OTS: Rivian ohlasuje nové kolo investícií s objemom 700 miliónov USD pod...

TASR, 18. februára 2019 11:49

OTS: Rivian ohlasuje nové kolo investícií s objemom 700 miliónov USD pod vedením spoločnosti Amazon

Plymouth, Michigan, 18. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Rivian oznámil, že spúšťa kolo kapitálových investícií vo výške 700 miliónov USD pod vedením spoločnosti Amazon. Investícia prichádza krátko po tom, čo na ostatnom autosalóne v Los Angeles Rivian odhalil celoelektrický pickup R1T a SUV R1S.

Rivian začal s čistým štítom a s odvahou sa pustil do vývoja a výroby vozidiel, ktoré majú v jadre každého dizajnu a technického rozhodnutia skrytého dobrodruha. Nové produkty spoločnosti R1T a R1S ponúkajú dojazd najmenej 644 km a poskytujú bezkonkurenčnú kombináciu výkonu, terénnej jazdy a úžitkovosti. Tieto vozidlá využívajú flexibilnú skateboardovú platformu a budú vyrábané v závode Rivian v Normale, Ill. Prvé vozidlá by mali k svojim novým majiteľom doputovať koncom roka 2020.

„Táto investícia je dôležitým medzníkom pre spoločnosť Rivian a znamená tiež prechod na trvalo udržateľnú mobilitu," uviedol RJ Scaringe, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Rivian. „Okrem toho, že sme jednoducho eliminovali kompromisy, ktoré existujú v oblasti výkonnosti, schopností a efektívnosti, pracujeme na stimulovaní inovácií v celej zákazníckej skúsenosti. Realizácia tejto vízie vyžaduje správnych partnerov a sme radi, že máme po boku práve Amazon na ceste k tvorbe produktov, technológie a skúseností, ktoré zmenia očakávania toho, čo je možné."

„Inšpiruje nás vízia budúcnosti elektrickej dopravy firmy Rivian," dodal Jeff Wilke, generálny riaditeľ spoločnosti Amazon zodpovedný za celosvetovú zákaznícku sieť. „Spoločnosť RJ vybudovala solídnu organizáciu s adekvátnym produktovým portfóliom a technológiami. Sme nadšení, že môžeme investovať do takej inovatívnej spoločnosti."

Rivian zostane samostatnou spoločnosťou. Amazon vedie kolo, ktoré zahŕňa účasť existujúcich akcionárov. Ďalšie informácie o tejto investícii nie sú v súčasnosti zverejnené.

O spoločnosti Rivian

Rivian vyvíja vozidlá, technológie a služby, ktoré inšpirujú ľudí k objavovaniu krás sveta. Má tím viac ako 750 zamestnancov, vývojové centrá v Plymouthe, Michigane, v San Jose, v Kalifornii, v Irvine, v Kalifornii a v Surrey v Anglicku a tiež výrobný závod s rozlohou 242 000 štvorcových metrov v štáte Normal, Ill. Rivian uvedie na trh v USA vozidlá R1T a R1S už koncom roka 2020 a do ďalších globálnych geografických oblastí dorazí v roku 2021. Spoločnosť Rivian už teraz prijíma predbežné objednávky na oba typy R1T aj R1S. Viac informácií nájdete na stránke: www.rivian.com.

Kontakt:

Michael McHale

Rivian, 856 816 1231

mmchale@rivian.com

www.media.rivian.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring