OTS: Spoločnosť ITC Global, Inc. sa dohodla na kúpe firmy Spidersat...

TASR, 3. septembra 2012 9:52

Spoločnosť ITC Global, Inc. sa dohodla na kúpe firmy Spidersat, čím rozšíri svoju miestnu prítomnosť v Afrike

ST. PETERSBURG, Florida, 3. septembra (TASR/OTS) (PRNewswire) - Spoločnosť ITC Global, Inc. (ďalej len "ITC Global" alebo "spoločnosť"), popredný svetový poskytovateľ satelitných komunikačných služieb pre podnikovú sféru v oblasti ťažobného, energetického a námorného priemyslu dnes oznámila, že uzavrela konečnú dohodu o kúpe súkromnej spoločnosti Spidersat Communications Limited (ďalej len "Spidersat"), ktorá je popredným integrátorom globálnych komunikačných riešení zameraných na poskytovanie kritických satelitných komunikačných služieb spoločnostiam, ktoré sa zaoberajú ťažbou a prieskumom a poskytujú služby v oblasti ťažby, pôsobiacim v Afrike. Spojené spoločnosti budú v Afrike poskytovať čo najucelenejšie pokrytie, služby a miestnu podporu zákazníkom zaoberajúcim sa činnosťami v oblasti ťažby a súvisiacimi s ťažbou. Transakcia by mala byť dokončená v najbližších 30 dňoch.

"Spidersat je vynikajúcim prínosom pre našu obchodnú činnosť," povedal Joseph Spytek, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti ITC Global. "Spidersat zlepší pozíciu spoločnosti ITC Global v Afrike a poskytne nám vysoko komplementárny rad služieb a zdrojov pre podnikových klientov z celej Afriky. Sme veľmi radi, že sa tím Spiders pripojil k rodine ITC Global a že spoločne budeme pokračovať v poskytovaní špičkových zákazkových komunikačných riešení pre firmy zamerané na banský priemysel a ťažbu ropy a plynu v celej Afrike." Akvizícia spoločnosti Spiders prichádza len niekoľko mesiacov po významnej investícii do firmy, ktorú uskutočnila súkromná investičná spoločnosť Riverside Partners so sídlom v Bostone, a je súčasťou našej stratégie celosvetového rastu. Od investície vykonanej spoločnosťou Riverside Partners v januári 2012 sme naše podnikanie v oblasti ťažby surovín a energie rozšírili do Kanady a Veľkej Británie a uzavreli sme tiež dlhodobé strategické partnerstvo v námornom odvetví so spoločnosťou Imtech Marine.

"Sme hrdí na to, že sme sa spojili so spoločnosťou ITC Global," povedal Mike Hennessey, generálny riaditeľ spoločnosti Spiders. "Naše kľúčové trhy, ako sú napríklad Burkina Faso, Libéria a Demokratická republika Kongo, budú veľkým prínosom k už aj tak silnému vplyvu spoločnosti ITC Global v Afrike a pod záštitou spoločnosti ITC Global posilníme náš prístup k satelitnej komunikácii. Veľmi si vážim Joea a jeho svetový tím a sme nadšení, že môžeme byť súčasťou ďalšej etapy rastu."

Spidersat je vedúcim poskytovateľom firemných komunikačných služieb v Afrike a poskytuje podnikovým zákazníkom v celej Afrike prístup k používateľským sieťam a pásmam. Spiders má sídlo v Tanzánii a ďalšie kancelárie, akreditovaných inžinierov a pomocný personál v Ghane a západnej Austrálii. Spoločnosť Spiders ponúka na africkom kontinente širokú škálu služieb vrátane pevných riešení VSAT a mobilných satelitných riešení a má dlhoročné skúsenosti s inštaláciou spoľahlivých komunikačných riešení v niektorých najodľahlejších oblastiach Afriky.

Oznámenie zámeru spoločnosti ITC Global získať Spiders prichádza po tom, čo firma nedávno ukončila akvizíciu zostávajúceho podielu v spoločnosti ITC Guinei SARL, čím podiel ITC Global v spoločnosti ITC Guinei SARL dosiahol 100 %. Spoločnosť ITC Global sa v Afrike veľmi angažuje a pokračuje v posilňovaní svojej pozície popredného poskytovateľa satelitných komunikačných služieb s bezkonkurenčným miestnym zastúpením tak, aby slúžila ťažobnému priemyslu a súvisiacim odvetviam v celej Afrike.

O spoločnosti ITC Global

ITC Global je popredným celosvetovým poskytovateľom satelitných komunikačných služieb, ktorý na úrovni podnikovej sféry prevádzkuje satelitnú sieť s komplexným celosvetovým pokrytím. Spoločnosť poskytuje svoje služby prostredníctvom ucelenej siete viac ako 25 moderných komunikačných satelitov. Spoločnosť dodáva komplexný rad satelitných komunikačných riešení na celom svete a jej služby zahŕňajú navrhovanie zákazkových sietí, technickú údržbu prevádzky, hardvér, komunikačnú podporu a vysoko rýchlostné a spoľahlivé širokopásmové riešenia. Prostredníctvom zariadení a pracovníkov prevádzkovej a technickej podpory v Severnej a Južnej Amerike, Európe, Ázii, Afrike a Austrálii spoločnosť poskytuje satelitné komunikačné systémy niektorým najväčším a najúspešnejším spoločnostiam pôsobiacim v oblasti ťažby surovín, ropy, zemného plynu a námorným spoločnostiam, ktoré pôsobia na tých najťažšie dostupných a najodľahlejších miestach. Viac informácií nájdete na webových stránkach www.itcglobal.com

KONTAKT: ITC Global, Inc: Paul Sliwa, +1-727-898-3835, psliwa@itcglobal.com alebo ITC Global Guinea – Západná Afrika: Aguibou Ly, +224 67414100, guinea@itcglobal.net

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lus vs

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring