OTS: Rozhodnite o najkrajšej obnovenej národnej pamiatke a vyhrajte

TASR, 9. novembra 2017 13:55

Bratislava 9. novembra (TASR-OTS) – Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) spustil na svojej facebookovej stránke Vaše SPP verejné hlasovanie v súťaži o najkrajšie obnovenú pamiatku. Víťaz hlasovania získa už po štvrtýkrát na slávnostnom vyhlásení súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka sošku LIKE. Verejnosť môže vyberať svojho favorita z desiatich nominovaných pamiatok. Ich príbehy sú zverejnené na samostatnej webovej stránke http://pamiatkaroka.spp.sk/

Súťaž na sociálnej sieti vznikla na podporu hlavnej súťaže Ministerstva kultúry SR Fénix - Kultúrna pamiatka roka. Už 12 rokov sú jej hlavnými partnermi SPP a Nadácia SPP. Cieľom súťaže je podporovať zodpovedný prístup vlastníkov národných kultúrnych pamiatok a predstaviteľov samosprávy miest a obcí k ochrane kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky. Víťazné pamiatky určí odborná komisia. Výtvarným symbolom a cenou pre víťazov je bronzová socha bájneho vtáka Fénixa a finančná odmena vo výške 8300 eur od partnera súťaže, Nadácie SPP.

Víťazná pamiatka z facebookového hlasovania bude odmenená na slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka 2016 v pondelok 27. novembra 2017 za účasti ministra kultúry, akademickej obce, vlastníkov nominovaných pamiatok a partnerov. Pamiatka, ktorá získa najviac lajkov od širokej verejnosti bude odmenená soškou LIKE, ktorú odovzdá generálny riaditeľ SPP Štefan Šabík.

V predchádzajúcom ročníku získalo sošku Mesto Lučenec za komplexnú obnovu Synagógy v Lučenci so ziskom 3 203 lajkov.

Ceny aj pre hlasujúcich

Všetci hlasujúci, ktorí v termíne od 9. novembra do 26. novembra 2017, 24.00 h odovzdajú svoj hlas ktorejkoľvek z nominovaných pamiatok sú automaticky zaradení do žrebovania o zaujímavé ceny od SPP. Až desiati fanúšikovia slovenského kultúrneho dedičstva budú odmenení po skončení verejného hlasovania.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) je najvýznamnejším dodávateľom plynu na Slovensku, ktorý priamo nadväzuje na takmer 160-ročnú tradíciu slovenského plynárenstva a od roku 2012 úspešne pôsobí aj na trhu dodávky elektriny. Celkovo SPP využíva spoľahlivé dodávky energií a ďalšie energetické služby SPP viac ako 1,3 milióna zákazníkov. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti SPP CNG, s.r.o. podporuje rozvoj využívania stlačeného zemného plynu (CNG) v doprave ako ekologickej alternatívy k tradičný palivám. Aktivity v oblasti spoločenskej zodpovednosti realizuje prostredníctvom korporátneho programu SPPoločne, EkoFondu, n.f. a Nadácie SPP. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.

Kontakt: Ondrej Šebesta, hovorca mobil: +421 917 501 370 e-mail: press@spp.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring