OTS: Spoločnosť Catla bude firme Trailer Dynamics dodávať batérie pre...

TASR, 4. augusta 2020 9:51

Spoločnosť Catla bude firme Trailer Dynamics dodávať batérie pre urýchlenie elektrifikácie cestnej dopravy v Európe

Ningde, Čína, 3. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - Firmy Contemporary Amperex Technology Co. Limited (Catla) a Trailer Dynamics GmbH (ďalej len Trailer Dynamics) podpísali zmluvu o dodávkach batérií pre nové elektrifikované dlhé návesy. Na základe ustanovení zmluvy bude spoločnosť CATL vyvíjať, vyrábať a dodávať batérie pre náves Newton eTrailer, ktorého výroba sa začne v roku 2023, s cieľom podporiť rozvoj trvalo udržateľnej cestnej dopravy v Európe.

Spoločnosť CATL bude zabezpečovať stabilné dodávky batérií firme Trailer Dynamics s cieľom splniť európske predpisy v oblasti emisií skleníkových plynov znižovaním spotreby motorovej nafty a znižovaním emisií uhlíka. Náves Newton eTrailer je vôbec prvým modelom polo návesu s elektrickým pohonom, ktorý firma Trailer Dynamic vyvinula a je navrhnutý tak, aby reagoval na správanie ťahača s ktorým je prepojený cez integrovaný elektrický prenosový systém, čo umožňuje inteligentne využívať elektrický pohon po celú dobu cesty. Elektrický pohon polo návesu zaisťujú batérie z ťahača aj z návesu, čo zvyšuje hospodárnosť prevádzky a tiež znižuje celkové prevádzkové náklady.

"Spoločnosť CATL zákazníkom vždy poskytuje tie najvhodnejšie a najhodnotnejšie riešenia v oblasti elektromobility," povedal Li Xiaoning, výkonný viceprezident firmy CATL pre zahraničné komerčné aplikácie. "Firma Trailer Dynamics podporuje elektrifikáciu cestnej dopravy svojimi smart a pokročilými riešeniami. Spolu s firmou Trailer Dynamics , ktorá je priekopníkom na poli elektrifikácie nákladnej prepravy, sa snažíme urýchliť rozvoj elektromobility v Európe. Spoločnosť CATL sa domnieva, že táto spolupráca je medzníkom, ktorý nám umožní dosiahnuť nulové emisie dlhých návesov," dodal Li.

Aby bolo možné splniť požiadavky na vysokú účinnosť batérií aj v náročných prevádzkových podmienkach dlhých návesov, vyvíja firma CATL pre náves Newton eTrailer 300 kWh LFP (lítium-železo-fosfátové) akumulátory s technológiou CTP a chladiacou kvapalinou. Chemický systém LFP vyniká veľmi dlhou životnosťou a vydrží nárast teploty až na 800 °C. Spolu s kvapalinovou chladiacou technológiou vyniká tento produkt vysokou bezpečnosťou a spoľahlivosťou a dokáže fungovať tiež v širokom teplotnom rozmedzí. Navyše vďaka pokročilej technológii CTP funguje nový náves Newton eTrailer s vyššou účinnosťou a dosahuje energetickú hustotu až 155 Wh/kg. Vzhľadom k prísnym emisným normám v Európe sa náves Newton eTrailer s batériovým systémom firmy CATL stane veľmi konkurencieschopným produktom, vďaka nižším celkovým nákladom na vlastnenie (TCO) a vyššej hospodárnosti prevádzky.

"Spolupráca s firmou CATL, ktorá vyniká ponukou technológií špičkovej kvality a má rad ďalších silných stránok, firme Trailer Dynamics umožní upevniť si pozíciu jednotky a priekopníka v elektrifikácii dlhých návesov," povedal Michael Nimtsch, spoluzakladateľ firmy Trailer Dynamics.

"Vysoko kvalitné batérie s dlhou životnosťou a vysokou účinnosťou sú tou zásadnou konkurenčnou výhodou oproti ostatným konceptom elektrifikácie dlhých návesov," povedal Abdullah Jaber, generálny riaditeľ Trailer Dynamics. "Spoločnosť CATL, ktorá ponúka vysoko kvalitné produkty, tak pre nás bola jasnou a jednoduchou voľbou . "

V súčasnej dobe prebiehajú medzi spoločnosťami Catla a Trailer Dynamics ďalšie rokovania o budúcich modeloch vzájomnej spolupráce vrátane jej rozšírenia.

O spoločnosti CATL

Spoločnosť Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) je globálna jednotka vo vývoji a výrobe lítiových batérií a zaoberá sa výskumom a vývojom, výrobou a predajom batériových systémov pre vozidlá s novými typmi pohonov a systémov pre uskladnenie energie. V roku 2019 dosiahla celková predaná kapacita EV batérií firmy CATL celosvetovo 40,25 GWh a stala sa tak svetovou jednotkou v predaji EV batérií (zdroj SNE Research).

Firma CATL sídli v čínskom meste Ning-te, má viac ako 26 tisíc zamestnancov po celom svete a pobočky v Číne, a to v Pekingu, Li-jangu (provincia Ťiang-su), Si-ning (provincie Čching-chaj) a I- pinu (provincia S'-čchuan) a tiež v Mníchove (Nemecko), Paríži (Francúzsko), Jokohame (Japonsko), Detroite (Spojené štáty americké) a Vancouveri (Kanada). Navyše firma vlastní a prevádzkuje závody na výrobu batérií v čínskych provinciách Fu-ťien, Ťiang-su, Čching-chaj a S'-čchuan a v súčasnosti stavia v nemeckom Erfurte svoj prvý zahraničný výrobný závod. V júni 2018 vstúpila firma na burzu Shenzen pod označením 300750.

Ak chcete získať ďalšie informácie, navštívte, prosím, webové stránky http://www.catlbattery.com.

 O spoločnosti Trailer Dynamics Firma Trailer Dynamics vyvinula nový náves Newton e-Trailer, v ktorom je jedna z náprav vybavená elektrickým pohonom. Po pripojení k naftovému ťahaču, sa tak celý systém ťahač - náves zmení na hybridný elektrický systém. Spolu s adaptívnou aerodynamikou, ktorú vyvinula firma Trailer Dynamics a inteligentným riadením prídavného elektrického pohonu umožňuje tento systém dosiahnuť podstatné zníženie emisií oxidu uhličitého a úsporu nafty v priemere až o 40 %.

Ak chcete získať ďalšie informácie, navštívte, prosím, webové stránky http://www.trailerdynamics.de

KONTAKT: Zeyu Yuan, +86-18033995988

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring