OTS: Poisťovňa MetLife vykázala v roku 2016 čistý zisk 17,2 milióna eur

TASR, 8. augusta 2017 8:58

Bratislava 8. augusta (TASR-OTS) - Poisťovňa MetLife v minulom roku dosiahla na Slovensku podľa auditovaných výsledkov čistý zisk 17,261 milióna eur. Hrubý zisk predstavoval viac ako 22,4 milióna eur. Poisťovňa MetLife pôsobí na Slovensku už 22 rokov. Licencia Národnou bankou Slovenska jej bola udelená koncom septembra 1995 a spoločnosť vyrástla doslova na "zelenej lúke". Vtedy bola známa ako Amslico alebo Prvá americko-slovenská poisťovňa a stala sa synonymom finančnej istoty s konzervatívnym prístupom k financiám, ktoré jej zverili klienti. Spoločnosť za spomínané 22-ročné obdobie pôsobenia na Slovensku ani raz nevykázala stratu.

Technické rezervy, ktoré slúžia na krytie záväzkov do budúcnosti, predstavovali v uvedenom období 607,918 milióna eur. Poisťovňa ku koncu decembra minulého roka vykazovala aktíva vo výške 831,016 milióna eur. Jej vlastné imanie tvorilo 138,396 milióna eur.

MetLife, Inc. (NYSE: MET) je prostredníctvom svojich pridružených spoločností a pobočiek ("MetLife") jednou z najväčších životných poisťovní na svete. Bola založená v roku 1868. MetLife je globálnym poskytovateľom životného poistenia, dôchodkového zabezpečenia, poistných produktov pre zamestnancov a správy aktív. Svoje služby poskytuje asi 100 miliónom klientov. MetLife má svoje operácie v takmer 50 krajinách a má vedúce postavenie v Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe. Pre viac informácií navštívte www.metlife.com

MetLife úspešne pôsobí na Slovensku od roku 1995. Spoločnosť poskytuje široké spektrum produktov životného a úrazového poistenia. Spoločnosť sa stala synonymom finančnej istoty a profesionalizmu. www.metlife.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu