OTS: Slovenská obchodná a priemyselná komora už po 18. raz ocení firmy za...

TASR, 13. novembra 2019 11:31

OTS: Slovenská obchodná a priemyselná komora už po 18. raz ocení firmy za etiku v podnikaní

Bratislava 13. novembra (TASR-OTS) - Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) vyhlásila už 18. ročník súťaže Veľká cena SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní (za rok 2019). Prihlášku do súťaže môžu podnikateľské subjekty poslať do konca februára 2020. Víťaza súťaže, jedinej na Slovensku, ktorá oceňuje etické správanie sa podnikateľov, vyhlásia v apríli 2020 na výročnom Zhromaždení delegátov SOPK. Počas doterajších 17 ročníkov súťaže sa v nej posudzovalo 252 subjektov.

SOPK už 18 rokov ukazuje, že pre jej členov je etika samozrejmou súčasťou ich podnikateľského života. „Podnikateľská etika ovplyvňuje efektívnosť podnikania a prispieva aj k pozitívnemu vývoju slovenskej ekonomiky ako celku. Podnikateľov, ktorí ju uplatňujú, si treba vážiť. Aj preto sa odovzdávanie Veľkej ceny SOPK stalo neoddeliteľnou súčasťou každoročného zhromaždenia delegátov, záštitu nad súťažou máva predseda vlády a cenu odovzdávajú najvyšší ústavní činitelia,“ vysvetľuje predseda SOPK Peter Mihók.

Súťaž je príležitosťou ukázať širokej podnikateľskej i laickej verejnosti, že podnikať na Slovensku sa dá slušne a korektne. Veľká cena SOPK je ocenením korektného správania sa podnikateľov, je ocenením tých, ktorí sú spoľahlivými obchodnými partnermi, majú dôveru svojich zamestnancov, zákazníkov i širokej verejnosti. Od 16. ročníka má samotná cena, ktorú víťazi súťaže dostanú, novú podobu. Dovtedy používaný priesvitný sklenený hranol nahradilo tmavé zrkadlové sklo jemne naznačujúce tvar štítu. Štítu ako symbolu boja proti zlu a obrany dobra, v „ekonomickej reči“ obrany slušných a korektných podnikateľov. „Dospeli sme do nového štádia oceňovania firiem. V dnešnej dobe sú to firmy, ktoré predstavujú novú generáciu - ľudí aj výrobkov,“ vysvetlil predseda SOPK Peter Mihók.

Naďalej platí, že víťazná firma spolu s cenou dostane aj logo a s ním právo používať ho vo všetkej svojej komunikácii na sprostredkovanie posolstva, že podniká v súlade s etikou.

Podnikatelia, ktorí majú záujem zapojiť sa do súťaže, musia prihlášku poslať alebo doručiť priamo Úradu SOPK v Bratislave na adresu: Slovenská obchodná a priemyselná komora, Grösslingová 4, 816 03 Bratislava, prípadne aj prostredníctvom regionálnych komôr SOPK najneskôr do 29. februára 2020.

Priložená sprievodná dokumentácia, napr. výročné správy, komentár ku kritériám súťaže a pod., môže prezentovať hodnotenie za predchádzajúci rok, v tomto prípade za rok 2018.

Podrobnejšie informácie záujemcom poskytnú všetky regionálne komory SOPK (v každom krajskom meste sídli jedna) alebo Ing. Darina Knapiková, tajomníčka predsedu SOPK, e-mail: darina.knapikova(zavináč)sopk.sk.

Kontakt pre médiá: Bibiána Gunišová, tlačová tajomníčka SOPK, e-mail: bibiana.gunisova(zavináč)sopk.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring