OTS: Solárne fúzne elektrárne spoločnosti Huawei zabezpečujú energiu pre...

TASR, 10. októbra 2019 11:17

OTS: Solárne fúzne elektrárne spoločnosti Huawei zabezpečujú energiu pre oblasť medzinárodného letiska v Pekingu Daxing

Peking, 10. októbra (TASR-OTS)(PRNewswire) - 25. septembra spustili prevádzku pekinského medzinárodného letiska Daxing, ktoré je zároveň najväčším medzinárodným letiskom na svete. V septembri bola úspešne uvedená do prevádzky distribučná fotovoltická sústava umiestnená na streche v oblasti určenej pre nákladnú dopravu, pri východnej odletovej dráhe a na ploche určenej pre obchodné lietadlá. Tento krok je názornou ukážkou podpory rozvoja fotovoltických systémov a aplikácií obnoviteľnej energie v oblasti civilného letectva.

Vďaka inteligentnému fotovoltickému riešeniu Huawei FusionSolar je tento projekt s objemom výroby 5,61 MWp priekopníkom v oblasti využívania čistej energie v civilnom letectve. Po pripojení do siete ročne privedie 6,1 GWh zelenej energie, čo predstavuje úsporu 1900 ton štandardného uhlia a každoročnú kompenzáciu 966 ton CO2 a 14,5 ton SO2.

Investor projektu označil solárnu elektráreň s inteligentným fotovoltickým riešením Huawei FusionSolar za spoľahlivý zdroj zelenej energie pre letisko vďaka integrácii špičkových digitálnych informačných technológií a vyšším výnosom, inteligentnej prevádzke a údržbe a bezpečným a spoľahlivým funkciám. Ako všetci vieme, bezpečnosť letísk je najvyššou prioritou. Distribuovaná technológia Huawei FusionSolar má hlavný zámer zaistiť bezpečnosť a pokoj v dušiach zákazníkov. Napríklad technológia prerušovača elektrického oblúka v prípade poruchy vybaveného umelou inteligenciou a konštrukcia bez poistiek môže eliminovať riziko požiaru. Nové riešenie ponúka ďalšiu výhodu v podobe letiskového vybavenia bez rizika elektromagnetického žiarenia. Vďaka inteligentnej diagnostike krivky I-V dokáže technológia Huawei Smart presne určiť chybné reťazce fovoltiky a proaktívne odhaliť príčiny chyby, čo zaručuje bezpečnú, spoľahlivú a dlhodobú výrobu energie.

Medzinárodné letisko v Pekingu Daxing, ktorého výstavba stála 11,2 miliárd dolárov má rozlohu 1,4 milióna metrov štvorcových a britský Gurdian ho považuje za číslo 1 medzi novými siedmimi divmi sveta. Slávnostné otvorenie predznamenáva vznik najväčšieho letiska s jediným terminálom na svete a dostáva sa pred doterajšie svetové jednotky ako Dubaj World Central a letisko New Istanbul. Očakáva sa, že v tomto obrovskom leteckom integrovanom dopravnom uzle bude dodávka energie z obnoviteľných zdrojov predstavovať viac ako desať percent (pričom 1% predstavuje príspevok solárneho systému) z ročnej energetickej spotreby letiska. Vďaka tomu je letisko Daxing na špičke zoznamu letísk v Číne, pokiaľ ide o percentuálny podiel využitia obnoviteľnej energie.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1008143/Daxing_Airport_Huawei_FusionSolar_1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1007426/Daxing_Airport_Huawei_FusionSolar_2.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1007427/Daxing_Airport_Huawei_FusionSolar_3.jpg

Kontakt:

July He

+86-18662128343

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu