvorbu a využívanie zmiešanej reality v mnohých zariadeniach.

- Unreal Engine 4  podporuje streaming a natívnu integráciu platformy pre HoloLens 2 a k dispozícii pre vývojárov bude koncom mája. Riešeniam v oblasti architektúry, produktového dizajn a výroby pomôže vytvárať vysokokvalitné, fotorealistické rendery a imerzívne zážitky so zmiešanou realitou.

Zdvojnásobenie investícií na posilnenie developerov blockchainu

V minulom roku spoločnosť Microsoft priniesla na trh Azure Blockchain Workbench, ktorý vývojárom poskytol jednoduché používateľské rozhranie na modelovanie blockchainových aplikácií v predkonfigurovanej sieti podporovanej technológiou Azure. V dnešnom oznámení nájdeme ďalšie špecifikácie tohto nástroja.

- Azure  Blockchain Service zjednodušuje vytváranie, riadenie a správu sietí blockchainového konzorcia, čo umožňuje podnikom zamerať sa na logiku pracovných postupov a vývoj aplikácií. Služba Azure Blockchain Service využíva plne spravovanú sieť konzorcia a ponúka vstavanú správu bežných úloh riadenia, ako napríklad pridávanie nových členov, nastavovanie povolení a overovanie používateľských aplikácií.

- Spoločnosť Microsoft tento týždeň tiež oznámila, že platforma EtherPP od spoločnosti J. P. Morgan s názvom Quorum, je prvou účtovnou knihou dostupnou v službe Azure Blockchain Service, ktorá zákazníkom spoločnosti Microsoft a J.P. Morgan ponúka možnosť využívať a spravovať škálovateľné blockchainové siete v cloude.

Viac ako 6000 vývojárov a tvorcov obsahu sa na budúci týždeň pripojí k spoločnosti Microsoft v Seattli, aby sa na konferencii dozvedeli o najnovších pokrokoch v cloudových službách a technológiách pre vývojárov, ako aj o praktických skúsenostiach s nimi. Dnešné oznámenia dávajú vývojárom do rúk rôzne najmodernejšie nástroje na tvorbu ďalšej generácie aplikácií pre inteligentný cloud a inteligentného koncového užívateľa. Na budúci týždeň ich na konferencii Build nájdete ešte o mnoho viac.

Microsoft (Nasdaq „MSFT" @microsoft) umožňuje digitálnu transformáciu v ére inteligentného cloudu a edgu. Jeho poslaním je podnietiť každého človeka a každú organizáciu na tejto planéte dosahovať stále viac.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/24227/microsoft_corp_logo226_9217jpg.jpg

Poznámka pre redaktorov: Viac informácií, noviniek a pohľadov zo spoločnosti Microsoft získate v Microsoft News Center na stránke: //news.microsoft.com. Webové odkazy, telefónne čísla a titulky boli správne v čase ich vydania, ale mohli sa medzičasom zmeniť. Novinári a analytici získajú ďalšie informácie od tímu rýchlej reakcie spoločnosti Microsoft alebo od iných relevantných odborníkov uvedených na zozname na: http://news.microsoft.com/microsoft-public-relations-contacts.

Kontakt: Microsoft Media Relations, WE Communications, (425) 638-7777, rrt@we-worldwide.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring