OTS: Prvá čínska pobrežná veterná turbína s kapacitou 8 MW, inštalovaná spolo...

TASR, 17. júna 2020 15:38

Prvá čínska pobrežná veterná turbína s kapacitou 8 MW, inštalovaná spoločnosťou Shanghai Electric, vstupuje do prevádzky s plným zaťažením

SHANGHAI, June 17, 2020 /PRNewswire/ -- Spoločnosť Shanghai Electric, popredný svetový výrobca a dodávateľ energetických a priemyselných zariadení, dnes oznámila, že uviedla na trh prvú čínsku pobrežnú veternú turbínu s výkonom 8 MW, ktorá je teraz vstupuje do prevádzky. Uvedenie turbíny, ktorá je vybavená technológiou „čierneho štartu", dokazuje, že spoločnosť teraz môže na trhu s veternými turbínami s výkonom 8 MW vykonávať hromadné objednávky. Spoločnosť tiež predstavila svoj plán na ďalšie skúmanie riešení, ktoré kombinujú integrované energetické systémy založené na obnoviteľnej energii so systémami veternej, solárnej energie a so skladovaním energie, spojené s priemyselným internetom vecí 5G+.

Pobrežná turbína 8MW-167 je veterná turbína v prevádzke s najvyššou kapacitou v Číne. V porovnaní s veternou turbínou 7MW-154 vyrába turbína D8 o 20 % viac elektrickej energie a znižuje úroveň nákladov na elektrinu (LCOE) približne o 11 %. 8MW turbína je výsledkom dohody podpísanej v marci 2018 so spoločnosťou Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), ktorá spoločnosti dáva licenciu na výrobu a predaj SGRE's 8.0-167DD offshore strojov na čínskom trhu.

Spoločnosť Shanghai Electric je teraz v najlepšej pozícii na to, aby mohla zarábať na rastúcom čínskom trhu s pobrežnými turbínami, kde môže byť do konca roku 2025 do siete pripojených až 26 GW. Spoločnosť plánuje vytvoriť integrované riešenie čistej energie, ktoré presahuje hranicu potenciálu slnečnej a veternej energie.

Pobrežná veterná turbína s výkonom 8 MW má vrtule o veľkosti 81,4 metra, ktoré vytvárajú priemer rotora 167 metrov a plochu 21 900 metrov štvorcových. Bola testovaná na pevnine v priemyselnom pobrežnom parku Shantou Haojiang. V demonštračnom projekte integrovaného riešenia pre čistú energiu je tiež umiestnená veterná turbína na mori s kapacitou 4 MW a fotovoltaikou v hodnote 2,42 MW. Zahŕňa tiež ukladanie energie, nabíjanie stĺpového zariadenia s kapacitou 2MWh, sadu inteligentného systému riadenia budov, 5G+ priemyselný internet vecí, mikroprocesorové riadiace centrum a systém riadenia energie.

Riešenie bolo upravené tak, aby reagovalo na podmienky v celom ázijsko-tichomorskom regióne, ako sú tajfúny či tropické búrky, ktoré by mohli vážne poškodiť infraštruktúru siete a dokonca viesť k výpadkom v oblasti. Obnovenie mikrosiete z čierneho štartovacieho stavu je preto dôležité pre prevádzkovateľov mikrosietí. Vďaka „čiernemu štartu" poskytuje projekt inteligentnej energie silnú záruku stabilnej prevádzky priemyselného parku.

Tím projektu Shanghai Electric Project použil lítiové batérie ako podporný zdroj energie, takže systém na konverziu energie môže regulovať napätie a frekvenciu na referenčnú hodnotu. Keď 8MW turbína prejde do pokojového stavu, ktorý synchronizuje a pripája sa k napätiu na mikrosieťovej zbernici a vietor dosiahne zníženú rýchlosť, veterná turbína oficiálne začne vyrábať energiu, potom môže tím zvýšiť zaťaženie pri zachovaní systémovej frekvencie, až kým mikrosieť pracuje v režime plného zaťaženia. Vďaka vynikajúcej sieťovej kompatibilite 8MW turbíny a výkonnej MGCC je celý proces pripojený k rozvodnej sieti s nulovým dopadom.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1190744/Logo.jpg

KONTAKT: Jin Shen, +86-138-1790-9115, shenjin@shanghai-electric.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring