OTS: Pretrvávajúca snaha spoločnosti Shanghai Electric o sociálnu...

TASR, 5. marca 2021 16:15

Pretrvávajúca snaha spoločnosti Shanghai Electric o sociálnu zodpovednosť bola ocenená asociáciou pakistansko-čínskych podnikov

Šanghaj 5. marca (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Shanghai Electric (ďalej len „spoločnosť") (SEHK: 02727, SSE: 601727), popredný svetový výrobca a dodávateľ zariadení na výrobu elektrickej energie, priemyselných zariadení a integračných služieb, získala ocenenie za spoločenskú zodpovednosť od pobočky Asociácie pakistansko-čínskych podnikov (All-Pakistan Chinese Enterprises 'Association - APCEA) v Karáčí. Toto ocenenie uznáva prínos spoločnosti k sociálnemu rozvoju regiónu v roku 2020 a jej aktívny záväzok k podnikovej spoločenskej zodpovednosti.

„Je nám skutočne cťou, že sme dostali toto uznanie od agentúry APCEA. Spoločnosť Shanghai Electric bude v budúcnosti pokračovať v podpore rozvoja čínsko-pakistanského hospodárskeho koridoru a bude sa usilovať o zabezpečenie hladkej výstavby a prevádzky integrovanej ťažobnej sily v elektrárni Thar Block-1. Zároveň sa naďalej pevne zaväzujeme podporovať pokrok pakistanských energetických projektov, aby sme priniesli úžitok viac ľuďom v miestnej komunite," uviedla Meng Donghai, generálna riaditeľka spoločnosti Thar Coal Block-1 Power Generation Company.

Projekt elektrárne a integrovanej ťažby Thar Block-1 (ďalej len „projekt") bol minulý rok ovplyvnený pandémiou COVID-19, ktorá zasiahla miestnu komunitu v meste Mithi a širšiu provinciu Sindh. Spoločnosť Shanghai Electric ako zhotoviteľ projektu pohotovo zareagovala, keď pakistanská vláda v marci 2020 realizovala opatrenia určené na uzatvorenie ekonomiky, pričom úzko spolupracovala so sindhskou vládou na pomoci miestnym obyvateľom počas tohto náročného obdobia.

V apríli spoločnosť venovala nevyhnutné zásoby pakistanskej 441. pešej brigáde na zaistenie bezpečnosti armády. Spoločnosť Shanghai Electric tiež venovala dodávky do mesta Mithi a distribuovala ochranné materiály, obilie a olej, aby pomohla miestnym tímom vyriešiť nedostatok potravín a odevov v chudobných dedinách. Neskôr v júli spoločnosť Thar Coal Block-1 Power Generation Company spolu so spoločnosťou Sino Sindh Resources Company v mene spoločnosti Shanghai Electric darovali 6 miliónov rupií provincii Sindh na založenie pohotovostného fondu pre koronavírus, ktorého cieľom je pomôcť miestnej vláde a komunite pri riešení epidémie.

Projekt sa zároveň snaží prekonať početné ťažkosti a urýchliť implementáciu a zároveň zabezpečiť dodržiavanie preventívnych a kontrolných opatrení proti pandémii. Vstup a otvorenie oceľovej konštrukcie hlavného závodu bolo dokončené v júli 2020, čím sa položil pevný základ pre včasné dokončenie ďalších častí projektu.

Národné uzatvorenie ekonomiky a cestovné obmedzenia spomalili stavebný pokrok na projekte v čase vrcholiacej pandémie v Pakistane v minulom roku. V rámci rýchlej reakcie na núdzovú situáciu spoločnosť Shanghai Electric zabezpečila charterové lety pre dispečerských technikov a pracovníkov, aby urýchlili postup projektu a 4 tony osobných ochranných prostriedkov, základného materiálu, kancelárskych potrieb a pohotovostnej medicíny aj pre zamestnancov pracujúcich na mieste.

Za posledný rok spoločnosť Shanghai Electric neustále vyvíjala úsilie na podporu miestnej zamestnanosti v provincii Sindh. K januáru 2021 pracovalo na projekte viac ako 5 000 zamestnancov - z toho viac ako 75 % tvoria miestni zamestnanci. Spoločnosť Shanghai Electric zorganizovala špeciálne školenie pred zamestnaním, ktoré pomáha pracovníkom zdokonaliť svoje pracovné schopnosti, a priviedla na projekt vyšších čínskych technikov, ktorí odovzdávajú svoje zručnosti, vedomosti a skúsenosti miestnym zamestnancom. V októbri 2020 usporiadala energetická spoločnosť súťaž v spájkovaní s cieľom povzbudiť miestnych zváračov, aby preukázali svoje odborné znalosti v duchu snahy o dokonalosť.

Projekt elektrárne integrovanej ťažbnej bane Thar Block-1 zhotovila spoločnosť Shanghai Electric v rámci iniciatívy Novej hodvábnej cesty a prioritný projekt energetickej spolupráce v rámci čínsko-pakistanského hospodárskeho koridoru (CPEC). Je to tiež súčasť snahy pakistanskej vlády o zlepšenie energetickej bezpečnosti a zníženie priemerných nákladov na výrobu energie prechodom z dovážaného paliva na miestne uhlie.

Projekt je vyvinutý s ročnou výrobnou kapacitou 7,8 milióna ton uhlia a obsahuje dve uhoľné elektrárne s výkonom 660 megawattov, ktoré dokážu ekologicky šetrnou technológiou dodávať dostupnú a spoľahlivú elektrinu pre približne 4 milióny pakistanských domácností.

Video - https://mma.prnewswire.com/media/1448851/video.mp4

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1190744/Logo.jpg 

Kontakt: Shen Jin, +86(21)23196217, shenjin@shanghai-electric.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring