OTS: Slováci si obľúbili rýchlejšie bankovníctvo

TASR, 12. mája 2014 10:36

Bratislava 12. mája (TASR-OTS) - Počet Slovákov, ktorí využívajú internetbanking, stále pribúda. Kým ešte pred 10 rokmi sa množstvo aktívnych používateľov online bankingu pohybovalo okolo 10 %, dnes sa tento počet zvýšil takmer štvornásobne.

Podľa štatistík Eurostatu tvoria najväčšiu časť používateľov internetového bankovníctva Slováci v produktívnom veku od 25 do 54 rokov (51 %). Online služby bánk najviac využívajú vysokoškolsky vzdelaní ľudia (65 %), podiel užívateľov medzi mužmi a ženami je takmer rovnaký.

Od účtu po úver

Zvýšená obľúbenosť rýchlejšieho bankovníctva je okrem iného aj dôsledkom zmien, ktoré prinášajú najnovšie technológie. Tie spotrebiteľovi dovoľujú využívať ním zvolené služby kedykoľvek a kdekoľvek. To platí taktiež pre oblasť bankovníctva, pričom niektoré banky dnes u nás fungujú výlučne prostredníctvom internetu. Aj vďaka tomu už klienti nemusia kvôli bežným operáciám navštevovať pobočku, cez internet si dokonca otvoria účet či vybavia úver. "Proces v Zuno je komplet online. Rýchlo a jednoducho, priamo v internet bankingu vyplní klient formulár a podpíše žiadosť pomocou sms - kódu," tvrdí Lukáš Fúčela, produktový špecialista online banky. Klienti, ktorí využívajú služby internetovej banky, tak ušetria čas tým, že klasický proces na pobočke skrátia na minimum. "Po schválení žiadosti a podpísaní zmluvy má klient peniaze na účte takmer okamžite," dodáva Fúčela.

Bankovníctvo pred zábavou

Aj prieskum spoločnosti Google ukázal, že internet banking sa u nás teší čoraz väčšej obľube. Bankové transakcie či úhrady platieb online sú až pre dve tretiny Slovákov dôvodom pre používanie internetu všeobecne. Využívanie internetového bankovníctva sa tak dokonca umiestnilo pred vyhľadávaním správ a noviniek, sťahovaním aplikácií či počúvaním hudby a sledovaním videí online.

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu