OTS: Spoločnosť Discovery Life Sciences kupuje európsku firmu East West..

TASR, 10. novembra 2020 12:29

Spoločnosť Discovery Life Sciences kupuje európsku firmu East West Biopharma a stáva sa tak svetovým lídrom v oblasti odberu biologických vzoriek

Touto akvizíciou vznikne najväčšia sieť centier pre odber biologických vzoriek v Európe a firma Discovery Life Sicences sa navyše stane svetovou jednotkou v oblasti odberu biologických vzoriek

Huntsville 10. novembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Firma Discovery Life SciencesTM (ďalej len "Discovery"), svetová jednotka v oblasti odberu a spracovania biologických vzoriek a buniek a sekvenovania genómu a tiež popredný svetový poskytovateľ imunohistochemických služieb, dnes oznámila akvizíciu firmy East West Biopharma, poprednej zmluvnej výskumnej organizácie (CRO) v Európe, ktorá sa zaoberá odberom biologických vzoriek a vlastní najväčšiu sieť pre odber biologických vzoriek na Ukrajine.

Akvizícia spoločnosti East West Biopharma umožní firme Discovery rozšíriť svoje služby v Európe a na jej základe vzniká najväčšia európska sieť centier pre etický odber humánnych biologických materiálov od pacientov s rôznymi chorobami na podporu svetového výskumu.

"Táto akvizícia je zavŕšením úspešného dlhodobého a prínosného partnerstva medzi oboma firmami," povedal Glenn Bilawsky, generálny riaditeľ firmy Discovery Life Sciences. "Spoločnosť East West Biopharma sa teší skvelej povesti vďaka kvalite svojich služieb a dodržiavaniu tých najprísnejších odborových a etických noriem pri odbere biologických vzoriek. Skvele tak dopĺňa našu predchádzajúcu akvizíciu firmy Sofia Bio, ktorú sme kúpili spolu s ich rozsiahlou sieťou centier pre odber biologických vzoriek v Bulharsku, Rumunsku a Poľsku. Vďaka týmto dvom akvizíciám a spolu s naším podnikaním v Spojených štátoch amerických sa tak firma Discovery stáva najväčším svetovým poskytovateľom biologických vzoriek v Európe a aj na celom svete."

"Už viac ako 15 rokov poskytujeme biologický materiál a vzorky ľudských tkanív popredným biomedicínskym výskumným organizáciám, vrátane európskych a amerických akademických inštitúcií, farmaceutickému priemyslu, veľkým biologickým bankám a úložiskám," povedala Tetyana Yurkovska, generálna riaditeľka firmy East West Biopharma. "Tým, že sa stávame súčasťou firmy Discovery, otvárame Ukrajinu globálnej vedeckej komunite a poskytujeme im prístup k našej rozsiahlej sieti odberových centier, čo je presne v súlade s poslaním firmy Discovery Life Sciences, ktorá sa usiluje o to, aby veda a jej možnosti boli prístupné všetkým odborným pracovníkom aj obyčajným ľuďom."

O spoločnosti Discovery Life Sciences

Discovery Life Sciences je svetová jednotka v oblasti odberu, analýzy a distribúcie biologických vzoriek a popredný poskytovateľ služieb pre farmaceutický, biotechnologický a diagnostický sektor. Laboratórium HudsonAlpha Discovery je globálna divíziou firmy Discovery pre sekvenovanie a bioinformatiku, ktorá využíva tie najmodernejšie technológie pre výskum genómu a pomáha podporovať klinický výskum a objavovať nové lieky. Tím spoločnosti Discovery uplatňuje inovatívny a poradenský prístup voči svojim zákazníkom a umožňuje im prekonávať prekážky a rýchlejšie dosahovať očakávaných cieľov. Sme Veda k vašim službám (Science at your ServiceTM!) Ďalšie informácie získate na webovej stránke dls.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1022478/Discovery_LS_Logo.jpg

CONTACT: Brian Bennett, Vice President Global Communications, brian.bennett@dls.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring