OTS: Spoločnosť Arria NLG predstavila novú technológiu pre ´inteligentné...

TASR, 13. novembra 2020 17:17

Spoločnosť Arria NLG predstavila novú technológiu pre "inteligentné generovanie hovoreného textu", ktorá je už teraz dostupná v obchode Microsoft AppSource, ako súčasť programu Microsoft Power BI

Táto špičková technológia umožní okamžité a automatické generovanie (bez nutnosti kódovania) vysvetľujúcich textov pre lepšie pochopenie a zdieľanie informácií z dátových analýz, reportov a ďalších typov dokumentov.

Morristown, N.J. 13. novembra (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Arria NLG dnes predstavila výkonnú novú verziu programu Arria for Power BI, doplnku, ktorý prináša prirodzenú generáciu jazyka (natural language generation - NLG), pre všetkých používateľov programu Microsoft Power BI.

Až doteraz museli používatelia aplikácie Power BI riešiť jeden veľmi obťažujúci problém: kým na jednej strane im táto aplikácia umožňovala vytvárať vizuálne úchvatné prezentácie a grafy z dostupných dát, často v nich chýbali podstatné a dôležité informácie, ktoré šlo získať len na základe dôkladného skúmania a štúdia. To viedlo k tomu, že ľudia sa často pozreli len na grafy či obrázky a rozhodovali sa podľa nich, bez toho aby poznali všetky fakty. Navyše vo firmách nemajú všetci rovnaké schopnosti chápať a správne interpretovať graficky prezentované informácie, čo môže byť trochu riskantné.

Podľa organizácie Gartner "urobili platformy BI výrazný pokrok vo vizualizácii dát prostredníctvom interaktívnych násteniek ..., ale často zakrývajú alebo nedostatočne prezentujú dôležité a podstatné údaje a mnoho užívateľov nemá potrebnú schopnosť štatisticky správne interpretovať takto vizuálne prezentované údaje. Vďaka technológii NLG tak tieto analytické platformy teraz dokážu vytvárať písomné či ústne reporty a lepšie tak jednotlivé dáta či grafy vysvetliť. Okrem vizualizácie tak užívateľ získava informáciu o najdôležitejších záveroch a faktoch, čo mu umožní rozhodovať sa rýchlejšie a lepšie. "

Zlepšenie rozhodovania a zrozumiteľnejšia interpretácia dát

Doplnok firmy Arria pre aplikáciu Power BI ponúka používateľom to najlepšie z oboch svetov - skvelé vizuálne zobrazenie dát a vysvetlenie záverov zrozumiteľným, prirodzeným jazykom. Firma Arria ponúka automatické generovanie doplňujúcich, vysvetľujúcich a sumarizujúcich informácií z urobených dát a zobrazuje ich používateľom v celej organizácii na príslušnej nástenke v softvérovej aplikácii. Vďaka tomu tak majú všetci užívatelia okamžitý prístup k tým najdôležitejším analytickým údajom, čo umožňuje rýchlejšie prijímanie kvalifikovaných rozhodnutí. Používatelia tak už nemusia premýšľať o tom, čo vlastne z jednotlivých grafov, tabuliek a ďalších obrazových materiálov vyplýva, ale tieto informácie sa im predložia v jednoduchej a ľahko zrozumiteľné forme.

Technológia NLG firmy Arria predstavuje jedinečné spojenie pokročilej analytiky s modernými generátormi vysvetľujúcich textov, ktoré možno generovať bez nutnosti kódovania či programovania. Užívatelia si môžu vybrať dĺžku príslušného textu, typ zobrazenia a tiež prostredníctvom týchto textov získať informáciu o tom "čo sa deje, prečo sa to deje a čo je potrebné urobiť ďalej."

Doplnok Arria pre program Power BI je dostupný na Microsoft AppSource, alebo priamo z Arria.

Sharon Daniels, generálna riaditeľka firmy Arria NLG, opísala výhody tohto doplnku pre užívateľa týmito slovami: "Aplikácia firmy Arria pomáha organizáciám znížiť časové a finančné náklady spojené so skríningom a prehľadávaním hromady dát a výberom toho najdôležitejšieho. Naša aplikácia prehľadáva dáta automaticky a vyberá z nich hlavné a najpodstatnejšie informácie, ktoré užívateľom prezentuje zrozumiteľným spôsobom, čo prispieva k zvýšeniu produktivity práce aj k zníženiu nákladov. A vďaka technológii umelej inteligencie, ktorú aplikácie firmy Arria využívajú, majú používatelia možnosť tieto dôležité informácie vidieť prakticky v reálnom čase."

Spoločnosť Arria ponúka sadu interaktívnych vzorových násteniek pre aplikáciu Power BI, ktoré potenciálnym zákazníkom ukazujú prínos týchto textových sumarizujúcich informácií v každodennej praxi.

Ak sa chcete dozvedieť viac, pozrite si toto uvádzacie video alebo si stiahnite informačný leták.

O spoločnosti Arria NLG

Arria je svetová jednotka v oblasti technológie pre generovanie textov v prirodzene znejúcom jazyku (NLG - Natural Language Generation). Softvérové riešenia firmy Arria sú schopné starostlivo analyzovať a zdieľať podstatné informácie z analýzy dát a využívajú na to podobné analytické nástroje, aké využívajú ľudia. Riešenia firmy Arria dokážu dynamicky spracovávať obrovské množstvo dát, vytvárať z nich písomné alebo ústne záznamy v reálnom čase a poskytovať tak dôležité komentované informácie. Firma Arria ponúka jednak štandardné aplikácie s NLG technológiou a vie tiež pripraviť zákazníkom riešenia priamo na mieru. Firma Arria svoje produkty dodáva do rôznych priemyselných odborov.

Mediálny kontakt: Lyndsee Manna Lyndsee.manna@arria.com

Odkazy: www.arria.com  https://www.arria.com/business-intelligence/  https://www.arria.com/pbi-gallery/  https://info.arria.com/arria-for-power-bi-introductory-video  https://share.hsforms.com/1_GSQJSgGRkiVOTtGQ_T0TA17w4e 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1332356/PBI_Laptop.jpg Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1164169/Arria_NLG_Logo.jpg

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring