OTS: Spoločnosť Blue Ocean Robotics bola vďaka svojim UVD robotom...

TASR, 15. júna 2020 15:02

OTS: Spoločnosť Blue Ocean Robotics bola vďaka svojim UVD robotom zaradená medzi 50 najvplyvnejších spoločností venujúcich sa robotike v rebríčku Robotics Business Review

Spoločnosť zažíva pokračujúci globálny rast, keďže jej dezinfekčný robot sa používa ako účinná zbraň proti koronavírusu a infekciám získaným v nemocničnom prostredí.

Odense 15. júna (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Blue Ocean Robotics oznámila, že bola zaradená do zoznamu Robotics Business Review medzi 50 najvplyvnejších robotických spoločností na svete (RBR50) vďaka svojim UVD robotom. Ocenenie získala za prácu s UVD robotmi, zdravotné prínosy jej technológie a neustále rastúci dopyt po jej dezinfekčných prístrojoch.

"Predtým, ako sme dostali UVD robota, bolo šesť lekárov nemocnice infikovaných vírusom COVID-19. Kedže sme robota začali používať pred dvoma mesiacmi na dezinfekciu, nemali sme medzi lekármi, zdravotnými sestrami alebo pacientmi jediný prípad korony," povedal Christiano Huscher, hlavný chirurg spoločnosti Gruppo Poloclinico Abano, ktorá prevádzkuje niekoľko súkromných nemocníc v Taliansku. UVD Roboti zaznamenávajú nielen rastúci záujem zo strany nemocníc na celom svete, ale aj zo strany zdravotníckych zariadení, škôl a stredísk dennej starostlivosti, nákupných centier a komerčných letísk.

UVD roboti kombinujú hlboké mikrobiologické know-how, autonómnu robotickú technológiu a ultrafialové svetlo a vytvárajú najlepšie dezinfekčné riešenie na svete založené na UV-C, o ktorom sa dokázalo, že eliminuje patogény v miestnosti do 10 až 15 minút. Roboty boli uvedené vo viac ako 60 krajinách na celom svete. „UVD roboti pokrývajú viac ako 75 % svetového trhu autonómnych mobilných dezinfekčných robotov UV-C,“ hovorí Claus Risager, generálny riaditeľ spoločnosti Blue Ocean Robotics. „S očakávaným budúcim rastom, našim 2 - 4 ročným vedúcim postavením oproti konkurencii a patentovanými riešeniami, sme dominantným hráčom do budúcnosti.“ Spoločnosť Blue Ocean Robotics, založená v spolupráci s Odense University Hospital, vytvorila dcérsku spoločnosť UVD Robots v roku 2014 s cieľom vyriešiť problém infekcií získaných v nemocnici (HAI). Jeden z pätnástich ľudí sa nakazí v nemocniciach.

Eugene Demaitre, vedúci redaktor rebríčku Robot Report a Robotics Business Review, uviedol: „Riešenie bolo uvedené na trh ešte pred pandémiou COVID-19 a od tej doby bola spoločnosť UVD Robots schopná prispôsobiť svoju produkciu rastúcemu globálnemu dopytu po automatickej dezinfekcii. Očakávame, že dánska spoločnosť RBR50 bude v budúcnosti pomáhať nemocniciam aj iným lokalitám predchádzať infekciám.“

O spoločnosti Blue Ocean Robotics Blue Ocean Robotics vyvíja, vyrába a predáva profesionálne servisné roboty v zdravotníctve, pohostinstve, stavebníctve, poľnohospodárstve a na ďalších svetových trhoch. Portfólio robotov zahŕňa značky robotov ako sú mobilné roboty na dezinfekciu UVD Roboty; GoBe Robots, mobilné telekomunikačné roboty na komunikáciu, sociálnu inklázie a zlepšovanie CO2 v klíme; a PTR Robots mobilné roboty na bezpečné zaobchádzanie s pacientmi a rehabilitáciu. Spoločnosť Blue Ocean Robotics vyvíja roboty od problému a nápadu až po ich zhotovenie. Každý robot je vyvíjaný vo svojej vlastnej dcérskej spoločnosti, vďaka čomu sa spoločnosť Blue Ocean Robotics stáva prvým spoločným robotickým podnikom na svete.

Fotografie/multimediálna galéria k dispozícii: https://www.businesswire.com/news/home/52234207/en

Contacts

Merima Cikotic

Blue Ocean Robotics

mc@blue-ocean-robotics.com

+45 71-99-56-06

Zdroj: Blue Ocean Robotics

Photo

„Predtým, ako sme dostali UVD robota, bolo šesť lekárov nemocnice infikovaných vírusom COVID-19. Kedže sme robota začali používať pred dvoma mesiacmi na dezinfekciu, nemali sme medzi lekármi, zdravotnými sestrami alebo pacientmi jediný prípad korony, “povedal Christiano Huscher, hlavný chirurg spoločnosti Gruppo Poloclinico Abano, ktorá prevádzkuje niekoľko súkromných nemocníc v Taliansku. UVD Roboti zaznamenávajú nielen rastúci záujem zo strany nemocníc na celom svete, ale aj zo strany zdravotníckych zariadení, škôl a stredísk dennej starostlivosti, nákupných centier a komerčných letísk. (Fotka: Business Wire)

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring