OTS: Spoločnosť Interactive Brokers Group zriaďuje stredoeurópsku kanceláriu

TASR, 16. decembra 2020 15:27

Stredoeurópska pobočka Interactive Brokers bude poskytovať služby investorom a majetkovým správcom v tomto rýchlo sa rozvíjajúcom regióne

Greenwich 16. decembra (TASR-OTS)-(BUSINESS WIRE)- Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), globálna maklérska spoločnosť, oznámila vytvorenie pobočky Interactive Brokers Central Europe Zrt. (IBCE) pre strednú Európu a otvorenie kancelárie v Budapešti. Po pridaní Maďarska má teraz globálna maklérska spoločnosť desať právnických subjektov po celom svete v USA, Austrálii, Kanade, Hongkongu, Indii, Japonsku, Luxembursku, Singapure a Veľkej Británii a obsluhuje viac ako jeden milión klientskych účtov vo viac ako 220 krajinách a teritóriách.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005711/en/

Thomas Peterffy, zakladateľ a predseda spoločnosti Interactive Brokers (Fotografia: Business Wire)

"Otvorenie kancelárie v Maďarsku je súčasťou nášho pokračujúceho trendu otvárania subjektov po celom svete, ktoré podporia našu globálnu prítomnosť," uviedol Thomas Peterffy, predseda Interactive Brokers. "Plánujeme, že sa Budapešť stane centrom našich operácií v strednej Európe, čo nám pomôže udržať krok s rapídnym nárastom klientely, ktorý prebehol v západnej a východnej Európe a vo svete." Viac ako štvrtina účtov v Interactive Brokers je v súčasnej dobe európskych či afrických. Nárast počtu zákazníkov bol nemalý. K 30. novembru vzrástol počet klientskych účtov po celom svete o 52 % oproti predchádzajúcemu roku, pričom viac ako 80 % expanzie pochádzalo z krajín mimo Spojené štáty.

Interactive Brokers ponúka klientom po celom svete možnosť investovať do akcií, opcií, futures, mien, dlhopisov a fondov na 135 trhoch v 33 krajinách z jediného integrovaného investičného účtu. Klienti môžu tiež profitovať z vynikajúcich cien spoločnosti, nízkych sadzieb marží, tesného rozpätie cien forex a pokročilých technológií. Spoločnosť je tiež známa tým, že verejnosti poskytuje širokú škálu bezplatných vzdelávacích materiálov.

"Tešíme sa na to, že budeme môcť šíriť znalosti kapitálových trhov medzi našimi budúcimi klientami po celej strednej Európe," vyhlásil Thomas Peterffy.

Spoločnosť, ktorú pred viac ako 43 rokmi založil pán Peterffy, ktorý v roku 1965 emigroval z Maďarska do Spojených štátov, sa rozrástla a stala sa jednou z najvýznamnejších spoločností v oblasti cenných papierov na svete s vlastným kapitálom vyšším ako 8,5 miliardy amerických dolárov, trhovým kapitálom 23 miliárd amerických dolárov a klientsku hodnotou 286,7 miliardy amerických dolárov.

Okrem štyroch desaťročí skúseností s americkými predpismi a približne dvoch desaťročí s britskými predpismi si spoločnosť Interactive Brokers zaistila tiež maklérskej licencie v Kanade, Hongkongu, Japonsku, Austrálii, Indii, Luxembursku a tento rok získala licenciu v Singapure. Čo sa Maďarska týka, tak Magyar Nemzeti Bank (Maďarská národná banka) schválila maklérsku licenciu pre Interactive Brokers Central Europe Zrt. 12. decembra 2020. Generálnym riaditeľom IBCE sa stal Miklos Hanti.

O spoločnosti Interactive Brokers Group, Inc.:

Spoločnosti pridružené k skupine Interactive Brokers Group nepretržite zaisťujú automatizované vykonávanie obchodov a úschovu cenných papierov, komodít a devíz na viac ako 135 trhoch v mnohých krajinách a menách v rámci jediného integrovaného investičného účtu IBKR pre klientov po celom svete. Poskytujeme služby jednotlivým investorom, hedge fondom, proprietárnym obchodným skupinám, finančným poradcom a uvádzajúcim maklérom. Naše skúsenosti zo štyroch desaťročí zameraných na technológie a automatizáciu nám umožnili vybaviť našich klientov jedinečne prepracovanou platformou pre správu ich investičných portfólií. Snažíme sa poskytovať našim klientom výhodné realizačné ceny a obchodovanie, nástroje pre správu rizík a portfólia, výskumné zariadenia a investičné produkty, a to všetko za nízke alebo žiadne náklady a umiestňovať ich tak, aby dosahovali vynikajúce návratnosti investícií. Spoločnosť Barron vo svojom rebríčku najlepších online investičných maklérov z 24. februára 2020 umiestnila Interactive Brokers na prvom mieste a udelila spoločnosti 5 z 5 hviezdičiek.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005711/en/ Kontakty

Interactive Brokers Group, Inc.

Investors: Nancy Stuebe, 203-618-4070

Media: Kalen Holliday, 203-618-4069 or media@ibkr.com

Zdroj: Interactive Brokers Group

Multimédiá

Fotografia

Thomas Peterffy, zakladateľ a predseda spoločnosti Interactive Brokers (Fotografia: Business Wire)

Logo

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring