OTS: Spoločnosť Fox Paine oznamuje predaj firmy Paradigm

TASR, 3. septembra 2012 11:06

WOODSIDE, Kalifornia, 3. septembra (TASR/OTS) (PRNewswire) - Spoločnosť Fox Paine and Company, LLC (www.foxpaine.com), podnik pôsobiaci v oblasti poradenstva a investícií do súkromných majetkových zdrojov, oznámila, že 30. júla 2012 dokončila predaj firmy Paradigm, Ltd. spoločnostiam Apax Partners a JMI Equity transakciou v hodnote 1 miliardy dolárov v hotovosti. Paradigm je popredným svetovým poskytovateľom softvérových riešení pre geologické vedy, ktoré optimalizujú výskum, zisťovanie a ťažbu zemného plynu, ropy a ďalších podpovrchových zdrojov.

Saul Fox, generálny riaditeľ spoločnosti Fox Paine, pri komentovaní transakcie poznamenal, že "mimoriadny rast spoločnosti Paradigm v priebehu 10 rokov nášho spojenia je výsledkom nepoľavujúceho odhodlania spoločnosti v oblasti geovedného a výpočtového výskumu a vývoja, rýchleho nasadzovania výsledkov jej skvelých výskumných a vývojových programov s cieľom vytvárať nové a neustále sa zlepšujúce riešenia prieskumu a ťažby a nezdolateľného úsilia slúžiť zákazníkom spoločnosti a presadzovať ich záujmy, ako aj slúžiť energetickému priemyslu všeobecnejšie".

Spoločnosť Fox Paine Fund II, ktorá získala následne verejne obchodované akcie Paradigm (NASDAQ: PDGM) v auguste 2002, realizovala na investícii do tejto firmy zisk 83 miliónov dolárov pri návratnosti investície (ROI) vo výške 7,8-násobku. Spoločnosť Fox Paine Fund II bola založená v roku 2000 s kapitálom 1,0 miliardy dolárov v kapitálových záväzkoch od investorov. K dnešnému dňu dosiahol zložený ročný výnos vo výške 40 % (bez všetkých poplatkov a nákladov) na celom investovanom kapitáli vrátane šiestich základných podnikových akvizícií, iniciatív rastu spoločnosti a "následných" akvizícií.

O spoločnosti Fox Paine

Spoločnosť Fox Paine, ktorú založil Saul Fox v roku 1996, sa zameriava na investície do takzvaných "Osobitných situácií", v prípade ktorých sa firma domnieva, že jej jedinečný, dlhodobý a strategický prístup môže podporiť snahy spoločnosti o podstatné zvýšenie hodnoty podniku.

Ďalšie informácie o spoločnosti Fox Paine nájdete na webových stránkach www.foxpaine.com alebo zašlite e-mail na adresu info@foxpaine.com.

KONTAKT: Jessica Jweinat, Fox Paine & Company, LLC, +1-650-235-2075, jjweinat@foxpaine.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lus ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring