OTS: Shanghai Electric venuje 40.000 masiek tepelnej elektrárni Wassit v Iraku

TASR, 26. marca 2020 10:43

Bagdad 25. marca (TASR-OTS) - Shanghai Electric Group, popredný svetový výrobca a dodávateľ energetických a priemyselných zariadení, dnes oznámil, že z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 daroval 40.000 kusov chirurgických masiek zamestnancom tepelnej elektrárne Wassit Shanghai Electric, najväčšej elektrárni svojho druhu v Iraku. "Situácia v Číne sa postupne zlepšuje, ale počet prípadov stále narastá v Iraku a na Blízkom východe," uviedol Bian Changzheng, obchodný radca čínskeho veľvyslanectva v Iraku.

Čínsky tím lekárskej pomoci v tepelnej elektrárni Wassit v Iraku Doteraz bolo potvrdených 372.757 osôb infikovaných vírusom COVID-19 v 167 krajinách a regiónoch. Hlavné iracké provincie sa rozhodli zatvoriť svoje hranice vrátane miest Erbil a Sulaymaniyah, zatiaľ čo iné preventívne zaviedli takmer úplnú blokádu. Tepelná elektráreň Wassit prijala sériu opatrení na zníženie rizika infekcie a kontrolných opatrení na ochranu personálu pri práci už od januára tohto roku.

"Pandémia vyvinula bezprecedentný tlak na zdravotnícke systémy v celom regióne a čínske veľvyslanectvo v Iraku poskytuje lekársku pomoc financovaním pomôcok na prevenciu pred šírením epidémie a vyslaním lekárov do Iraku," uviedol Bian počas návštevy tepelnej elektrárne Wassit s čínskym zdravotníckym tímom Červeného kríža špecializujúcim sa na prevenciu epidémie, kontrolu a usmernenie. "Čínske spoločnosti prijímajú agresívne opatrenia, aby si udržali kontrolu nad koronavírusom a zachovali zdravie a bezpečnosť miestnych pracovníkov."

Závod Wassit sa nachádza v centrálnej irackej provincii Wassit, južne od mesta Kut a asi 120 km juhovýchodne od Bagdadu. Závod Wassit má štyri jednotky s výrobnou kapacitou 330 MW a dve s kapacitou 610 MW. Keďže v roku 2015 bolo všetkých šesť jednotiek zapojených do siete a uvedených do komerčnej prevádzky, závod teraz zabezpečuje celkovú produkciu 56 miliónov kilowatthodín (kWh) za deň, čo predstavuje 30% celkovej energie vyrobenej v Iraku a 70% energie spotrebovanej v Bagdade v čase špičky.

Shanghai Electric realizuje riešenie "EPC + O&M" tým, že sa ujíma vedenia pri prevádzke a údržbe elektrárne. S cieľom zabezpečiť produktivitu a efektívnosť projektu spoločnosť navrhla a vyrobila všetky hlavné zariadenia závodu vrátane kotlov, parných turbín, generátorov a kondenzátorov a zabezpečila 150 irackým zamestnancom praktické školenie zamerané na prípravu na ostrú prevádzku a údržbu elektrárne.

"Projekt elektrárne vytvára pozitívnu hybnú silu aj vďaka tomu, že bol budovaný v súlade s pravidlami ekologickej ochrany a hospodárskeho rozvoja. Zohráva tiež dôležitú úlohu v oblasti sociálneho rozvoja regiónu, nakoľko spoločnosť Shanghai Electric sa zaviazala pomôcť miestnej komunite zlepšením vzdelávania, zdravia, infraštruktúry a celkového životného štýlu v regióne," uviedol He Zhuang zo spoločnosti Shanghai Electric, projektový manažér tepelnej elektrárne Wassit.

O spoločnosti Shanghai Electric Spoločnosť Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK: 2727, SSE: 601727) sa zaoberá návrhom, výrobou a distribúciou energie a priemyselných zariadení. Sústredí sa tiež na oblasť novej energie, vrátane výroby a predaja veterných turbín a komponentov a zariadení súvisiacich s výrobou jadrovej energie, efektívnym a čistým obchodom s energiou vrátane výroby a predaja tepelných energetických zariadení a zariadení na prenos a distribúciu energie, ako aj na priemyselné zariadenia vrátane výroby a predaja výťahov a motorov, moderný priemysel služieb, vrátane uzatvárania zmlúv o projektoch výstavby zariadení na výrobu tepelnej energie a projektov prenosu a distribúcie a iné odvetvia.

Príbuzné odkazy www.shanghai-electric.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1137497/Chinese_medical_aid_team_Was sit.jpg Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1137532/Shanghai_Electric_Logo.jpg

Kontakt: Shen Jin, +86-13817909115, shenjin@shanghai-electric.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring