OTS: Spoločnosť Glycomine, Inc. získala financovanie série B vo výške 33...

TASR, 7. augusta 2019 15:41

Spoločnosť Glycomine, Inc. získala financovanie série B vo výške 33 miliónov USD, aby mohla pokračovať vo vývoji terapie kongenitálnych porúch glykozylácie

San Carlos, Kalifornia 7. augusta (TASR/OTS/PRNewswire) - Glycomine, Inc., biotechnologická spoločnosť so zameraním na vývoj nových terapeutických postupov pri liečbe zriedkavých ochorení, dnes oznámila, že získala financovanie série B vo výške 33 miliónov USD od firmy Novo Holdings A/S. Výnosy z tohto grantu budú použité na hlbšie preskúmanie možností substitučnej terapie substrátom spoločnosti Glycomine pri ochorení PMM2-CDG (CDG-1a), ktoré predstavuje najčastejšiu formu v spektre kongenitálnych porúch glykozylácie (CDG), v rámci klinického skúšania v ranom štádiu.

Ďalšiu finančnú podporu poskytli noví investori Asahi Kasei Pharma Corporation a Mission Bay Capital, spolu s existujúcimi partnermi Sanderling a Chiesi Ventures. "Nová terapia spoločnosti Glycomine ponúka sľubné výsledky v oblasti nenaplnených zdravotníckych potrieb," hovorí Kenneth Harrison, Ph.D. zo spoločnosti Novo Ventures. "Veríme, že prístup spoločnosti Glycomine má potenciál priamo liečiť mnohé z najťažších symptómov ochorenia PMM2-CDG."

V spojitosti s financovaním sa Peter McWilliams, Ph.D., súčasný štatutár a generálny riaditeľ spoločnosti, stane plnohodnotným výkonným predstaviteľom firmy. "Som veľmi rád, že budem mať možnosť vstúpiť do spoločnosti práve v tomto bode zlomu, posunúť možnosti terapie ešte ďalej, a tak zabezpečiť pomoc a úľavu pacientom a rodinám, ktorých sa táto ťažká choroba dotýka," hovorí Peter McWilliams. "Financovanie série B nám umožní výrazne napredovať v klinických skúšaniach a máme veľké šťastie, že máme taký odborný a skúsený tím investorov v pozadí. Ich pomoc si samozrejme veľmi vážime."

Ďalší, kto pribudne do správnej rady spoločnosti v súvislosti s financovaním, je Kenneth Harrison, Ph.D., spolu s Chrisom Starrom, Ph.D., spoluzakladateľom firiem BioMarin a Raptor Pharmaceuticals. Chris Starr pri tejto príležitosti uviedol: "Je to pre nás veľmi vzrušujúca doba, nakoľko sa pripravujeme na klinické skúšanie a máme príležitosť dosiahnuť výrazný pozitívny vplyv v rámci komunity pacientov s CDG."

O poruche PMM2-CDG

PMM2-CDG (tiež známe ako CDG-Ia) je najrozšírenejšou formou v spektre vrodených porúch glykozylácie (CDG), ktoré spôsobujú neúplnú tvorbu glykánových reťazcov nevyhnutných pre štruktúru a funkciu mnohých glykozylovaných proteínov. PMM2-CDG je spôsobený deficitom enzýmu fosfomannomutázy 2 (kódovaného génom PMM2). Ochorenie postihuje mnoho systémov tela, čo vedie k symptómom, ako je hypotónia, ochorenie pečene, koagulopatie, epizódy podobné mŕtvici, ako aj poruchám imunitného a nervového systému. Neexistuje žiadny liek pre viac ako 1 000 pacientov, u ktorých bola táto porucha diagnostikovaná.

O spoločnosti Glycomine, Inc.

Glycomine vyvíja lieky na liečbu zriedkavých závažných monogénnych ochorení a porúch metabolizmu či abnormálne zbalených proteínov, pre ktoré neexistujú iné terapeutické možnosti. Prístup spoločnosti je kombinovať substitučné terapie - substráty, enzýmy alebo proteíny - s prostriedkami ich podávania pozostávajúcimi z bio nanomateriálov alebo ligandov, ktoré sú cielené do vnútra buniek molekúl alebo klinicky relevantných orgánov. Spoločnosť má sídlo v San Carlos v Kalifornii. Viac informácií nájdete na: www.glycomine.com.

O spoločnosti Novo Ventures

Novo Holdings je dánska spoločnosť s ručením obmedzeným, ktorá je v stopercentnom vlastníctve Nadácie Novo Nordisk Foundation. Firma je holdingovou spoločnosťou v skupine Novo, ktorú tvoria Novo Nordisk A/S, Novozymes A/S a NNIT A/S a zodpovedá za správu majetku nadácie. Novo Holdings je hlavným akcionárom spoločností skupiny Novo, poskytuje počiatočný a rizikový kapitál rozvíjajúcim sa spoločnostiam, zaujíma významné vlastnícke pozície v etablovaných spoločnostiach v oblasti prírodných vied a riadi široké portfólio finančných aktív. Spoločnosť Novo Ventures (US), Inc. je v úplnom vlastníctve spoločnosti Novo Holdings a poskytuje jej poradenské služby. Viac informácií nájdete na: www.novoholdings.dk.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/440024/Glycomine_Final_RGB_Logo.jpg

KONTAKT: V prípade akýchkoľvek otázok zo strany médií, prosím kontaktujte firmu Glycomine cez email na info@glycomine.com alebo telefonicky na 650-401-2016.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring