OTS: Špeciálne vysielanie RTVS k Medzinárodnému dňu nevidiacich

TASR, 10. novembra 2017 16:56

OTS: Špeciálne vysielanie RTVS k Medzinárodnému dňu nevidiacich

RTVS aj tento rok pripravila na Medzinárodný deň nevidiacich, ktorý je 13. novembra, špeciálne vysielanie. Medzinárodný deň nevidiacich sa viaže k dátumu narodenia zakladateľa prvých ústavov na systematické vzdelávanie nevidiacich Valentína Haüya.

Bratislava 10. novembra (TASR-OTS) - Jednotka aj Dvojka uvedie v pondelok 13. novembra takmer všetky programy vrátane zábavných relácií, filmov, seriálov ako aj Reportérov (22.15 h) s audiokomentárom. Výnimkou bude aktuálne spravodajstvo a publicistika či cudzojazyčný film Princezné (Dvojka). Téme nevidiacich sa budú na Jednotke od 12.20 h venovať moderátorky Dámskeho klubu.

Dvojka do svojho programu zaradila niekoľko špeciálnych titulov. Malí aj veľkí diváci sa môžu tešiť na animovaný seriál z dielne RTVS Mimi a Líza o dvoch kamarátkach - nevidiacej Mimi a vidiacej Líze, ktoré zisťujú, že svet sa dá vidieť rôznymi spôsobmi. O 09.45 h odvysiela televíznu inscenáciu „Farba tvojich očí“ o 16-ročnom dievčati, ktoré sa po strate zraku snaží opätovne zaradiť do života. Televízny dokument „Ten istý svet“ o 15.05 h predstaví nevidiaceho režiséra Alda Daxnera. Od 17.10 h sa diváci v dvoch publicistických príbehoch zo série (Ne)celebrity zoznámia s nevidiacimi manželmi, ktorí napriek svojmu zdravotnému hendikepu žijú plnohodnotným životom, ako aj s nevidiacou farárkou Erikou Domonkošovou. Nová epizóda medicínskeho dokumentárneho seriálu RTVS Moja diagnóza s názvom S "kerkou" v oku priblíži inovatívne riešenie pre pacientov s ochorením rohovky – leukómom.

Kontakt:

Erika Rusnáková

Hovorkyňa RTVS

Sekcia marketingu a komunikácie

e-mail: erika.rusnakova@rtvs.sk

Mobil: +421 919 245 583

Rozhlas a televízia Slovenska

Mlynská dolina, 845 45 Bratislava

www.rtvs.sk

http://twitter.com/rtvs

www.facebook.com/rtvs.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring