OTS: Schüco už o mesiac na veľtrhu BAU 2019

TASR, 14. decembra 2018 8:00

Bratislava 14. decembra (TASR-OTS) - Spoločnosť Schüco už o mesiac privíta návštevníkov veľtrhu BAU 2019 v hale B1 s novou architektúrou expozície a sloganom „Experience Progress“ (Zažite pokrok). Slogan je posolstvo a zároveň aj pozvánka zažiť v dňoch 14. 1. 2019 - 19. 1. 2019 v Mníchove nové produkty a digitálne služby.

Zdravie a trvalá udržateľnosť

Trvalá udržateľnosť v spoločnosti Schüco nie je trend, je to dlhodobý postoj a prístup, s ktorým sa developeri, architekti, spracovatelia aj zákazníci stretnú hneď pri vstupe do stánku 301 na veľtrhu BAU. Spoločnosť už nepoužíva tlačené produkty ako sú brožúry a manuály a namiesto toho sa zameriava na digitálne médiá pre podrobnú komunikáciu o produktoch a témach. Kľúčovou súčasťou 360-stupňového prístupu k trvalej udržateľnosti spoločnosti Schüco je dizajnový koncept Cradle to Cradle (C2C, od kolísky po kolísku), ktorý predstavuje takmer nekonečné materiálové cykly a materiály, ktoré nemajú žiaden vplyv na ľudí a životné prostredie.

Komfort, bezpečnosť a jednoduchosť

Pohodlné a bezpečné životné a pracovné priestory, ktoré sú ľahko dostupné a ovládateľné, sú dôležité budúce kritériá projektovania novostavieb a rekonštrukcií. V tejto súvislosti zohrávajú kľúčovú úlohu aj „smart“ riešenia pre budovy. Spoločnosť Schüco reaguje na tieto požiadavky holistickými riešeniami prispôsobenými pre rezidenčné alebo komerčné projekty. Nové produkty, ako je nový okenný systém AWS 75 PD.HI a modulárna platforma posuvných systémov ASE 60/80, sú v nich tematicky integrované.

Platforma posuvných systémov Schüco ASE 60/80 (hliníkový posuvný element, 60 a 80 mm stavebná hĺbka) umožňuje architektonicky sofistikované posuvné a zdvižno-posuvné riešenia vyrobené z modulárnych systémových komponentov. Systém ASE 60 dosahuje najhoršiu hodnotu súčiniteľa prechodu tepla Uf 2,2 W / (m2K). Pre špeciálne požiadavky až do úrovne pasívnych domov je k dispozícii systém ASE 80.HI, s hrúbkou izolačného skla až do 60 mm. V závislosti od konštrukcie poskytuje odolnosť proti vlámaniu až do triedy odolnosti RC 2 - bez vplyvu na vysoko sofistikovaný dizajn. ASE 60/80 tiež obsahuje dizajnovú líniu s veľmi úzkymi pohľadovými šírkami vďaka profilu styku posuvných krídiel so šírkou len 40 mm. Spoločnosť Schüco počas BAU 2019 ukáže, ako jednoduché a pohodlné je ovládanie jednotky vybavenej mechatronickým kovaním TipTronic. „Riešenie bude k dispozícii koncom roka 2018, ale už od júna 2018 je možné vyskúšať si funkčnú vzorku Schüco ASE 80.HI s mechanickým kovaním v našom showroome na Tomášikovej 19 v Bratislave. Návštevníkom je k dispozícii ešte ďalších šesť vzoriek v plnej veľkosti, napríklad „bezrámový“ posuvný systém Schüco ASS 77.PD HI v rohovom prevedení s otvoreným rohom a elektrickým ovládaním,“ uvádza Peter Škvaril, vedúci organizačnej zložky Schüco International KG na Slovensku.

Digitalizácia a spracovanie

V tejto oblasti nájdu developeri, architekti, spracovatelia a zákazníci digitálne riešenia pre všetky etapy stavebného projektu - od počiatočného dizajnu až po prevádzku budovy. Otvorená internetová platforma Plan.One je nezávislá na trhu a výrobcoch, spája informácie o produkte s procesom projektovania a bude prezentované ako príklad pre developerov a architektov. Tím spoločnosti Schüco Fabrication záujemcom tiež ukáže ako veľké, stredné a malé podniky na spracovanie kovov dokážu identifikovať a úspešne využiť svoj potenciál efektívnosti v digitálnom pracovnom prostredí. Hlavným cieľom je uľahčiť prácu pre partnerov tým, že im Schüco poskytne balík riešení pozostávajúci zo softvéru, hardvéru, služieb a dát, ako aj z celého radu výrobných strojov. Balík je dokonale prispôsobený veľkosti ich podnikania.

Schüco - Systémové riešenia pre okná, dvere a fasády

Spoločnosť Schüco International KG so sídlom v nemeckom Bielefelde vyvíja a dodáva systémové riešenia pre okná, dvere a fasády. Spoločne s viac ako 4 900 zamestnancami po celom svete sa spoločnosť usiluje o to, aby bola dnes aj v budúcnosti lídrom odvetvia v oblasti technológií a služieb. Okrem inovatívnych riešení pre rezidenčné a komerčné budovy, Schüco ako špecialista na opláštenie budov ponúka konzultácie a digitálne riešenia pre všetky fázy stavebného projektu - od počiatočnej myšlienky až po návrh, výrobu a inštaláciu. So spoločnosťou Schüco spolupracuje 12 000 spracovateľov, developerov, architektov a investorov po celom svete. Spoločnosť pôsobí vo viac ako 80 krajinách a v roku 2017 dosiahla obrat vo výške 1,575 miliárd eur.

Viac informácií na www.schueco.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu